MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybrac broadband.....ale jaki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 2 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitek

Post #1 Ocena: 0

2008-08-07 23:29:01 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Kilka dni temu się przeprowadziłem. W poprzednim miejscu korzystałem z virgin więc zamówiłem przeniesienie. Sprawdziłem że będę na cabled street, ale mówię pani zgodnie z prawdą, że na domu nie ma boxa ntl, więc prawdopodobnie będa musieli kopać by poprowadzić kabel z ulicy czy to nie problem - nie, żaden problem wszystko będzie ok. W umówionym dniu czekałem kilka godzin na instalację i nic, dzwonię więc z komórki bo przecież telefonu jeszcze nie mam na 0845 po 20 minutach na holdzie pani mówi mi że przykro im ale dom nie jest podłączony do sieci i niestety instalacja jest cancelled (nie chciało się im kopać i tyle). Linii BT nie ma a instalacja kosztuje Ł120 których też nie mam i w ten sposób w 21. wieku w niemałym mieście zostałem bez neta i telefonu. Dobrze że jeden z sąsiadów nie założył hasła na wifi... ;-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

roztocz

Post #2 Ocena: 0

2008-08-08 07:46:54 (17 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

Cytat:

2008-08-07 22:35:27, danielb napisał(a):
ja polecam BT + o2 jeżeli masz numer z o2 będziesz płacił £7.50 za łącze do 8mb

tez mam ta opcje i poki co jest OK
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

southgate

Post #3 Ocena: 0

2008-08-08 08:05:27 (17 lat temu)

southgate

Kobieta

Z nami od: 10-01-2008

Witam, wiec tak niestety sprawa wyglada tak ze tylko virgin moze mi zalozyc broadband bez telefonu bo inne firmy niestety nie.A jakos szczeze mowiac nie jest mi potrzebny tel stacjonarny no i z tego co sie zorietowalam niestety nie zalatwie tego w 2 lub 3 dni jak myslalam:-? A virgin swoja strona niezle zdziera w porownaniu do innych...nie sadzicie?:-P

Do góry stronyOffline

vitek

Post #4 Ocena: 0

2008-08-08 09:24:50 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-08-08 08:05:27, southgate napisał(a):
A virgin swoja strona niezle zdziera w porownaniu do innych...nie sadzicie?:-P

Nie sądzimy. Ł9 net + Ł11 telefon - wszędzie tyle zapłacisz
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Angelus_13

Post #5 Ocena: 0

2008-08-08 13:09:53 (17 lat temu)

Angelus_13

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2008

mialem ntl'a byl super, potem przja go virgin i zaczely sie problemy - koszmar, ktory nadal trawa, choc juz mam innego dostawce,
teraz mam pakiet sky'a i jak narazie jestem zadowolony, szybki montaz, terminowy, potem przeszkolenie (bylem w szoku - przeszkolono mnie z uzywania pakietu itd - pozytywny szok )

jedyny feler, ale maly, to taki, ze zamowilem 16mega, a dostalem 2, bo sky poinformowal mnie, ze parametry lacza bt na mojej ulicy sa takie to a takie i ze szybciej sie w zwiazku z tym nie da, ale i tak chodzi dosc szybko i co wazne bezproblemowi bez przerw, ktore to usterki w virginie bylu bardzo czeste

[ Ostatnio edytowany przez: Angelus_13 08-08-2008 13:12 ]

Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...

Do góry stronyOffline

bartek77

Post #6 Ocena: 0

2008-08-22 17:00:37 (17 lat temu)

bartek77

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-01-2006

Hej,
ja byłem nieco zszokowany: 21 wiek, Wielki Zachód (UK) a z netem do bani!!
Jak nie masz kabla z BT w chacie, to w 95% nie możesz stać się szczęśliwym posiadaczem netu.
Chyba tylko Virgin oferuje i to tylko w/na niektórych obszarach połączenie światłowodem; reszta - standardowa linia telefoniczna.
Można pokusić się również o modem od jednego z operatorów GSM - ale to już jak wszystko zawiedzie. Koszt teraz to jakieś 15 GBP/miesiąc. Niestety transfer z tych urządzeń jest tragiczny. Można jedynie sobie ściągać pocztę i otwierać strony www.
Ja wybrałem linię BT (koszt ok. 12 GBP) + opisywany wcześniej O2 za 7.50 GBP (jestem klientem tel.kom. pay as u go). Ten najmniejszy pakiet (do 8 Mb) jest wystarczający do wszystkiego. Śmiga bardzo fajnie.
Z tych strony dowiesz się, jacy operatorzy proponują usługi w Twoim rejonie zamieszkania: www.broadbandchecker.co.uk , www.broadband-finder.co.uk
Tutaj znajdziesz porównanie różnych operatorów: www.ukoffer.com

