MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wielbicielka

Post #1 Ocena: 0

2015-07-12 17:40:11 (10 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2015-07-12 17:15:46, salma3just napisał(a):
czy tsh 6.5 a po 2 tyg 4.5 to granice normy nie sadze;

to swiadczy o tym ze lekarz moze miec jednak racje.....wiem, nie to chcialas przeczytac, ale to jednak udawadnia jak mala wiedze masz na temat tego narzadu w naszym organizmie i jakie czynniki maja na niego wplyw.....

Ja tez mialam (dobrze czytasz, mialam) wyniki na granicy normy, rowniez bardzo sie zle czulam, a teraz TSH mam na poziomie 1.2 :-]
Dzieki bogu nie bylam w PL, bo pewnie juz bym mnie faszerowali lekami zamiast znalesc problem i go wyeliminowac.

Trafilas na madrego lekarza, docen to, bo zamiast na odwal wypisac Tobie recepte pomyslal co moze byc tego powodem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2015-07-12 17:40:16 (10 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

nie jestem madrzejsza od gp, ale przechodzilam nadczynnosc tarczycy, moja matka ma nie doczynnosc, to wiem jak gp wypisuje leki....
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2015-07-12 17:41:31 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Mozesz jak najbardziej isc do innego GP, zaden GP nie ma obowiazku leczyc pod dyktando lekarza z Polski.

Wpisz "private endocrinologist birmingham" w Google i zaraz pojawi sie wykaz chetnych leczyc placacych pacjentow.

Mialam nadczynna i mam teraz niedoczynna tarczyce, wyniki jakie mam w Polsce juz dawno oznaczaloby codzienne tabletki. MIalam tabletki jakis czas, jak wyniki sie poprawily, leki odstawiono. Nadczynnosc napewno miala bardziej uprzykrzajace i szkodliwe dla zdrowia (i zycia) symptomy, ale fakt fla figury nadczynosc byla duzo lepsza. Teraz czasem wystaczy ze popatrze na etykiete czekolady i waga rosnie... ale jak nie musze, to wole lekarstawami sie nie faszerowac.

Przez pewien czas z mama mialysmy podobne wyniki, ona pol emerytury w aptece zostawiala, bo lekarz kazal (w Polsce), ja nie mialam zadnych lekow. NIe zauwazylam, zeby jej samopoczucie wtedy pobilo moje, pomimo "zyczliwszego" lekarza.
Ada

Do góry stronyOffline

salma3just

Post #4 Ocena: 0

2015-07-12 17:50:17 (10 lat temu)

salma3just

Kobieta

Z nami od: 05-09-2014

czytalam to co wtedy pisala tamta dziewczyna i bylam w szoku, bo odpowiedni poziom hormonow tarczycy w ciazy jest bardzo wazny; nawet w tych zaleceniach do ktorych podalas linka jest ze powinno podjac sie suplementacje przy tsh ponizej 10 jezeli sa objawy niedoczynnosci,obserwowac zmiany i powtorzyc badania; a propo tez mi puchną nogi, w okolicach skarpetek wygladaja zawsze jak banki, ale mam to juz od dosc dawna i zawsze myslalam ze to juz taka moja uroda, w przyszlym tyg zrobie w polskiej klinice profil tarczycowy zeby zobaczyc co sie dzieje i z tymi badaniami pojde do nowego gp (jak bedzie cos nie tak) i zobaczymy co z tego bedzie

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2015-07-12 18:00:12 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #6 Ocena: 0

2015-07-12 18:00:19 (10 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Salma poczekaj, daj szanse temu gp i wez chociaz ta wit d przez miesiac, dopiero po tym zrob badania. Wtedy bedzie wiadomo czy cos tam jeszcze sie dzieje czy tez trafione w 10.

A nie masz przypadkiem takich objawow jak "placzliwosc", ktos Cie zdenerwuje i zamiast sie wkurzac to Ty placzesz?

Do góry stronyOffline

salma3just

Post #7 Ocena: 0

2015-07-12 19:29:34 (10 lat temu)

salma3just

Kobieta

Z nami od: 05-09-2014

hehe, niestety mam,ale sie z tym kryje; mialam swego czasu dosc trudny okres ale teraz wszystko jest ok wiec powinnam byc szczęśliwa, niestety tak nie jest...jestem twarda;
wit.D zaczelam brac jeszcze zanim wyszedl mi jej niedobor, po stwierdzeniu niedoboru zwiekszylam dawke, biore juz 3 miesiac, ale wit.d glownie czerpiemy ze slonca a tego ostatnio mi nie brakowalo; mysle ze nidobor jest juz uzupelniony, ale zmian zadnych nie zauwazylam; zaufania do tego lekarza juz miec nie bede, tak jak mowilam dziecko moje diagnozowal na wyglad 'dobrze wyglada jest zdrowy' - dziecko mialo suchy duszacy kaszel od miesiaca (w niemowlęctwie mial azs i skaze biakowa, u pediatry w uk byl diagnozowany ze wzgledu na plynne stolce), w przytyciu 10kg w 4 miesiace tez nie widzi problemu (moze nie widac tego po mnie); nie jestem maniakiem leczenia i faszerowania sie lekami, od kiey jestem w anglii to gdyby nie ciaza pewnie do tej pory bym nie widziala lekarza, katary czy grypy tez nie lecze u lekarza; z dzieckiem bylam w sumie 4 razy a ma 2,5 roku

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2015-07-12 20:16:31 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

buszko

Post #9 Ocena: 0

2015-07-12 20:20:04 (10 lat temu)

buszko

Kobieta

Z nami od: 22-12-2012

nie pozostaje ci nic innego jak zmienić lekarza

[ Ostatnio edytowany przez: buszko 12-07-2015 20:32 ]

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #10 Ocena: 0

2015-07-12 21:04:58 (10 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Cytat:

2015-07-12 19:29:34, salma3just napisał(a):
hehe, niestety mam,ale sie z tym kryje; mialam swego czasu dosc trudny okres ale teraz wszystko jest ok wiec powinnam byc szczęśliwa, niestety tak nie jest...jestem twarda;

niestety "twardosc" zbyt wiele nie pomoze, trzeba cos z tym zrobic, ale niekoniecznie zrzucac wine na tarczyce, winowajaca moze byc gdzie indziej :-]

ile jestes po ciazy?

Wit D nie jest tak latwo uzupelnic, jak ma sie duze braki, to troche potrwa.

A jak z palpitacjami serca? Zdarzaja sie?

Probowalas sie moze odchudzac, stosowalas jakies diety? (to sa pytania, a nie zachecanie do odchudzania)

Na prace tarczycy ma wplyw wiele czynnikow, jesli cos szwankuje praca tarczycy niestety wtedy tez nie pozostaje z tego powodu bez echa, ale to nie znaczy ze od razu wymaga leczenia. Natomiast jesli tarczyca sama w sobie nawala to juz tak, ale po Twoich wynikach mam co do tego duze watpliwosci.

Jesli ja mam racje, to jak wezmiesz lek .......... to wyrzadzisz sobie duza krzywde.

Wysle Tobie za raz link na pw, przeczytaj.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,