Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Internet » Problem z internetem

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Internet" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Internet » Problem z internetem

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 5
ironiqus

Post #1

2008-05-10 21:44:45 (2 miesiące temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2008-05-10 21:02:48, asia32 napisał(a):
Mam w laptopie zainstalowany Norton 360 ale nie jestem zadowolona z tego programu.Czy ktos moglby mi doradzic jaki program do ochrony jest dobry?

Najlepszy to: intuicja i doswiadczenie ;)
Ja mam na routerze zamkniete niepotrzebne porty plus pare innych rzeczy - mozna powiedziedziec, ze mam sprzetowego firewall'a.
Na kazdym kompie jest zainstalowany darmowy Avast i od ponad roku, nie mialem problemow z wirusami, trojanami itd.
Koniec samochwalstwa ;)
Norton, dla mnie osobiscie to jest najgorszy syf - nawet nie da sie go odinstalowac (zostaje za duzo smieci, a niektore procesy ciagle dzialaja).
Ja proponuje zestaw: Avast + jakikolwiek firewall (darmowe)

[ Ostatnio edytowany przez: ironiqus 10-05-2008 21:47 ]

Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

stokesay

Post #2

2008-05-10 21:51:55 (2 miesiące temu)

stokesay

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 30-05-2007

W 100% popieram Ironiqus, z ta roznica ze zamiast Avasta u mnie smiga Avira AntiVir Personal, z tym samym skutkiem ;-)
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Richmond

Post #3

2008-05-10 22:03:41 (2 miesiące temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

AVG tez ma darmowa wersje jakby co :-)

Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

asia32

Post #4

2008-05-10 22:28:13 (2 miesiące temu)

asia32

Kobieta

Z nami od: 23-04-2008

Dzieki za rade wyprobuje i dam znac

Do góry stronyOffline

beatakrzos

Post #5

2008-05-10 22:28:14 (2 miesiące temu)

beatakrzos

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Co do mojego problemu to raczej nie o klawiature chodzi.musze jednak zadzwonic po kogos,tylko po kogo bo mam juz dosc pseudo specjalistow!!!

Do góry stronyOffline

beatakrzos

Post #6

2008-05-10 22:33:22 (2 miesiące temu)

beatakrzos

Kobieta

Ironiqus,przeskanowalam kompa,wykasowalam programy ktore uznalam za zbedne i nic.Wczesniej dzialal bez problemu.Zmienilismy mieszkanie i nie uzywalam komputera przez dluzszy czas bo korzystalam z laptopa,a kiedy probowalam podlaczyc internet bezprzewodowy no to stalo sie wlasnie to

Do góry stronyOffline

beatakrzos

Post #7

2008-05-10 22:35:24 (2 miesiące temu)

beatakrzos

Kobieta

A po drugie to znam sie na tym wszystkim tyle co sie sama naumialam,wiec z czyms bardziej skomplikowanym sama raczej niedam sobie rady:-[

Do góry stronyOffline

ironiqus

Post #8

2008-05-10 23:18:00 (2 miesiące temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2008-05-10 22:33:22, beatakrzos napisał(a):
Ironiqus,przeskanowalam kompa,wykasowalam programy ktore uznalam za zbedne i nic.Wczesniej dzialal bez problemu.Zmienilismy mieszkanie i nie uzywalam komputera przez dluzszy czas bo korzystalam z laptopa,a kiedy probowalam podlaczyc internet bezprzewodowy no to stalo sie wlasnie to

Moze to glupio zabrzmi, jednak wyczysc lapa z kurzu (wewnatrz) - elektronika nie lubi jak nie jest uzywana i nie lubi kurzu. Tylko nie czysc paluchami ;) Uzyj jakiegos miekkiego pedzelka lub powietrza.
PS.
Windows, to jest ciekawe zwierze, od 3.11 mam z nim przyjemnosc i wciaz ich help jest o kant dupy potluc - dla zwyklego usera, help nie istnieje ;)
Chociaz, jak sobie przypominam, 10 lat temu w Linux, siedzialem tydzien, zeby sobie skonfigurowac GUI, to byla masakra :D
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

pawelek62

Post #9

2008-05-11 02:39:22 (2 miesiące temu)

pawelek62

Mężczyzna

Z nami od: 08-04-2008

Jesli mieszkasz w Manchester lub okolicach to postaram sie pomoc, za zupelna darmoche(kubek kawy bo uwielbiam:-])
Pozdro...

Do góry stronyOffline

clockwork_orange

Post #10

2008-05-11 07:18:10 (2 miesiące temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2008-05-10 20:54:52, ironiqus napisał(a):

??? z klawiatura? Bez urazy, jednak sobie jaja robisz ;)
Najprawdopodobniej jest to zwykly trojan. W windows nie ma takiego procesu NDIS"RD" - tzn. w tym przypadku jest, poniewaz korzysta z Network Driver Interface Specification, otwartej biblioteki Microsoftu do ktorej mozna pisac rozne modyfikacje.
Co za tym idzie, nie sciagniesz nowego pliku i go nie podmienisz - on nie istnieje, chyba ze jakis zainstalowany program i jego proces systemowy zostanie niefortunnie tak nazwany przez programiste.

bez urazy :-)

owszem, wyglada to na jakis malware, co nie znaczy ze nim jest -
''NDISRD.sys is located in the folder C:WindowsSystem32drivers. Known file sizes on Windows XP are 18944 bytes (50% of all occurrence), 15338 bytes, 18176 bytes, 15340 bytes.
The driver can be started or stopped from Services in the Control Panel or by other programs. The program has no visible window. There is no detailed description of this service. It is not a Windows system file. File NDISRD.sys is a file without information about the maker of this file. Therefore the technical security rating is 48% dangerous, however also read the users reviews.
Important: Some malware camouflage themselves as NDISRD.sys, particularly if they are located in c:windows or c:windowssystem32 folder. Thus check the NDISRD.sys process on your pc whether it is pest. We recommend Security Task Manager for verifying your computer's security.''

ktorys z producentow klawiatur ma tak nazwany driver, stad ta klawa, wiec jesli to nie ona, to pozostaje tylko trojan

[ link usunięty ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony