MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybrac broadband.....ale jaki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 3 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mietal64

Post #1 Ocena: 0

2008-09-05 23:59:33 (17 lat temu)

mietal64

Mężczyzna

Z nami od: 20-02-2008

Zawsze musisz miec linie BT, ewentualnie Netia... Chyba, ze chcesz tak zwany wireless...Mozesz wtedy z linii komorkowej. Jesli ze stacjonarnej (podlaczenie kosztuje ok 200 funtow), mozesz wtedy sobie wybrac providera, ktorego chcesz. Jest ich mnostwo w Anglii... Ja korzystalem przez 2 lata z Toucana i nie narzekalem. Potem sie przeprowadzilem i zaczalem korzystac z AOL... Tylko dlatego, ze dali mi laptopa za podpiecie sie do nich... Place 14 funtow miesiecznie, mam do 8gb, nieograniczony download i nie mam problemow z polaczeniem. Normalnie uzywam 3 komputerow naraz na codzien i wszystkie chodza extra. Pozdrawiam
Alkohol zabija, ale nie mozna zapominac, ile ludzi dzieki niemu sie urodzilo ... Aby sprawiedliwości stała się zadość, kacem kończy się radość

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

ProfesorWilczur

Post #2 Ocena: 0

2008-09-13 10:50:26 (17 lat temu)

ProfesorWilczur

Mężczyzna

Z nami od: 06-09-2008

Cytat:

2008-09-05 23:48:59, sometimes napisał(a):
witam wszystkich
Dzięki za informacje, które tutaj wyczytałem. Bardzo mi wyjaśniły zasady panujące w UK w temacie łącze do neta. Napaliłem się właśnie na łącze z O2 za 7.50 msc, a tutaj taki zonk, że muszę jednak posiadać łącze BT. Rozważam więc także opcję neta z Virgina. Słuchajcie na stronie Virgin Media, nie ma informacji jaki jest uplink do łącza L. Powiedzcie mi jak wygląda sytuacja z tą linią BT. Czy można zawrzeć umowę na 1 rok tak samo jak umowę z O2? Czy w jednym mieszkaniu można mieć 2 łącza z Virgin Media? Czy się płaci za jakąś aktywację w BT? Może wiecie, czy O2 nie mógłby zająć się wszystkim sam, czy jednak sam muszę zawrzeć umowę z BT, a dopiero wtedy zawrzeć umowę z O2? Jak wygląda sprawa migracji tych usług, jako, że za kilka msc będę się przeprowadzać, czy są jakieś opłaty za przeniesienie?
Dzięki serdeczne za wyjaśnienia.

W BT nie masz umowy na okreslony czas. Masz tylko okres wypowiedzenia (miesiac?). Bez gniazdka BT nie podlaczysz Home Broadband z O2. Niestety, musisz sie zajac sam cala sprawa. Zalatwic temat z BT, pozniej zlozyc zamowienie w O2 (mozesz online). Za przeniesienie linii w BT nie ma oplaty (o ile w nowym miejscu zamieszkania jest ich gniazdko). Podobnie w Virgin. Musisz miec w domu ich gniazdko - w przeciwnym wypadku tez placisz za instalacje.

A siec z O2 smiga, jak marzenie. Mielismy problem z router`em ale wymienili w ciagu 48 godzin (dzwonilismy wieczorem, wiec wyslali nastepnego dnia - gdyby telefon byl przed 15.00 to nowy sprzet "next day";). Korzystamy z dwoch laptopow (jeden zony, drugi moj). I jestesmy zadowoleni :) Polecam!

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-09-13 13:35:39 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitek

Post #4 Ocena: 0

2008-09-13 16:07:32 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-09-13 10:50:26, ProfesorWilczur napisał(a):
W BT nie masz umowy na okreslony czas

Owszem masz, mianowicie 12 miesięcy. Co biorąc pod uwagę że płacisz ciężki szmal za podłączenie, jest skandalem, albo inaczej prawem monopolisty. Dlatego póki co zrezygnowałem z podłączenia, do rozmów używam komórki (podłączenie i aparat gratis) a neta ciągnę od sasiada :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ProfesorWilczur

Post #5 Ocena: 0

2008-09-13 16:15:11 (17 lat temu)

