Str 2 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2016-11-17 20:42:31 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2016-11-17 20:48:38 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
MMM, oczywiście ze nie można iść w detale.
Bo to jak z powiedzeniem że Polacy to pijacy, jeżdżą BMW, Oplem i VW. Oczywiscie że są i nie pijacy, nie palący i jeżdżący nawet bentleyami, i to bez wyświecenia. Wiesz, 7 lat bujałem się w tamtych klimatach, nie tu w Europie tylko tam, i widziałem tak wiele z życia "rodzinnego" wielu rodzin że po prostu, jak się znajdzie normalny w mniemaniu europejek nie masochistek, to trzeba świece palić pod ołtarzem :> No jak pradziadek... dziadek... ojciec... a w koło taka sama presja sąsiadów, no to jaki wzorzec? Co do kobiet, to nie raz aż miałem ochotę walić głową w ścianę, jakie mają podejscie. Niby mówią o tesknocie za europejskimi standardami, a tak na prawdę to się konczy na szmatach od guciego czy innego takiego, a jak pasem dostanie za pyskowanie, to twierdzi że tak ma być. I weź tu człowieku zrozum babe, i nie mówię o mojej, chociaż też było ją ciężko pojąć czasami, mimo że mówiła 6 językami ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
NightFury | Post #3 Ocena: 0 2016-11-18 15:53:50 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Jestem baba ale tez twierdze ze kobiety maja dziwne tendencje do samobiczowania i utrudniania sobie zycia.
Jak maja fajnego mezczyzne co nie bije i nie pije to twierdza ze "to zaden chlop co sie postawic nie umie". Wiec rzucaja tego bogu ducha niewinnego dobrego goscia, ida w tany z byle dupkiem ktory i za ramie zlapie i wrzasnie i kopnie. Potem narzekania gdzie sie podziali normalni mezczyzni... Tez czesto wale glowa w sciane... Music leads me through my life
|
ie2ox4-2b | Post #4 Ocena: 0 2016-11-18 16:11:34 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
Cytat: 2016-11-17 20:33:44, dominikana36 napisał(a): (...)partner to zwyczajny gnoj, czesto niezrownowazony lub kompletnie psychicznie niedojrzaly. I o to chodzi. W której kulturze jest ich więcej? No i w chwili "W" kogo zamkną? Tu jest też różnica. |
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2016-11-18 17:10:58 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Jak ja widze te tematy typu wiza dla zony z kambodzy albo meza z tadzikistanu to zawsze sie zastanawiam po co ludzie utrudniaja sobie zycie na wlasne zyczenie
![]() |
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2016-11-18 17:16:52 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2016-11-18 17:10:58, cris82 napisał(a): Jak ja widze te tematy typu wiza dla zony z kambodzy albo meza z tadzikistanu to zawsze sie zastanawiam po co ludzie utrudniaja sobie zycie na wlasne zyczenie ![]() Serce nie sługa ![]() Ale trzeba sobie zdawać sprawę, że każdy związek wymaga kompromisów, a już tym bardziej z cudzoziemcem. I o ile taki Anglik czy Niemiec to jeszcze małe piwo bo ich kultura tylko nieznacznie różni się od naszej, o tyle związek z Kurdem wymaga już oceanu wzajemnego zrozumienia Po obu stronach i jeśli po jednej stronie tego zrozumienia zabraknie to taka miłość szybko zamieni się w koszmarek [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 18-11-2016 17:18 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
kik1976 | Post #7 Ocena: 0 2016-11-19 07:24:51 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
jesli chodzi o kurdow, to nie wiem czy to taka kultura , czy wytrenowanie w wiekszej mierze... beda gadac kobiecie wszystko co chce usyszec, aby zdobyc, a polki, zapominaja, ze mimo ze sa w europie to w gruncie rzeczy nie zmieni ich, co najwyzej lepeij sie maskuja...to nie jest mojego wlasnego doswiadczenia, poprostu kiedys komus pomagalam, uciec komus... o ile starsi faceci tacy po 30-40 maja juz nieco inne myslenie, to mlodzi poprostu szukaja zabawy, a europejki, sa jak to zwal - innowiercy - cos w tym stylu i do tego kobieta...kobieta nigdy nie moze byc przyjacielem, zawsze kreci i plotkuje...u nich przyjacielem jest tylko facet i tylko z facetem beda dyskutowac....przykre ale prawdziwe...a zazdrosni sa, bo jak to facet moze byc upokarzany przez kobiete, jak to wyglada wsrod przyjaciol...maja swoje zasady...roznice kulturowe i swiatopogladowe sa ogromne....jednym sie to podoba, inni nie moga tego przeskoczyc..
pisze o kurdach, bo oni sa dosyc specyficzni...mialam tez do cyznienia z innymi, ale tamci byli starsi i juz inne myslenie ![]() [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 19-11-2016 07:33 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2016-11-19 07:42:03 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
nooo.
mają wyuczone nawet po poslku i podobno to działa. -jesteś piękna -masz pięke oczy -chce się z tobą ożenić -che mieć z tobą dzieci. Podobno działa to tak skutecznie że wypowiadają to jednym tchem ![]() I nie twierdzę że na wszytkie żeby znowu nie było... cisus, ale odsetek musi byc spory, bo tak mówią o polkach miedzy sobą. A np w egipcie masę facetów robi biznes w sex turystyce. Szukają najlepiej bogatych europejek, wiek dowolny, w sumie im starsza tym bogatsza i łatwiej ją wziaść pod szpic. Kobiet Poznanych w hotelach i na wycieczkach. Robią im wodę z mózgu, nawet biorą fikcyjne śluby, bywa że jednocześnie w jednym tygodniu 2 -3. A te panie muszą wracać do kraju i wysyłają "mężom" kasę i to tak potrafią drenować że często te kobiety z poważnego biznesu wpadają w długi. Zresztą ten sam proceder choć na mniejszą skale jest w Turcji. Kasa nie do odzyskania. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Wielim | Post #9 Ocena: 0 2016-11-19 09:09:25 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Polki lubią kolorki ... sprawdza się w 100% , żadna inna nacja tak nie lata za obywatelami z krajów bliskiego wschodu czy Afryki , a Polek o nazwisku Sign to już cale zatrzęsienie na fb . Wstyd
|
Post #10 Ocena: 0 2016-11-19 11:01:13 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|