MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wprowadzka w okolice Birmingham

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 5 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Tush26

Post #1 Ocena: 0

2014-01-15 10:05:49 (11 lat temu)

Tush26

Kobieta

Z nami od: 18-11-2008

DZieki wam serdeczniem wiadomo bedziemy jezdzc teraz i sie orientowac po dzielnicach ktore nam sie podobaja, a napewno jak cos to moze gdzies obok Coventry sie zagoscimy, mamy mozliwosc przeniuesc saie jeszcze do Nuneaton...takze zanim sie przeprowadze to zrobie rozeznanie w terenuie za kazde info dziekuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

emmi86

Post #2 Ocena: 0

2014-04-12 23:11:11 (11 lat temu)

emmi86

Kobieta

Z nami od: 10-04-2014

Hi,:-)
jak w nowym miescie, tez rozwazam opcje "ucieczki" tylko, ze z Londynu. Ja, maz I 2 skarby nasze. Gdzie sa dobre szkoly kolo Birmingham I bezpiecznie wmiare oraz tanio dzisiaj?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2014-04-13 23:07:04 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Dobre szkoly mozna wyszukac w rankingach i raportach OFSTED.
W porownaniu do Londka nawet drozsze dzielnice Bham beda wygladaly korzystnie.
Ogolnie polecam poludnie (Selly Park, Kings Heath, Bournville), na polnocy - Sutton Coldfield z wielkim, pieknym parkiem, podmiejskie Solihull, Hollywood.
Fajne miasto do zycia, jesli mieszanka kulturowa nie przeszkadza :).

Do góry stronyOffline

emmi86

Post #4 Ocena: 0

2014-04-14 10:01:25 (11 lat temu)

emmi86

Kobieta

Z nami od: 10-04-2014

Co do raportow z Ofsted tez roznie bywa, ostatnio bylam okolice Cheltenham zwiedzic. Z Ofsted wynikalo ze szkola, ktora bylam zainteresowana jest good, a po rozejzeniu sie I porozmawianiu z miejscowymi ludzmi, okazalo sie iz nie ma dobrej opini I dosc niski poziom....malo tego byla usytuowana na jakims osiedlu councilowskich mieszkan I blokow!:-/ Dlatego warto tez zapytac ludzi mieszkajacych w poblizu, dla potwierdzenia informacji.
Mieszanke mamy takze w Londynie, I chyba nie da sie tego uniknac...moze byc mniej lub wiecej poprostu. Ale z reguly w katolickich szkolach jest "jasniej" ( przynajmniej w mojej okolicy Londynu). Sprawdzam wlasnie ceny domow w promieniu 10mil od Birmingham I ceny wynajmu na poczatek sa naprawde ok- w porownaniu z tym co teraz place!;-) Wiec teraz tylko szkale znalezc I uciekac!!!

Do góry stronyOffline

rafadecki

Post #5 Ocena: 0

2018-01-02 20:46:50 (7 lat temu)

rafadecki

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2018

Witam,

Chcialbym troche odgrzac temat...

Próbujemy przeniesc sie do Warwick lub Leamington Spa. Slyszac rózne opinie nie jestem pewien które czesci tych miast sa najlepsze dal rodziny z malymi dziecmi? Mówia, ze Warwick poludniowa czesc a Leam pólnocna - wie moze ktos cos o tych miastach?

Z góry dziekuje za odpowiedz.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #6 Ocena: 0

2018-01-02 23:21:55 (7 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2018-01-02 20:46:50, rafadecki napisał(a):
Witam,

Chcialbym troche odgrzac temat...

Próbujemy przeniesc sie do Warwick lub Leamington Spa. Slyszac rózne opinie nie jestem pewien które czesci tych miast sa najlepsze dal rodziny z malymi dziecmi? Mówia, ze Warwick poludniowa czesc a Leam pólnocna - wie moze ktos cos o tych miastach?

Z góry dziekuje za odpowiedz.

