MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

salma3just

Post #1 Ocena: 0

2015-07-12 11:54:46 (10 lat temu)

salma3just

Kobieta

Z nami od: 05-09-2014

edytowalam, wiec jest tam czego oczekuje, leczenie tsh od 10 to wiadomość z kilku angielskich for, które czytałam oraz wiadomosc od aptekarza w bootsie nie wymyśliłam sobie tego

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-07-12 12:47:56 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2015-07-12 13:41:12 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

salma3just

Post #4 Ocena: 0

2015-07-12 13:48:59 (10 lat temu)

salma3just

Kobieta

suplementuje witaminę D już od kilku miesięcy, zresztą sporo słońca jest teraz, niedobór wit. D to problem bardzo wielu osób z tym ze u mnie został on wykryty, nie sadze aby stanowiło to teraz problem; co do GP... według niego aby mieć Hashimoto musze mieć bardzo niskie tsh a nie wysokie jak w moim przypadku(moja siostra ma stwierdzone Hashimoto i tsh jej skakało), stwierdził tez ze śmiało mogę zachodzić w ciąże i kontrola tsh nie jest mi potrzebna, jak dla mnie jego wiedza o tej chorobie jest dość niska, on nie widzi problemu w podwyższonym tsh, a endokrynolog już tak wiec kto ma racje, (ten sam doktor diagnozuje mojego syna na oko, dziecko ma suchy kaszel od miesiąca a lekarz stwierdza 'nic mu nie jest bo dobrze wygląda'); oczywiście ze tez bym chciała schudnąć, ale przede wszystkim chce się dobrze czuć i mieć sile na wychowywanie mojego 2-letniego synka, to nie jest moja wyimaginowana potrzeba schudnięcia...zresztą otyłość to tez choroba która trzeba leczyć (nie jestem jeszcze otyła),

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2015-07-12 13:51:30 (10 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Bzdura z tym 10.... GP wypisze na zlecenie endokrynologa bo to ma w systemie. Ewentualnie przy chorobie przewlekłej jako powtórka leku. Jesli wyniki z krwi są dobre. To nikt ci leków nie przepisze.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

salma3just

Post #6 Ocena: 0

2015-07-12 13:52:47 (10 lat temu)

salma3just

Kobieta

co do prywatnej opieki, nawet chciałam z tego skorzystać ale aby pójść do specjalisty prywatnie nadal musze mieć skierowanie od GP...i koło się zamyka, zresztą tu gdzie mieszkam nie ma żadnego endokrynologa który przyjmuje prywatnie, wynik jest 4,5 (norma do 4,2 dla ogółu populacji, NHS mówi diagnostyce w kierunku o niedoczynności przy TSH 2)
http://www.thyroiduk.org.uk/tuk/testing/interpretation_thyroid_blood_tests.html

[ Ostatnio edytowany przez: salma3just 12-07-2015 13:55 ]

Do góry stronyOffline

buszko

Post #7 Ocena: 0

2015-07-12 14:25:28 (10 lat temu)

buszko

Kobieta

Z nami od: 22-12-2012

zmień przychodnię, od tego zacznij a nie pyta tu na forum, osobiście wiem jak trudno jest znaleźć dobrego lekarza. A juz taki co na oko bada to w ogóle masakra. Też wiem coś na ten temat. Tu nie dyskutuj bo nie ma sensu, na Pismo mówią ci że dobrze się czujesz, to tak jak ten twój GP. Szukaj lekarza który będzie słuchał to co mówisz I który się tobą zajmie albo przynajmniej wyjaśni ci dlaczego jeszcze nie podejmie leczenia.
A jak sie okazuje w wielu przypadkach lakarze zbywają pacjentów którzy nie mają wiedzy na temat chorób a pacjenci którzy mają podstawową wiedzę o chorobie I objawach nie są tacy łatwi do spławienia, I tak , w wielu przypadkach Palcy są mądrzejsi od tutejszych Gp, nie mówię że we wszystkich ale w wielu. Krążą już legendy o niekompetencji GP w Angli

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2015-07-12 16:14:10 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

salma3just

Post #9 Ocena: 0

2015-07-12 17:15:46 (10 lat temu)

salma3just

Kobieta

czy tsh 6.5 a po 2 tyg 4.5 to granice normy nie sadze; to ze ty nic nie robiłaś ze swoim stanem mimo choroby to twoja sprawa, nie jestem typem męczennicy która ze spuszczona głową będzie przyjmowała wszystko do siebie...bo lekarz sie nie myli (mam prawo sie mu sprzeciwić); ta choroba sie nie wyleczy sama, a podając hormon można ja utrzymać w ryzach i mieć duzo lepszy komfort zycia (jezeli teraz czuje sie jak staruszka to co bedzie za kilka lat), nie pytam sie czy mam sie leczyc czy nie...bo wiem ze ze wzgledu na objawy i moj wiek powinnam; pytalam sie czy kolejny gp ma prawo odrzucic rekomendacje polskiego endokrynologa i po pokazaniu mu opakowania eutyroxu i powiedzeniu ze juz sie lecze, nie przepisać mi leków ze względu na to ze poprzedni gp stwierdził ze nie mam niedoczynności? sorry trochę przydługie te zdanie wyszło; w mojej rodzinie sporo jest przypadków chorob autoimmunologicznych...niedoczynnosc tarczycy tez wystepuje i troche juz o tym wiem; nie o to chodzi ze angielscy lekarze sa be i w ogole, ale akurat ten chyba nie bardzo ma wiedze na temat tej choroby (szczerze to tylko kobietki gp moge pochwalic bo faceci jak do tej pory trafiali mi sie olewacze)

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2015-07-12 17:37:33 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie