Str 3 z 9 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
mak4701 |
Post #1 Ocena: 0 2008-02-20 17:24:13 (17 lat temu) |
Z nami od: 12-04-2007 Skąd: UK |
Słuchajcie mam pytanie odnosnie BT. Tak jak juz wczesniej napisalam zadzwonilam do TT no i oni najpierw kazali mi zalozyc linie BT a pozniej dzwonic do nich i aplikowac o zalozenie TT.
OK - niestety do BT nie moge znalezc odpowiedniego nr telefonu gdzie moglabym zadzwonic i sie dowiedziec o cokolwiek bo na ich stronie jest taki rozpierdzielnik ze trudno sie na nim polapac - jednak znalazlam najbardziej taki odpowiedni nr telefonu do tego co ja od nich chce - zadzwonilam tam a tam odrazu pytaja mnie o nr telefonu. Jak ja jej mowie ze nie mam jeszcze nr telefonu ale chcialabym to ona ze nie tu zadzwonilam ale zeby podac mi odpowiedni nr to juz nie laska. Wiec pytanie do kogos kto moglby mi podac jakis nr telefonu do BT gdzie mozna sie zapytac o podpisanie z nimi umowy na linie telefoniczna.
Drugie pytanie jakie mnie nurtuje: Otoz co ja mam im mowic? Chodzi o to ze chce miec internet+telefon stacjonarny z Talk Talka ale TT nic nie zrobi poki nie bede miala lini telefonicznej z BT. No ok. Ale dzwonie do BT i mowie ze chce tylko linie telefoniczna u nich wykupic czy bede zmuszona wziac u nich telefon stacjonarny zeby dali mi te linie? Czy wtedy oboiwiazuje mnie u nich jakis okres umowy? Niewiem czy napisalam zrozumiale ale jak nie to pytajcie prosze. Dzieki z góry za pomoc. Pozdrawiam
|

|
 |
|
|
beata76 |
Post #2 Ocena: 0 2008-02-20 18:22:51 (17 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2007 Skąd: Londyn |
Ja wlasnie ostatnio przeprowadzilam sie do nowego domu. W starym mialam telefon i internet z talk talk za co placilam tylko 23 funty. Na nowym mieszkaniu musialam aktywowac linie bt co jest rownoznaczne z podpisaniem 12 miesiecznego kontraktu w zwiazku z czym talktalk nie moglam przeniesc na nowy adres bo byloby to nie oplacalne. Szczerze mowiac bardzo bylam zadowolona z uslug talktalk. nigdy nie mialam problemu z internetem czego nie moge powiedziwc o bt Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.
|

|
 |
|
beata76 |
Post #3 Ocena: 0 2008-02-20 18:25:20 (17 lat temu) |
ja dzwonilam na numer 0800 800 150 i wybierasz odpowiednia opcje Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.
|

|
 |
|
clockwork_orang |
Post #4 Ocena: 0 2008-02-20 20:21:17 (17 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
z budki bt za darmo - nr 101 i dalej juz w/g instrukcji
jesli padnie pytanie o depozyt, a padnie - to owszem, ale gotowka jesli okaze sie taka potrzeba
kontrakt nie jest na 12mc - jest bezterminowy, minimalny okres to 3mc potem mozna przelaczyc na innego operatora
|

|
 |
|
beata76 |
Post #5 Ocena: 0 2008-02-20 20:50:58 (17 lat temu) |
Kiedy ja 2 miesiace temu aktywowalam linie powiedzieli ze minimalny kontrakt to 12 miesiecy a o depozycie nic nie mowili Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.
|

|
 |
|
|
clockwork_orang |
Post #6 Ocena: 0 2008-02-20 20:53:26 (17 lat temu) |
zle sie wyrazilem, chodzi o oplate instalacyjna
a kontrakt jest gdy bierzesz cos wiecej niz linie - jakies promocje, upusty itp.
|

|
 |
|
stokesay |
Post #7 Ocena: 0 2008-02-20 21:18:41 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Cytat: If you don't currently have a phone provider at all you will need to get a new BT line installed. You can order easily online for any of our standard calling plan options. If you'd like to sign up to one of our special offers or 12 month contract plans, you can upgrade once you have your line installed.
The installation cost for a new BT line is £124.99*
* If there's a working BT line in the property connection should be free of charge, but if the line needs to be reconnected to BT or a new line is required, a connection charge of £124.99 will apply. Minimum term of 12 months applies
Czyli jesli dobrze rozumuje, 12 miesieczny kontrakt bedzie wymagany jesli bedzie polozona calkowicie nowa linia (lub przelaczona z powrotem na BT) lub zostanie wybrana specjalna oferta lub jeden z ich planow taryfowych ...
Ja rowniez nie moglem przeniesc NTL do nowego domu, wiec 'musialem' wybrac nowa linie BT z internetem, ktory podpisalem na 18 miesiecy /min. 12 term of 12 mths applies/,ze wzgledu na promocje z nizszym abonamentem przez 6 miesiecy... Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|

