MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybrac broadband.....ale jaki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 7 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-05-09 22:41:18 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-05-04 21:31:23, clockwork_orange napisał(a):
skoro normalnego nie rusza, to kogo? pirata. to chcesz powiedziec?

W sumie tak.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

wujekz

Post #2 Ocena: 0

2009-06-14 14:28:32 (16 lat temu)

wujekz

Mężczyzna

Z nami od: 14-06-2009

Tak wszystko ładnie pięknie z tym netem macie,że aż mnie szlag trafia z moim. Gram bardzo dużo na xbox live mając net z virgin up to 20M i lipa. Co z tego, że pomiary predkości pokazują na 50M jak ping skacze jak głupi, raz jest 11ms, raz 200ms przez co mam straszne lagi podczas grania, nie wspominając, że często resetuje się modem, net jest nie stabilny a wsparcie techniczne virgina do dupy. Dla zwykłego ściągacza net z virgina jest jak najbardziej na miejscu. Dużo też ściągam z rapida i zauważyłem, że po chwili ściągannia virgin przycina łącze, np. zaczynam sciągać i idzie z prędkością 2.1MB/s a po chwili prędkośc spada do 500KB/s. Net z virgina jest bardzo nie stabilny i często zmieniaja mi IP. Postanowiłem więc zamówić linie BT i net z O2 i teraz mam stracha żebym się nie przejechał. Co polecacie ???

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-06-14 14:36:24 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #4 Ocena: 0

2009-06-14 16:36:32 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Moje chłopaki grają na Playstation network i nie narzekają na połączenie
tylko na to że w weekendy nie można się podpiąć pod serwer
ale to juz nie jest wina dostawcy netu
(mam o2).

W ogóle wydaje mi się że jakość usług virgina jest niższa niż
providerów korzystających z linii bt
pewnie dlatego że korzystając z virgin nie masz konkurencji, nie możesz przejść do innego dostawcy - więc nie muszą się specjalnie starać bo klient jest ich.

Mimo to virgin pozostanie długo dostawcą nr 1 dla Polaków bo nie wymaga linii telefonicznej, a jak wynika choćby z wypowiedzi na forum bardzo wielu ludzi ma alergię na telefon domowy i jest w stanie znieść dużo żeby tylko go nie mieć :-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Libbii

Post #5 Ocena: 0

2009-06-15 00:04:45 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

No fakt, że większość osób wybrała Virgina ze względu na brak linii telefonicznej (ja również)...
Równocześnie wydaje mi się, że nie ma co narzekać (fakt, jestem zwykłym ściągaczem), jednak mi nigdy net nie hulał tak jak w tej chwili i szczerze mówiąc oprócz moich ograniczeń sprzętowych, nie mam na co marudzić....

Do góry stronyOffline

wujekz

Post #6 Ocena: 0

2009-06-15 02:25:29 (16 lat temu)

wujekz

Mężczyzna

Dzięki za odpowiedzi, cóż, może jakies spostrzeżenia i inne. Miałem też neta z BT, stronki otwierały sie rewelacja ale torrenty i granie na live to jedno wielkie szambo. Dobrze,że zawarłem umowe z BT na lipne dane to przestałem im po prostu płacić i skusiłem się na virgina, zresztą i tak po kablu BT nie miałbym żadnego netu z uwagi na zablokowanie linii. Teraz jestem na nowym adresie i zaczynam od nowa. Czyli BT za 11,50 chyba, pewnie jeszcze dojdzie 122 za linie choć linia i gniazdka są, no i co dalej ?? Starczy mi net do 8M ale chcę stabilności, i w miarę najmniejszy ping od servera tu w londynie tak z 10ms, bo przy tym co mam z virgina ok 50ms to nie mam zabardzo szans na granie na live. Mam chęć na o2 albo Bee. Pomysły ?
A dla tych co chca zobaczyć jakiego tak naprawdęmaja neta to podaję linki:

http://www.speed.io/index_en.html

http://www.speedtest.net/index.php

A to moja prędkość na tę chwilę::
http://www.speedtest.net/result/495872076.png

Choć i mam też i taką::
http://www.speedtest.net/result/495307125.png

Ale i tak nie moge po ludzku grac na live nawet na firmowych serwerach producenta danej gry.

[ Ostatnio edytowany przez: wujekz 15-06-2009 02:27 ]

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #7 Ocena: 0

2009-06-15 09:54:38 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

W kraju w którym niemal wszystko załatwia się przez telefon walczyć o to żeby go nie mieć to brzmi co najmniej dziwnie...

ale przywykłem do tego że niezbadane są ścieżki rozumowania wielu rodaków :-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Libbii

Post #8 Ocena: 0

2009-06-15 11:08:47 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Wujekz dzięki za tę stronkę do testu bo ja miałam tylko takie podstawowe z uploadem i downloadem. A z ciekawostek to mój virgin pokazał ping 11 ms. Może to od lokalizacji zależy?

Superlover dlaczego twierdzisz, że ktoś walczy o to, żeby nie mieć tej stacjonarki, po prostu zbędny koszt jak dla mnie i nie widzę potrzeby załatwiania jej.

Pozdrwiam8-)

Do góry stronyOffline

wujekz

Post #9 Ocena: 0

2009-06-15 11:45:21 (16 lat temu)

wujekz

Mężczyzna

Tak, tak, telefon a telefon to zasadnicza różnica. BT a darmowe rozmowy to dwie różne rzeczy tak więc sądzę, że nie jesteś w temacie. Mam telefon w 3, 900 min free do wszystkich sieci, 300 free do tej samej i 21 min video rozmów a kosztuje mnie to 24F na miesiąc i nokia 6220. Gdyby nie usługi telekomunikacyjne po linii BT to ta firma miałaby poważne problemy finansowe a uwolnić się od nich za free to raczej jest nie możliwe, jak od innych zresztą, jak się przyssają to oderwać człowiek tak normalnie się od nich nie może. Czekam na speca od BT żeby mi aktywował linię, (ta 122F wiadomo o co chodzi) a potem biorę O2, no zobacze jak to się skończy. Z virginem nie chcę już mieć nigdy nic wspólnego, wydałem na początku chyba fortunę na tel do nich aż wpadłem na pomysł żeby to oni oddzwaniali do mnie skoro nie gwarantują mi netu taki za jaki płacę. Co z tego, że on jest ultra szybki jak oni przycinają porty i limitują.

No z takim pingiem to siałbyś postrach na live, jaszcze tylko upload na 1,5M i jesteś do nie pokonania ale virgin daje tylko upload do 0,5M a to za mało i często zapchane jest łącze tz. oni przycinaja wysyłanie.

[ Ostatnio edytowany przez: wujekz 15-06-2009 11:49 ]

Do góry stronyOffline

mocarella

Post #10 Ocena: 0

2009-06-15 14:47:46 (16 lat temu)

mocarella

Kobieta

Z nami od: 04-06-2009

ja mam broadband z 3-ki. i niestety nie ma sie czym chwalic. jestem strasznie niezadowolona. po pierwsze przy zakupie, zarzadali ode mnie 150 £ depozytu, po czym obiecali oddac po roku czasu. czas juz minal, wiec dzwonilam juz 7 razy proszac o zwrot pieniedzy, ale w ich przypadku jest to jak narazie niemozliwe. ponadto, kiedy kupowalam ten internet w carphone warhouse nikt nie powiadomil mnie, ze mam limitowany czas korzystania,mimo ze pytalam. dowiedzialam sie miesiac pozniej kiedy to zamiast 15£ rachunku, dostalam 60£! i tak co jakis czas place, bo powyzej wyznaczonego czasu naliczaja ciezkie pieniadze:(
a niestety te ich 100 godzin to dla mnie nic, skoro znalazlam sobie nowe hobby na MW:-]

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,