Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Internet » proszę o sprawdzenie loga

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Internet" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Internet » proszę o sprawdzenie loga

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 0 - [ przejdź do strony: ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 0
konofilius

Post #1

2008-03-04 14:28:36 (5 miesięcy temu)

konofilius

Z nami od: 01-03-2008

Moim dostawcą (providerem - bo o to chodzi, tak)jest Sferia i nigdzie nic nie napisanego, by to gdziekolwiek podłączać z wyjątkiem komputera za pomocą złącza USB.
http://www.sendspace.com/file/p0gcec - to są pomiary prędkości internetu
Na trybie awaryjnym z internetem, to modem nie chciał sie podłączyć. Sprawdzając programem CCleanerem (lub jakoś tak), sprawdziłem iż jedynem programem systemowym odpalanym w autostarcie jest CTFMON.EXE z C:WINDOWSsystem32CTFMON.EXE, czymkolowiek to by nie było.
Acha, może wcześniej nie pisałem, ale wraz ze zmniejszoną prędkością internetu, sam modem rozłącza się co kilkanaście minut (rekord to 58 minut, a najmniej to po 5 minutach!!!)
Myślałem, że nałożony był jakiś limit transferów 30 dniowy, no ale właśnie dziś upływa 31 dzień, więc to też już wykluczyłem. Nie wiem, czy zgłoszenie cokolwiek da, ponieważ czytałem na wielu forach, że to nie ma sensu. No, ale 70 zł miesięcznie, tylko na sprawdzanie poczty, czy jakiś wiadomości, to trochę za dużo

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ironiqus

Post #2

2008-03-04 19:51:41 (5 miesięcy temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Hmmm, trzeciego dnia walki z wiatrakami, dochodzimy do zagadnienia Sferia i ich #$@&* jakosc uslug i ich rownie g*^&ne modemy, czyli znalezlismy sie w punkcie wyjscia :D
Nie mogles tego napisac wczesniej? ;)
Na szybko poszukalem w sieci i na podstawie tego, co zdazylem przeczytac, to jedynie moge zasugerowac:
- zrobic update firmvare modemu (o ile jest nowszy)
- zrobic update driverow do modemu (o ile sa nowsze)
- zrobic update Easy Wireless (o ile jest nowsza wersja)
- przeniesc antene w inne miejsce
O ile to nie pomoze:
Zainstalowac jakis network monitor z mozliwoscia zrzucania danych do pliku *.txt. Napisac list do S(y)ferii, z zalaczonym plikiem i domagac sie anulowania oplaty za usluge, ktora nie jest dostarczana zgodnie z umowa.
Zerwac umowe, z powodu slabej jakosci uslug.
Zreszta mozesz sobie poczytac na ten temat:
TUTAJ
TUTAJ

Niestety w tym przypadku, nie jestem w stanie Tobie pomoc - wyzej Sferii nie podskocze ;)
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

konofilius

Post #3

2008-03-04 21:26:31 (5 miesięcy temu)

konofilius

Z nami od: 01-03-2008

Wiesz co, chyba masz rację. Napiszę do nich. Ścągnąłem Microsoft Network Monitor 3.1, ale nie wiem, jak on działa, no a chcę załatwić sprawę jak najszybciej, bo coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to nie ejst wina mojego komputera, tylko Sferii

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 0 - [ przejdź do strony: ] - Skocz do strony