Cytat:
2009-04-05 23:21:08, variete napisał(a):
Czy ktos moze dokladnie napisac o co chodzi z internetem z o2?Czytalam ze jest za 7.50 lub okolo 10.Tak czy inaczej zawsze wspomina sie o BT,czyli chcac internet z o2 potrzebna jest siec BT?Jezeli tak to jakie sa wtedy koszty rzeczywiste internetu z o2?
7.34 dokladnie jesli jestes abonentem o2 contract/payg (maja promocje na premium 12mb/1.3mb), ale w przypadku payg musisz doladowac conajmniej £10/mc (a co, jak ktos nie gada tyle?

)
co sumarycznie daje £17.34/mc dla o2 oraz bt line (£11.50 + 1.50?? za rachunek/platnosc karta/gotowka)
a teraz ja mam pytanie - dobija mnie tiscali, ostatnio sciagalem sp3 do windowsa (3.5gb) i przyslali trzy ostrzezenia w ciagu 5min. :-Y
co lepsze w fup maja 'up to 100gb/mc' - nic dziwnego zreszta, bo padaja na pysk (w
marcu wezwali ich do splaty dlugow a nie udalo sie sprzedac angielskiej sieci SKY'owi)
i teraz co wybrac, by byc najkrocej odcietym od
okna na swiat?
a przede wszystkim, jaka droge - skorzystac bezposrednio ze strony nowego dostawcy (mam MAC'a do konca czerwca waznego), czy posrednika typu uswitch, czy tez tradycyjna droga (najdluzsza jak sie zdaje, czyli wymowic u jednego i zamowic u drugiego)
inna sprawa, ze niebawem chce zmienic mieszkanie, tyle ze nie mam zadnych konkretow (znaczy nie wiem kiedy, moze za miesiac, moze za trzy) i jak to sie ma do nowego dostawcy, bo w faq np. o2 mowia o oplatach za zerwanie kontraktu - niby przed zmiana adresu trzeba zlikwidowac konto i otworzyc nowe na nowym adresie (podobnnie tiscali)
a, i w o2 nalezy zwrocic router 30 dni po rozwiazaniu umowy, jesli nie to za £50 mozna go sobie zatrzymac
a, i drugie 'a'

nie wolno uzywac innego routera niz dostarczony - czy jest to prawda, bo roznych forach roznie mowia - jest sporo problemow z postawieniem jakiegos serwerka np.