ProfesorWilczur

Mężczyzna

Z nami od: 06-09-2008

Cytat:

2008-09-13 16:07:32, vitek napisał(a):
Cytat:

2008-09-13 10:50:26, ProfesorWilczur napisał(a):
W BT nie masz umowy na okreslony czas

Owszem masz, mianowicie 12 miesięcy. Co biorąc pod uwagę że płacisz ciężki szmal za podłączenie, jest skandalem, albo inaczej prawem monopolisty. Dlatego póki co zrezygnowałem z podłączenia, do rozmów używam komórki (podłączenie i aparat gratis) a neta ciągnę od sasiada :-)

Mam tylko miesiac wypowiedzenia - sprawdzalem. Kontrakt nie precyzuje czasu trwania. Za podlaczenie nie placilem - w mieszkaniu, ktore wynajmuje jest gniazdko BT.

Do góry stronyOffline

Agi--7

Post #6 Ocena: 0

2008-09-13 16:26:02 (17 lat temu)

Agi--7

Kobieta

Z nami od: 08-08-2008

Ja rowniez mam BT +AOL laptop free:-] W domu chodza naraz 2 PC i jeden laptop. Nic sie nie dzieje od poczadku czyli juz 10 miesiecy:-]:-]:-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: Agi--7 13-09-2008 16:27 ]

Do góry stronyOffline

vitek

Post #7 Ocena: 0

2008-09-13 16:31:10 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

A ja nie mam gniazdka i musiał bym zapłacić Ł125 connection i na dodatek nie mogę zrezygnować z telefonu (to znaczy przenieść abonamentu do innego operatora) przez rok (internet mogę oczywiście wziąć od dowolnego dostawcy, ale wielu ma lepsze deale jeżeli bierze się także telefon)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Ilonak

Post #8 Ocena: 0

2008-10-29 21:22:32 (17 lat temu)

Ilonak

Kobieta

Z nami od: 23-10-2008

Cytat:

2008-09-13 13:35:39, wiadkuju napisał(a):
ja tez mam O2 i jest super. Probowalam juz wielu firm i rezygnowalam, bo byli do kitu. Z o2 nie mam klopotu. Jest szybko, tanio i przyjemnie. Ale za BT musioalam zaplacic 125 za podlaczenie :(
[/QUOTE

NO własnie. Czy ktos moze mi odpowiedziec jaki jest faktycznie koszt podłączenia linii tel.w BT? Na infolinii podaja sprzeczne informacje a umowy nie mam...Sciagneli mi 125 GBP mimo ze mialam gniazdko i mozna to bylo zrobic zdalnie. CZY MAM PRAWO UPOMINAC SIE O ZWROT TYCH PIENIEDZY? Teraz sie przeprowadzilam, musieli naprawic gniazdko ale mowia ze zrobili to bezplatnie.

Do góry stronyOffline

Ilonak

Post #9 Ocena: 0

2008-10-29 21:23:49 (17 lat temu)

Ilonak

Kobieta

Czy ktos moze mi odpowiedziec jaki jest faktycznie koszt podłączenia linii tel.w BT? Na infolinii podaja sprzeczne informacje a umowy nie mam...Sciagneli mi 125 GBP mimo ze mialam gniazdko i mozna to bylo zrobic zdalnie. CZY MAM PRAWO UPOMINAC SIE O ZWROT TYCH PIENIEDZY? Teraz sie przeprowadzilam, musieli naprawic gniazdko ale mowia ze zrobili to bezplatnie.

Do góry stronyOffline

Ilonak

Post #10 Ocena: 0

2008-10-29 21:39:12 (17 lat temu)

Ilonak

Kobieta

Czy ktos moze mi odpowiedziec jaki jest faktycznie koszt podłączenia linii tel.w BT? Na infolinii podaja sprzeczne informacje a umowy nie mam...Sciagneli mi 125 GBP mimo ze mialam gniazdko i mozna to bylo zrobic zdalnie. CZY MAM PRAWO UPOMINAC SIE O ZWROT TYCH PIENIEDZY? Teraz sie przeprowadzilam, musieli naprawic gniazdko ale mowia ze zrobili to bezplatnie.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,