Miasta są super, a wręcz posh i w całym West Midlands nic lepszego nie znajdziesz (może jeszcze wspomnę Stratford upon Avon). Ceny nieruchomości są po zbóju wysokie, ale to jedne z niewielu miejsc, które wciąż nie wyglądają jak Trzeci Świat. Czystością też się wyróżniają. BARDZO POLECAM. Jeśli Cię tylko stać na mieszkanie tam.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 02-01-2018 23:22 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2018-01-03 18:46:14 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Obydwie miejscowki sa fajne.
Warwick jest mniejszym miasteczkiem, wszystko kreci sie wlasciwie dookola miasta.
Leamington Spa urokliwe, wieksze i chyba ma wiecej do zaoferowania rodzinie.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2018-01-03 18:54:04 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ceny po zboju wysokie? 700-900 funtów za 2 bedroom house to super cena. Nie mieszkam w Londynie tylko pod , Tu za 900 funtów wynajmuje 2 bedroom flat . Fakt ze miasteczko tez nie wygląda na trzeci świat , prawie wogole muzułmanów , dużo afroamerykanow, troszkę Polaków i od zajebu Rumunow. To na tych nowszych osiedlach . Na starym councilowskim szarym osiedlu mieszkają jak widzę w 90% Anglicy ale sam wygląd osiedla wygląda na trzeci świat :)
Niedługo zmienię prace i będzie mi obojętne gdzie będę mieszkał byleby samochodowe jechało się mniej niż godzinę do Londynu . Czy ktoś zna jakieś fajne miasteczko albo wieś gdzie ceny 2 bedroom house oscylują w okolicach 900 funtów ? Tu gdzie jestem to 1100-1200 a tp juz przesada za sam wynajem

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2018-01-03 20:02:49 (7 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2018-01-03 18:54:04, Wielim napisał(a):
Ceny po zboju wysokie? 700-900 funtów za 2 bedroom house to super cena. Nie mieszkam w Londynie tylko pod , Tu za 900 funtów wynajmuje 2 bedroom flat . Fakt ze miasteczko tez nie wygląda na trzeci świat , prawie wogole muzułmanów , dużo afroamerykanow, troszkę Polaków i od zajebu Rumunow. To na tych nowszych osiedlach . Na starym councilowskim szarym osiedlu mieszkają jak widzę w 90% Anglicy ale sam wygląd osiedla wygląda na trzeci świat :)
Niedługo zmienię prace i będzie mi obojętne gdzie będę mieszkał byleby samochodowe jechało się mniej niż godzinę do Londynu . Czy ktoś zna jakieś fajne miasteczko albo wieś gdzie ceny 2 bedroom house oscylują w okolicach 900 funtów ? Tu gdzie jestem to 1100-1200 a tp juz przesada za sam wynajem

No wiesz, ja za 2-bedroom house płacę w Coventry mortgage w wysokości poniżej £380. Wynająć idzie za jakieś £450. W oddalonym o jakieś 13 mil Leamington Spa jest to 2 razy tyle, więc jest to duży skok. Znam studentki, które studiują na Warwick University i składają się £1500 co miesiąc za 4-bedroom house. W Coventry bez problemu znajdziesz za £800 we w miarę normalnej dzielnicy, a sam uniwersytet też jest u nas. W dzielnicach przypominających Trzeci Świat jest odpowiednio taniej. Jednakże zaoszczędzone w ten sposób pieniądze "nadrobiłbyś" dużo większym ubezpieczeniem za samochód, brakiem możliwości parkowania pod domem, oglądaniem syfu na ulicach i większą przestępczością. Dla normalnych ludzi jest to więc żadna kalkulacja. Jedyny spotykany tam rodzaj europejskich imigantów to raczej ludzie pracujący za minimalne stawki i gnieżdżący się po 6 w 2-3 bedroom house'ach. Plus ogólne świezi przybysze, szukający pierwszego miejsca do zamieszkania.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 03-01-2018 20:13 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2018-01-03 20:15:01 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ok dzięki za wyjaśnienie , patrzałem na mapę gdzie dokładnie są te wszystkie miasta o których napisałeś , dla mnie za daleko. Chyba jednak zostane tu gdzie jestem , cisza i spokój , taka typowa wieś , troszkę większa wieś ale komunikacja dobra . Zależy mi by być w centrum Londynu do godziny jak nie ma korków.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,