MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chce zalozyc Talk Talka a nie wiem jak mam sie za to zabrac :(:(:(

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

justuska2tm

Post #1 Ocena: 0

2008-01-24 18:25 (17 lat temu)

justuska2tm

Kobieta

Z nami od: 14-01-2007

Witam,
zainteresowala mnie oferta Talk Talka jako dostawcy internetu. Tylkko sprawa wyglada tak. Z waszych postow wyczytalam ze Talk Talk bazuje na lini telefonicznej BT. W moim mieszkaniu odkrylam wtyczke BT, ale nie wiem czy linia jest aktywna. Wiem, ze wszesniejsi lokatorzy mieli intenet po lini BT ale nie znam numeru ani niczego. Powiedzcie jak mam postapic krok po kroku? Nie chce by powtorzyla sie sytuacja ktoregos z internautow o zawarciu umowy z BT i przedwczesnym jej zerwaniu (mowie zwlaszcza o karze 209F). Pomocy.:-o
Nadzieja umiera ostatnia

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

stokesay

Post #2 Ocena: 0

2008-01-24 18:39 (17 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Obawiam sie ze taka sytuacja niestety moze miec miejsce. Najlepiej isc do najblizszego carephone warehouse, oni wlasnie sa zwiazani z Talk Talk i zapytac o podlaczenie calkowicie nowego klienta bez aktywnej linii BT!
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2008-01-26 12:57 (17 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

z byle jakiej budki bt dzwonisz na no.101 i tam sie dowiesz, czy aby linie nie jest obciazona i jakie sa koszta - z regoly 0, ale moze byc roznie

carphonewarehouse ma swoja siec, ale niestety nie wszedzie i 'bezpieczniej' bedzie wziasc bt line a potem tylko pojsc do CW i poprosic o usluge i przelaczenie

osobiscie nie polecam ich - maja duze trudnosci z serwisem, lacze tez takie sobie, bo wspoldzielone na max - w szczycie transfer spada radykalnie

sam posiadam tiscali - pomimo przejsciowych trudnosci z fair policy :-D i znajomym spadkiem predkosci w szczycie, to placac za 2mb £15/mc+bt line w rzeczywistosci mam ponad 7mb - ot, taki prezent od nich na nowy rok dla wszystkich

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #4 Ocena: 0

2008-01-26 13:32 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Ja od BTowcow uslyszalem raz, ze jesli linia byla nieaktywna dluzej niz jakis tam czas (nie pamietam, chyba 3 miechy) to trzeba zaplacic cala kwote za podlaczenie nowej lini. Jesli mniej niz ten okres to podlacza za darmo (albo jesli nadal jest aktywna). Niestety, ale chyba tylko BT moze podlaczac nowe numery itp. Wtedy oczywiscie jest konktrakt, po ktorego uplynieciu przepisujesz sie do kogokolwiek innego (choc slyszalem, ze Talk Talk to lipa, wlacznie z Carphone).

Ja mam Toucan telefon+Internet i jak na razie jestem zadowolony. Za neta place 15 funciakow, a glupi AOL (co wczesniej mialem) pomimo tego, ze bylem u nich 3 lata, nastepna umowe chcial podpisywac na 18 miesiecy (nie 12 jak normalnie) i w dodatku dosyc wysokie ceny, a i serwis, glownie obslugiwany przez Ciapatych byl tragiczny i nie moglem sie od wielu miesiecy doczekac ulepszenia predkosci za ktora to placilem.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2008-01-26 18:18 (17 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

to nie tak do konca - linia(numer) nie musi byc aktywna
tu chodzi o ilosc podlaczen, w zasadzie kabli - przykladem moge byc ja
jak sie podlaczalem, to bt zazyczylo sobie £150 podlaczenie, ale jak sie dopytalem, to okazalo sie, ze tylko w przypadku pociagniecia nowych kabli lub wiekszych dzialan w studzience/slupie
a wiec, jesli kiedys, nie wazne kiedy byl telefon i jest kabel, to ta oplata odpada - tak tez bylo i u mnie - koles wszedl na slup, podlaczyl kabelek i pociagnal do domu za free (pomimo obecnosci starego :-) )
niestety, jak stwierdzil jeszcze tylko jedna osoba moze sie podlaczyc, reszta bedzie placic, bo brakuje miejsca na w/w slupie i musza jakies zmiany gdzie indziej tez wprowadzac i za to juz sie placi - tak tez bylo, sasiad zalozyl rok pozniej i oplata go nie minela

jakosc uslug jest rozna, to normalne - tiscali tez na CC w Indiach i czasem dogadanie sie z nimi jest... niemozliwe - jeden twierdzil, ze urodzilem sie kiedy indziej, pomimo dwukrotnej weryfikacji uprzednio, hehe
z drugiej stronu, jesli bedziesz upierdliwy, to da rady z nich wycisnac sporo - po wielkiej awanturze w azji, poszlo w Uk tez, nawet o sad sie otarlo - efekt byl taki, ze przyslali nowy modem, dali off'a na abonamencie...

ps. a wina byla moja, bo sterowniki zle zainstalowalem :-D

Do góry stronyOffline

misio4u

Post #6 Ocena: 0

2008-01-26 20:12 (17 lat temu)

misio4u

Mężczyzna

Z nami od: 10-01-2006

Ja mam internet z Bulldoga, do ktorego tez potrzebna byla linia BT.
Kable jakies w domu byly ale nikt nie znal wczesniejszego numeru
bo linia byla conajmniej 2 lata nieczynna. Po zlozeniu zamowienia
w Bulldogu, Bulldog przyslal mi pana z BT, ktory linie aktywowal
i jeszcze w ten sam dzien linie wzial w "zarzadzanie" Bulldog.
Za "zalozenie" lini nie bylo zadnych oplat,
ani dla BT ani dla Bulldoga. Byc moze z Talk Talkiem jest podobnie,
wszystko napewno mozna znalezc na ich stronie.

Sprawdz czy zakladajac internet z Talk Talk
linie telefoniczna tez przejmuje Talk Talk.
Dawid G / GG: 13902

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

stokesay

Post #7 Ocena: 0

2008-01-26 20:36 (17 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Generalnie w Talk Talk broadband jest za free przy wybraniu ich abontamentu telefonicznego, nie ma za to slowa o samym podprowadzeniu internetu wiec chyba nie ma takiej opcji.
Cytat:
osobiscie nie polecam ich - maja duze trudnosci z serwisem, lacze tez takie sobie, bo wspoldzielone na max - w szczycie transfer spada radykalnie

clockwork, nie wiem skad to wziales ale ani z serwisem ani z opinia o laczu nie moge sie zgodzic. Mam od nich lacze, przy opcji 8Mbit predkosc stala ok 6.3Mbit/340 kbit bez znaczenia na pore dnia i nocy :-D Chociaz sam nimi bylem przerazony po przeczytaniu rankingu dostawcow internetowych ;-)
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2008-01-26 21:10 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja moge polecic tego z drugiej pozycji - adsl24. Umowa na miesiac automatycznie przedluzana, wypowiedzenie miesiac, obsluga w UK bardzo sprawna.
Moze warto przyjrzec sie ofercie innych operatorow zanim zdecydujesz sie na Talk Talk?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #9 Ocena: 0

2008-01-26 21:43 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Ten adsl24 ma nieco wygorowane ceny. Fakt, ze miesiac umowa, no ale albo limity albo wysoka cena.

Ja w Toucanie place 14.99 (broadband) + 8.99 (linia) - brak formalnych limitow, ale w godzinach szczytu 18-23 na tydzien jest 2.7GB (dl i upl), pozniej moze ci tylko spasc predkosc nieco. Aha, daja maksymalnie ile jest aktualnie na lini do 8Mb dl.

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #10 Ocena: 0

2008-01-26 22:35 (17 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Prowadzilam dyskusje na innym forum o Talk Talku bo sama tez jestem tym tematem mocno zainteresowana i mi natomiast chwalily osoby ktore go maja. Bylo to kilka osob - takze moze wcale to nie jest z nimi tak zle. Dodam ze jedna z tych osob jest juz z nimi przeszlo 1,5 roku.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,