Do góry stronyOffline

Strona WWW

inspektorek

Post #7 Ocena: 0

2008-08-22 17:17:51 (17 lat temu)

inspektorek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-06-2008

Bez BT się nie obejdzie jeśli chcesz mieć jakikolwiek net przez kabelek telefoniczny. Nie ważne czy to będzie taki dostawca czy inny, każdy musi wydzierżawić linie od BT.
Wcześniej mieszkałem w bardzo fajnej malutkiej wiosce, dostałem ulotkę Talk Talk International Calls plus net for free... Oczywiście zacząłem załatwiać, z czego najdłużej czekałem na fachowców z BT, ponieważ w domu nie było kabelka... Przyjechali, zapłaciłem 127 funtów, po dwóch dniach miałem fajny i szybki necik, rozmowy do 29 (?) krajów za darmo... było super.
Potem jak zmieniłem na stałe miejsce zamieszkania i zażyczyłem sobie przeniesienie usługi na nowy adres ....również zapłaciłem 127 funtów pomimo, że kabelek był i tym razem na podłączenie czekałem miesiąc....
ALE: necik ma realną szybkość w granicach 3.58 -3.90 mb, mogę ściągać co mi się chce, jednak transfer jest ograniczony jedynie do 40GB miesięcznie.
W sumie czasami dzwonię na polskie komórki, stawki śmieszne... a na stacjonarne numery do woli. Ile tylko dusza zapragnie i tematów starczy..
Za wszystko płacę 21.99 Naprawdę polecam.

A jeśli bez kabelka to słyszałem że "3" ma coś w swojej ofercie... ale nic nie wiem na temat szczegółów....

Wrócę potem. Muszę coś sprawdzić.

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #8 Ocena: 0

2008-08-22 17:40:56 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Cytat:

2008-08-07 12:00:39, southgate napisał(a):
Witam, jak juz napisalam mam problem z wybraniem tego 'naj' i szczerze mowiac to nie wiem na co zwrocic uwage? Jak dla mnie wybor jest za duzy:-]..

Z dostawcami jak z pieczywem, jak jest na półce i pachnie, to jest wspaniały a w chwili nabycia i przybycia do domu można się rozczarować, przedtem był świeży i pachnący można by rzec- ślinotok gotowy a apetyt?
Więc kiedyś pięknie jest a później przemija to piękno tak samo ja z INTERNETEM nie będę tu bronił mojego i chwalił innych ważne byś Ty dokładnie zrozumiał treść umowy i co dostawca oferuje w tym co dostaniesz. Ja kiedyś miałem BT byłem zadowolony z serwisu lecz tknęło mnie na zmiany porzuciłem BT dla Bulldoga i nie narzekałem długo byłem na Kontrakcie z Bulldogiem.
Zmieniłem adres i zmieniłem dostawce. Wziąłem orange to był już ostatni mój wyczyn zawsze miałem jakieś problemy narzekałem na serwis i prędkość a było tak nieraz że i nie miałem po parę dni z rzędu netu. A gdy dzwonisz i rozmawiasz to extra Ciebie czarżują za to że rozmawiasz z ala technikiem z Azji który nie wie co to jest IP i nic nie może znaleźć złego w komunikacji pomiędzy Twoim modemem a serwerem. W chwili obecnej posiadam O2 nie jestem w ich sieci jako klient telefoni ale za to korzystam z O2 jako dostawcy Internetu i powiem że ładnie jest prowadzony serwis, a co ważne rzeczowo porozmawiać fakt że trafiło mi się rozmawiać z technikiem z Azji lecz szybko przeją pałeczkę Technik angielski i szybko ustrzelimy usterkę w sofcie do modemu i na prędkość nie mogę narzekać jest nieraz większa od gwarantowanej powyżej 16Mb/s
:-]
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2008-09-05 23:48:59 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #10 Ocena: 0

2008-09-05 23:58:42 (17 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Tylko pamiętajcie, że w wielu przypadkach dają do 8 mega, ale rzeczywista prędkość jest sporo niższa (u mnie np. ok 2,5).
Zależy to od stanu technicznego linii telefonicznej :-(

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,