Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Internet » jaki dostawca?

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Internet" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Internet » jaki dostawca?

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 17)
jaania32

Post #1

2008-03-21 18:14:15 (4 miesiące temu)

jaania32

Kobieta

Z nami od: 25-11-2007

Chciałabym wybrać dostawce internetowego ( zależy mi tylko na internecie )na trzy komputery w domu , lecz nie orientuje się wcale w tym temacie , dlatego proszę o opinie z doświadczenia - jak działa , limity i ceny , z góry dziękuje

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

stokesay

Post #2

2008-03-21 18:46:05 (4 miesiące temu)

stokesay

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 30-05-2007

przede wszystkim sprawdz dostepnosc operatora w Twojej okolicy. Mozesz to zrobic tutaj jak rowniez porownac ich ceny oraz limity. Generalnie w Anglii mozesz to zrobic glownie albo z linia albo bez linii telefonicznej (mozliwa jest rowniez opcja wireless m.in. w sieci 3, ale maja fatalny limit). Bez linii to przede wszystkim Virgin, z roznych wzgledow i przypadkow operator bardzo dobry jak i z fatalna obsluga klienta.
Jesli chodzi o linie tel+internet to jest mnostwo takich dostawcow ale niestety najpierw musisz posiadac linie z BT min przez 3 miesiace zeby moc sie przelaczyc na dostawce internetowego. Chodzi o to ze uslugodawca przejmuje w wiekszosci przypadkow ta linie od BT, ale sam jej nie zaklada...
Osobiscie polecam sprawdzenie opcji na confused i wybranie paru, nastepnie napisz ktore wybralas nam na forum a my ci poradzimy ktora wybrac ;-)
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

jaania32

Post #3

2008-03-21 19:36:19 (4 miesiące temu)

jaania32

Kobieta

Stokesay dziękuję za odpowiedź ,zastanawiam się nad virginem , ale najtańsza opcja to 4,5 funta na miesiąc plus 11 za telefon z darmowymi wieczorami i weekendami( za 2mb ) , opcji bez telefonu nie ma , telefon mi nie potrzebny a 2 mb to chyba za mało jak na trzy komputery ?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krunschwitz

Post #4

2008-03-21 19:56:21 (4 miesiące temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 21-05-2006

Jest opcja bez telefonu.Sam z niej korzystam.2 Mb za 10 £ miesiecznie.
Zajzyj na http://www.pricerunner.co.uk/broadband i sprawdz jaka jest najlepsza opcja dla Twojego adresu.Moze sie okazac ,ze nie masz wystarczajacej przepustowosci lacza na internet wiekszy niz 2 Mb.Zamowisz 8 Mb ,a dostaniesz 2 Mb za cene 8.
To ja Miś Pszekliniak i Włatcy Móch. Zmeczony Londynem...Szukam innego miejsca do zycia...

Do góry stronyOffline

ironiqus

Post #5

2008-03-21 20:13:20 (4 miesiące temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2008-03-21 19:36:19, jaania32 napisał(a):
telefon mi nie potrzebny a 2 mb to chyba za mało jak na trzy komputery ?

Zalezy do czego chcesz wykorzystywac lacze. Moze wystarczyc z naddatkiem, jednak i duzo wieksze bedzie zawsze za male, jak kazdy bedzie chcial miec film na dysku w ciagu kilku minut ;)
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

krakn

Post #6

2008-03-21 20:36:45 (4 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-03-21 19:56:21, krunschwitz napisał(a):
Jest opcja bez telefonu.Sam z niej korzystam.2 Mb za 10 £ miesiecznie.
Zajzyj na <a href="http://www.pricerunner.co.uk/broadband" target="_blank" target="_new">http://www.pricerunner.co.uk/broadband</a> i sprawdz jaka jest najlepsza opcja dla Twojego adresu.Moze sie okazac ,ze nie masz wystarczajacej przepustowosci lacza na internet wiekszy niz 2 Mb.Zamowisz 8 Mb ,a dostaniesz 2 Mb za cene 8.