|

|
|
mak4701 |
Post #8 Ocena: 0 2008-02-20 23:25:21 (17 lat temu) |
Z nami od: 12-04-2007 Skąd: UK |
Czyli w koncu jak jest? Umowa na 12 m-cy czy minimum 3 m-ce? Czy ja moge tylko wynajac u nich te linie telefoniczna i nic wiecej i podpisac te umowe na 3 m-ce? Czy musze wziac od nich cos i podpisac na 12 m-cy umowe i dopiero po tym czasie przejsc do TT?
A co jest jakby ktos kto mieszkal przede mna wczesniej mial BT na tym mieszkaniu (a byc moze mial bo ostatnio jakis list z BT do kogos tu przyszedl) to czy to oznacza ze ta linia moze tu jest tylko jakos obecnie ze tak sie wyraze zamrozona? I wystarczy tylko ja tak jakby odmrozic?
A teraz druga sprawa. Brat moj z bratowa wracaja do PL na stale juz i w maju konczy im sie kontrakt w BT (oni maja internet i telefon) czy gdybysmy przeniesli to wszystko do mnie nie zmieniajac nazwisk itd. i np w maju bysmy zrezygnowali z neta i telefonu to juz bede mogla przejsc do Talk Talka spokojnie? Czy ta linia mi zostaje?
Kurcze bo ja jakos tak malo co kumam te linie te zakladanie itd.... wiec prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc do mnie.... Pozdrawiam
|

|
 |
|
stokesay |
Post #9 Ocena: 0 2008-02-21 04:30:15 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Mysle ze ta druga opcja brzmialaby znacznie lepiej bo:
-masz juz linie (czyli mozliwe ze nie bedziesz musiala wnosic oplaty instalacyjnej, skoro piszesz ze jakis list z BT juz byl na ten adres)
- umowa jest do maja (jesli zdecydujesz sie na TT podajesz im nr telefonu ktory chcesz 'przetransferowac' do nich, oni reszte robia za Ciebie). BT wystawi koncowy rachunek za abonament do konca okresu ich umowy (czyli za 3 miesiace) i jestescie free. TT przysyla wam list z informacja od kiedy ich usluga wchodzi w zycie + dolacza modem. Calosc trwa ok. 3-5 tygodni. Nie ma znaczenia na kogo wczesniej byl abonament z BT, numer mozesz przepisac na siebie
Na swoje 'usprawiedliwienie' dodam ze dokladnie tak samo zrobilem w swoim przypadku (z wyjatkiem wczesniejszych przenosin BT na nowy adres). BT byl na mojego wspolokatora , ktory wracal w listopadzie do Polski, umowa z BT byla do stycznia. Na poczatku pazdziernika postanowilem przepisac numer na siebie, ale zdecydowalem sie na innego providera. Zerwalem wiec wczesniej umowe z BT, rozliczylem sie i od polowy pazdziernika korzystam z internetu i darmowych polaczen z Polska w TT  Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|

|

|
|
clockwork_orang |
Post #10 Ocena: 0 2008-02-21 15:00:00 (17 lat temu) |
Cytat:
2008-02-20 21:18:41, stokesay napisał(a):
Cytat: If you don't currently have a phone provider at all you will need to get a new BT line installed. You can order easily online for any of our standard calling plan options.
Czyli jesli dobrze rozumuje, 12 miesieczny kontrakt bedzie wymagany jesli bedzie polozona calkowicie nowa linia (lub przelaczona z powrotem na BT) lub zostanie wybrana specjalna oferta lub jeden z ich planow taryfowych ...
Ja rowniez nie moglem przeniesc NTL do nowego domu, wiec 'musialem' wybrac nowa linie BT z internetem, ktory podpisalem na 18 miesiecy /min. 12 term of 12 mths applies/,ze wzgledu na promocje z nizszym abonamentem przez 6 miesiecy...
tu jest sedno  jesli chcesz tylko linie, to dostaniesz za free lub z oplata, ale obowiazuja cie tylko 3mc do switch'a
chyba, ze sie zdecydujesz na jakas promocje lub kontrakt 12mc, to wiadomo...
|

|
 |
|