Cytat:
2008-05-04 10:02:45, JUSTYNA170979 napisał(a):
a moze ktos mi cos powie wiecej na temat Internal Wireless PCI Card, kolega mi powiedzial ze moge na nim tylko odbierac sygnaly, nie wysylac
Kolega sie myli.
Jezeli na liscie urzadzen masz tylko Internal Wireless Card, swiadczy to o tym, ze sa zainstalowane nieodpowiednie sterowniki ktore Vista sobie domyslnie ustawila. Powinna tam byc nazwa np.: Atheros AR5006X Wireless Card, jednak powinna wystepowac nazwa producenta w nazwie urzadzenia.
Aby zidentyfikowac jaka to jest karta, masz trzy mozliwosci:
- zajrzec na strone producenta i moze bedzie podana dokladna specyfikacja laptopa - tam tez znajdziesz jaka to jest karta sieciowa (chociaz niekoniecznie, bo w roznych seriach tego samego modelu moze byc inna)
- podlaczyc laptopa kablem i wtedy wybrac opcje aktualizuj sterownik online - nawet jak znajdzie niewlasciwy, to jest duza szansa, ze rozpozna producenta karty, wtedy juz z gorki. Wchodzisz na strone produceta i tam znajdziesz sterowniki do karty
- rozkrecic laptopa i z naklejek dowiesz sie co i jak, jezeli nie, to wtedy sam symbol chipsetu karty pozwoli ja zidentyfikowac w internecie i bedzie wiadomo jakich sterownikow potrzebujesz.
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)