2Mb (Mega bity)/s pisownia Wileka i mała litera bardzo ważna :)
Po koleji,
jeszcze 7 lat temu jako ISP posiadałem łącze które rozdzielałem na 50 klientów :)))))))))
następna sprawa, te wszystkie cyferki 2,4.8- 24 Mb/s to MAKSYMALNE NIE GWARANTOWANE i w praktyce wręcz niemożliwe do utrzymania prędkości, wynika to nie tylko ze struktury sieci, ale obciążenia po drodze, zależności jak pakiety trafiają do ciebie z jakiego serwera i jak bardzo obciążonego, zazwyczaj 1Mb/s jest aż nadto.
Gdy cała sieć kiedyś zostanie przerobiona na światłowody będzie bardziej realne uzyskanie prawdziwej dużej przepustowości, w praktyce jak weźniesz 2Mb/s będzie wystarczające i wygodne.
Acha, pamiętaj że od pewnego czasu trwają nagonki na tych co zasysają filmy muzykę itd,
Stanowczo odradzam sieć przez sieć komórkową, często trudno się połączyć, a jak nawet już to brak wolnego portu do HDSP łaczy się po ślimaczym GPRS masakra
ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)

Do góry stronyOnline

E-mailStrona WWW

jaania32

Post #7

2008-03-21 20:42:39 (4 miesiące temu)

jaania32

Kobieta

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi ,nie wiem tylko czemu pan z virgina powiedział że nie ma opcji bez telefonu:-?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ironiqus

Post #8

2008-03-21 22:09:27 (4 miesiące temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2008-03-21 20:42:39, jaania32 napisał(a):
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi ,nie wiem tylko czemu pan z virgina powiedział że nie ma opcji bez telefonu:-?

Wyglada na to, ze Cie oszukal lub wprowadzil w blad.
Sprawdzilem i TUTAJ jest opcja bez telefonu, jednak czy oplacalna, sama zadecydujesz.
TUTAJ jest chyba najlepsza opcja - wlasnie ta o ktorej wspomnialas. Jednak za niewiele wieksze pieniadze mozesz sobie wziazc szybsze lacze.

[ Ostatnio edytowany przez: ironiqus 21-03-2008 22:15 ]

Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

dominika1

Post #9

2008-03-30 20:35:24 (4 miesiące temu)

dominika1

Kobieta

Z nami od: 14-02-2008

witam wszstkich! za 2 miesiace konczy mi sie kontrakt z BT3 opcja i chce przejsc z internetem do SKY bo mam od nich TV .tylko nie wiem czy do8Mb za 5 funtow 40Giga limit to wystarczajaco bo czasami sciagam po 10 filmow,tygodniowo.sprawdzalam predkosc i pokazuje 6.5mb , 1.1mile od centrali czy ma ktos doswiadczenie ze SKY (czy sygnal nie zanika itp)bo kiedys mialam z AOL i walczywam z wiatrakami wiec nie chce powtorki. BT bylo przez 1,5 roku perfekt ale cena ... boje sie tego limitu i czy nie spowalniaja w jakis sposob przepustowosci? a i slyszalam ze sa jakies dziwne modemy w tanszych firmach a ja z dzieciakami urzywam 3 komputerow jednoczesnie ,dziekuje:-?

[ Ostatnio edytowany przez: dominika1 30-03-2008 20:48 ]

pozdrawiam wyspiarzy

Do góry stronyOffline

misio4u

Post #10

2008-03-31 19:46:14 (4 miesiące temu)

misio4u

Mężczyzna

Z nami od: 10-01-2006

Skoro tyle sciagasz to 40GB dla ciebie bedzie za malo.
A najprawdopodobniej kazdy dodatkowy GB dosc slono kosztuje.
W takim wypadku najlepiej szukaj lacza nielimitowanego.

Co do SKY, siostra miala i dosc czesto byly problemy,
chodzil w tempie zolwia a czasami nie chodzil.
Zmienila na VIRGIN i wszyscy w domu sa zdania
ze chodzi odczuwalnie szybciej i lepiej.
Wczoraj bylem u znajomych co tez maja SKY.
Z niewiadomego powodu od jakiegos czasu
czesciej nie maja internetu niz maja.
Jesli juz sie router polaczy to zrywa polaczenie.
Czasami po kilkunastu sekundach, czasami po kilku
minutach. Jak maja szczescie to przez kilka godzin
dziala...
Dawid G / Stamford Hill, London / GG: 13902 / skype: misio4u

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer ICQNumer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony