to nie tak do konca - linia(numer) nie musi byc aktywna
tu chodzi o ilosc podlaczen, w zasadzie kabli - przykladem moge byc ja
jak sie podlaczalem, to bt zazyczylo sobie £150 podlaczenie, ale jak sie dopytalem, to okazalo sie, ze tylko w przypadku pociagniecia nowych kabli lub wiekszych dzialan w studzience/slupie
a wiec, jesli kiedys, nie wazne kiedy byl telefon i jest kabel, to ta oplata odpada - tak tez bylo i u mnie - koles wszedl na slup, podlaczyl kabelek i pociagnal do domu za free (pomimo obecnosci starego

)
niestety, jak stwierdzil jeszcze tylko jedna osoba moze sie podlaczyc, reszta bedzie placic, bo brakuje miejsca na w/w slupie i musza jakies zmiany gdzie indziej tez wprowadzac i za to juz sie placi - tak tez bylo, sasiad zalozyl rok pozniej i oplata go nie minela
jakosc uslug jest rozna, to normalne - tiscali tez na CC w Indiach i czasem dogadanie sie z nimi jest... niemozliwe - jeden twierdzil, ze urodzilem sie kiedy indziej, pomimo dwukrotnej weryfikacji uprzednio, hehe
z drugiej stronu, jesli bedziesz upierdliwy, to da rady z nich wycisnac sporo - po wielkiej awanturze w azji, poszlo w Uk tez, nawet o sad sie otarlo - efekt byl taki, ze przyslali nowy modem, dali off'a na abonamencie...
ps. a wina byla moja, bo sterowniki zle zainstalowalem