MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chce zalozyc Talk Talka a nie wiem jak mam sie za to zabrac :(:(:(

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 5 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominika1

Post #1 Ocena: 0

2008-06-01 23:35:55 (17 lat temu)

dominika1

Kobieta

Z nami od: 14-02-2008

yanovitz - nie znam sie na elektronice ale przez ostatnie kilka lat mielismy z mezem do czynienia z wieloma routerami modemami itp od roznych dostawcow internetu w skutek tego wiemy juz ze najtansze kablowe modemy dostarczaja internet najszybciej i sa za free w talktalk. natomiast te radiowe cudenka jakos spowalniaja przeplyw (przepustowosc) czy jak to tam sie nazywa , mam nowy modem radiowy Netgear ma ponad 100Mb/s przesyl(pomiedzy kompem i modemem) Ale jego predkosc pobierania internetu wynosi tylko 5Mb/s ,
natomiast gdy podlanczam zwykly modem kablowy od TT wzrasta na 12Mb/s to ogromny przeskok za free
pozdrawiam wyspiarzy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-06-01 23:43:09 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #3 Ocena: 0

2008-06-02 07:56:20 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2008-06-01 23:43:09, pc_complex napisał(a):
Dlatego ze router rozdziela sygnal na kilka gniazd i domyslnie dzieli po rowno na kazde gniazdo w modemie masz tylko jedno gniazdoi stad wieksza predkosc.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>pc_complex</i> 01-06-2008 23:45 ]

Taka dziwna rzecz mnie sie dzieje jak chce wejsc na youtube. Strona sie laduje, wyskakuja okienka z filmami po czym znikaja :-o i nie mozna obejrzec juz nic.
Po za tym wydaje mi sie ze nie bardzo chce ladowac stron ktorych nie ma w Cache'u - czy jak to sie tam nazywa ;-) Wczesniej nie mialem takich problemow.

Pozdr,
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-06-02 19:44:29 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #5 Ocena: 0

2008-06-02 23:36:02 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Dzieki Firefox dziala na youtube normalnie, jak bede mial chwile to sprobuje pogrzebac.

Transfer za to wydaje sie smigac, ze dwa filmy wczoraj i trzy dzis zassalo dosc szybko, w porownaniu do BT oczywiscie ;-)
Ogolnie to jak narazie jestem raczej zadowolony z uslugi.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

dominika1

Post #6 Ocena: 0

2008-06-05 21:29:10 (17 lat temu)

dominika1

Kobieta

yanovitz - tez tak mialam po zainstalowaniu nowego antyvirusa automatycznie blokowal ActiveX i sciaganie plikow ktore jest niezbedne do ogladania filmikow . w moim przypadku musialam powrocic do poprzedniego antyvira bo w nowym niechciane ustawienia automatycznie wracaly. fe
pozdrawiam wyspiarzy

Do góry stronyOffline

dominika1

Post #7 Ocena: 0

2008-06-05 21:36:47 (17 lat temu)

dominika1

Kobieta

pc_complex to prawda ze mam jedno wyjscie z modemu na Lan ale zamontowalismy zlodziejke(chyba tak to sie nazywa) ze rozdziela na 3 osobne kable Lan , tak wiec wszystkie kompy w domu pokazuja ta sama predkosc 12Mb/s .
smiesznie prosta kostka od chinczyka za 3funty z przesylka a dziala elegancko
jak robilismy w domu kapitalny remont to sami puscilismy kable Lan do wszystkich pomieszczen w domu i to byla chyba najlepsza decyzja , bo z wireles zawsze byly komplikacje
pozdrawiam wyspiarzy

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2008-06-07 20:08:40 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dominika1

Post #9 Ocena: 0

2008-06-08 14:46:56 (17 lat temu)

dominika1

Kobieta

ale ja nie patrze na fikcyjne wskazania systemowe ,tylko uzywam rzeczywistego testu na predkosc nawet przed chwila uzylam linka ktory jest na pierwszej stronie tego watka - ranking dostawcow internetowych(niezalezny od oszustw mojego systemu) pokazuje predkosc Down & Upload w danej chwili ) wchodac na ten link po zalogowaniu zachowasz w historii faktyczna predkosc jakA dostawcy ci przykrecaja lub odkrecaja, a nie to za co niby placisz!
pol roku temu BT zwolnilo nawet do 0.3Mb/s to bylo przegiecie
znawcy mi podpowiedzieli ze jakosc mojego kompa rowniez ma pozytywny argument przy tescie bo nie zamula niczego,
uzywam czegos z prockiem Quad 9Gb ,6Gb ram i costam costam podobno torpeda ,ja tam nie wiem...
pozdrawiam wyspiarzy

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2008-06-08 21:31:12 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,