Str 2 z 12 |
|
---|---|
vitek | Post #1 Ocena: 0 2008-08-07 23:29:01 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Kilka dni temu się przeprowadziłem. W poprzednim miejscu korzystałem z virgin więc zamówiłem przeniesienie. Sprawdziłem że będę na cabled street, ale mówię pani zgodnie z prawdą, że na domu nie ma boxa ntl, więc prawdopodobnie będa musieli kopać by poprowadzić kabel z ulicy czy to nie problem - nie, żaden problem wszystko będzie ok. W umówionym dniu czekałem kilka godzin na instalację i nic, dzwonię więc z komórki bo przecież telefonu jeszcze nie mam na 0845 po 20 minutach na holdzie pani mówi mi że przykro im ale dom nie jest podłączony do sieci i niestety instalacja jest cancelled (nie chciało się im kopać i tyle). Linii BT nie ma a instalacja kosztuje Ł120 których też nie mam i w ten sposób w 21. wieku w niemałym mieście zostałem bez neta i telefonu. Dobrze że jeden z sąsiadów nie założył hasła na wifi...
![]() The Mythbuster
|
roztocz | Post #2 Ocena: 0 2008-08-08 07:46:54 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Skąd: Greenford |
Cytat: 2008-08-07 22:35:27, danielb napisał(a): ja polecam BT + o2 jeżeli masz numer z o2 będziesz płacił £7.50 za łącze do 8mb tez mam ta opcje i poki co jest OK Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|
southgate | Post #3 Ocena: 0 2008-08-08 08:05:27 (17 lat temu) |
Z nami od: 10-01-2008 Skąd: londyn |
Witam, wiec tak niestety sprawa wyglada tak ze tylko virgin moze mi zalozyc broadband bez telefonu bo inne firmy niestety nie.A jakos szczeze mowiac nie jest mi potrzebny tel stacjonarny no i z tego co sie zorietowalam niestety nie zalatwie tego w 2 lub 3 dni jak myslalam
![]() ![]() |
vitek | Post #4 Ocena: 0 2008-08-08 09:24:50 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2008-08-08 08:05:27, southgate napisał(a): A virgin swoja strona niezle zdziera w porownaniu do innych...nie sadzicie? ![]() Nie sądzimy. Ł9 net + Ł11 telefon - wszędzie tyle zapłacisz The Mythbuster
|
Angelus_13 | Post #5 Ocena: 0 2008-08-08 13:09:53 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2008 Skąd: UK |
mialem ntl'a byl super, potem przja go virgin i zaczely sie problemy - koszmar, ktory nadal trawa, choc juz mam innego dostawce,
teraz mam pakiet sky'a i jak narazie jestem zadowolony, szybki montaz, terminowy, potem przeszkolenie (bylem w szoku - przeszkolono mnie z uzywania pakietu itd - pozytywny szok ) jedyny feler, ale maly, to taki, ze zamowilem 16mega, a dostalem 2, bo sky poinformowal mnie, ze parametry lacza bt na mojej ulicy sa takie to a takie i ze szybciej sie w zwiazku z tym nie da, ale i tak chodzi dosc szybko i co wazne bezproblemowi bez przerw, ktore to usterki w virginie bylu bardzo czeste [ Ostatnio edytowany przez: Angelus_13 08-08-2008 13:12 ] Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...
|
|
|
bartek77 | Post #6 Ocena: 0 2008-08-22 17:00:37 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Hove |
Hej,
ja byłem nieco zszokowany: 21 wiek, Wielki Zachód (UK) a z netem do bani!! Jak nie masz kabla z BT w chacie, to w 95% nie możesz stać się szczęśliwym posiadaczem netu. Chyba tylko Virgin oferuje i to tylko w/na niektórych obszarach połączenie światłowodem; reszta - standardowa linia telefoniczna. Można pokusić się również o modem od jednego z operatorów GSM - ale to już jak wszystko zawiedzie. Koszt teraz to jakieś 15 GBP/miesiąc. Niestety transfer z tych urządzeń jest tragiczny. Można jedynie sobie ściągać pocztę i otwierać strony www. Ja wybrałem linię BT (koszt ok. 12 GBP) + opisywany wcześniej O2 za 7.50 GBP (jestem klientem tel.kom. pay as u go). Ten najmniejszy pakiet (do 8 Mb) jest wystarczający do wszystkiego. Śmiga bardzo fajnie. Z tych strony dowiesz się, jacy operatorzy proponują usługi w Twoim rejonie zamieszkania: www.broadbandchecker.co.uk , www.broadband-finder.co.uk Tutaj znajdziesz porównanie różnych operatorów: www.ukoffer.com |
inspektorek | Post #7 Ocena: 0 2008-08-22 17:17:51 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-06-2008 Skąd: Londyn |
Bez BT się nie obejdzie jeśli chcesz mieć jakikolwiek net przez kabelek telefoniczny. Nie ważne czy to będzie taki dostawca czy inny, każdy musi wydzierżawić linie od BT.
Wcześniej mieszkałem w bardzo fajnej malutkiej wiosce, dostałem ulotkę Talk Talk International Calls plus net for free... Oczywiście zacząłem załatwiać, z czego najdłużej czekałem na fachowców z BT, ponieważ w domu nie było kabelka... Przyjechali, zapłaciłem 127 funtów, po dwóch dniach miałem fajny i szybki necik, rozmowy do 29 (?) krajów za darmo... było super. Potem jak zmieniłem na stałe miejsce zamieszkania i zażyczyłem sobie przeniesienie usługi na nowy adres ....również zapłaciłem 127 funtów pomimo, że kabelek był i tym razem na podłączenie czekałem miesiąc.... ALE: necik ma realną szybkość w granicach 3.58 -3.90 mb, mogę ściągać co mi się chce, jednak transfer jest ograniczony jedynie do 40GB miesięcznie. W sumie czasami dzwonię na polskie komórki, stawki śmieszne... a na stacjonarne numery do woli. Ile tylko dusza zapragnie i tematów starczy.. Za wszystko płacę 21.99 Naprawdę polecam. A jeśli bez kabelka to słyszałem że "3" ma coś w swojej ofercie... ale nic nie wiem na temat szczegółów.... Wrócę potem. Muszę coś sprawdzić.
|
Korba102 | Post #8 Ocena: 0 2008-08-22 17:40:56 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-02-2008 Skąd: London |
Cytat: 2008-08-07 12:00:39, southgate napisał(a): Witam, jak juz napisalam mam problem z wybraniem tego 'naj' i szczerze mowiac to nie wiem na co zwrocic uwage? Jak dla mnie wybor jest za duzy ![]() Z dostawcami jak z pieczywem, jak jest na półce i pachnie, to jest wspaniały a w chwili nabycia i przybycia do domu można się rozczarować, przedtem był świeży i pachnący można by rzec- ślinotok gotowy a apetyt? Więc kiedyś pięknie jest a później przemija to piękno tak samo ja z INTERNETEM nie będę tu bronił mojego i chwalił innych ważne byś Ty dokładnie zrozumiał treść umowy i co dostawca oferuje w tym co dostaniesz. Ja kiedyś miałem BT byłem zadowolony z serwisu lecz tknęło mnie na zmiany porzuciłem BT dla Bulldoga i nie narzekałem długo byłem na Kontrakcie z Bulldogiem. Zmieniłem adres i zmieniłem dostawce. Wziąłem orange to był już ostatni mój wyczyn zawsze miałem jakieś problemy narzekałem na serwis i prędkość a było tak nieraz że i nie miałem po parę dni z rzędu netu. A gdy dzwonisz i rozmawiasz to extra Ciebie czarżują za to że rozmawiasz z ala technikiem z Azji który nie wie co to jest IP i nic nie może znaleźć złego w komunikacji pomiędzy Twoim modemem a serwerem. W chwili obecnej posiadam O2 nie jestem w ich sieci jako klient telefoni ale za to korzystam z O2 jako dostawcy Internetu i powiem że ładnie jest prowadzony serwis, a co ważne rzeczowo porozmawiać fakt że trafiło mi się rozmawiać z technikiem z Azji lecz szybko przeją pałeczkę Technik angielski i szybko ustrzelimy usterkę w sofcie do modemu i na prędkość nie mogę narzekać jest nieraz większa od gwarantowanej powyżej 16Mb/s ![]() Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
Post #9 Ocena: 0 2008-09-05 23:48:59 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
no_wayy | Post #10 Ocena: 0 2008-09-05 23:58:42 (17 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Tylko pamiętajcie, że w wielu przypadkach dają do 8 mega, ale rzeczywista prędkość jest sporo niższa (u mnie np. ok 2,5).
Zależy to od stanu technicznego linii telefonicznej ![]() |