MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Totalny niewypał z wyjazdem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rebeka987

Post #1 Ocena: 0

2012-12-11 15:47:36 (12 lat temu)

rebeka987

Kobieta

Z nami od: 12-11-2012

poprostu dopiero jakis czas temu dorobilam sie internetu ; )

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rebeka987

Post #2 Ocena: 0

2012-12-11 15:50:26 (12 lat temu)

rebeka987

Kobieta

znacie jakas stronke jak mozna sprawdzic dojazd do roznych miast w angli? , albo jak poruszac sie komunikacjá miejska. chyba gdzies tutaj na forum widzialam juz taki watek ale teraz nie moge znalezc.
pozdro.

Do góry stronyOffline

rebeka987

Post #3 Ocena: 0

2012-12-11 16:06:50 (12 lat temu)

rebeka987

Kobieta

juz mam

Do góry stronyOffline

wispawelwis

Post #4 Ocena: 0

2012-12-11 19:02:37 (12 lat temu)

wispawelwis

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2012

naszczscie nic nie placilem.jedyne co stracilem to koszt biletu.
zaczelo sie od tego ze wyslalem CV do tej firmy(Praca w Angli)czekalem dosc dlugo na odp.i w koncu zadzwonili.wszysto bylo supre.praca llegalna itd..zakwaterowanie gwarantowane.sprawdzilem opinie o posrednictwie i o tej firmie w ktorej mialbym pracowac...
na drugi dzien gosc zadzwonil czy sie zdecydowalem,(w piatek)jezeli tak to czy dalbym rade zalatwic bilet juz na poniedzialek.sprawdzilem loty pogadalem z pracodawca czy moglbym sie zwolnic,wszystko sie ukladalo.wiec przygotowywalem sie do wyjazdu.w poniedzialek przed odlotem zadzwonilem do nich zapytac czy ktos mnie odbierze z lotniska!i okazalo sie ze facet zdziwiony ze ja juz na lotnisku bo on zapomnial mi dac znac ze nie dostal jeszcze potwierdzenia i przedstepnej umowy o prace i ze kwatera zalatwiona......cala historia...myslalem ze znajde tutaj kogos kto mial juz stycznosc z ta firma...

Do góry stronyOffline

wispawelwis

Post #5 Ocena: 0

2012-12-11 19:04:10 (12 lat temu)

wispawelwis

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2012

Dzwonielem dzis do nich i jest im przykro ,bo nigdy im sie tak nie zdazylo i ze tez ciagle do nich monituja o potwierdzenie,a ja nie wiem co robic czekac ,czy wrocic do pracy tu w PL ,naszczescie nie spalilem sobie mostow!!

[ Ostatnio edytowany przez: wispawelwis 11-12-2012 19:07 ]

Do góry stronyOffline

autor65

Post #6 Ocena: 0

2012-12-11 23:39:10 (12 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Emigracyjnego pospolstwa a ty ktos ? jaka to warstwe spoleczna reprezentujesz ? klase srednia pracujaca na lini ? przez przypadek w uk ? Nie pajacuj takimi wypowiedziami prosze ...

Ty mściwa ....! Masz jakiś uraz? Skazę na wierzchniej warstwie mózgowej? Słowo "pajac" schodzi z twojej klawiatury przez przypadek? Czy miałaś jakieś złe doświadczenia w cyrku w którym pracowałaś? - i dlatego wyemigrowałaś! :-]
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

NoNickname

Post #7 Ocena: 0

2012-12-12 06:41:24 (12 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Ale cyrk Obrazek

Ty wiesz autor,że nie wolno drażnić zwierząt,które siedzą w klatce? :-D

Do góry stronyOffline

rebeka987

Post #8 Ocena: 0

2012-12-28 09:34:14 (12 lat temu)

rebeka987

Kobieta

Powiem Ci ze ja na twoim miejscu wrocilabym do pracy w polsce byłam można powiedzi3c ze w podobnej sytuacji. I jeśli Nie masz potwierdzenia lepiej zostać w polsce. mi wprawdzie sie udało. Mam już druga pracę odkąd tu przyjechałam i Nie narzekam, ale wiem ze jest tutaj spory problem z tym znajomi wysyłają kilkadziesiąt cv już z anglii i bez żadnej odpowiedzi. Wiec jeśli Nie masz tu nikogo żeby cię przenocowal przez jakis czas, ani za dużo kasy - Nie. Polecam. Albo niech ktoś sprawdzi ta pracę i mieszkanie z anglii,na pewno masz tu jakichs znajomych. Pozdro.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2012-12-28 10:48:13 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

A wiecie że te przekręty na 'agencjach" organizujacych fałszywe wyjazdy do marna podróba indyjskiego przekrętu.

Indianie organizują wyjazdy z indi, obiecują tak smo prawo pracy, prace, zamieszkanie, obywatelstwo.

I teraz uwaga
KOSZT to jedyne 10 000 funtów
więc te polskie kilkaset zł to dziecinada :)

Ale to nic, dlikwent ląduje zazwyczaj na Southalu.
palą swoje dokumenty, więc nawet jak by sie dobrowolnie zdecydowali na powrót to ustalenie tożsamości zajmie wiele miesięcy.

Ale to nie koniec.
Lądują tu oszukani bez środkow do zycia, więc noce spędzają pod mostami, w różnych zaułkach, dziurach, kanałach, albo spią w nocnych autobusach.

Ci którym się uda złapać prace, wynajmują dziuple, np garaże przybudówki. zawsze zastanawiałem się kto tam mieszka, a to widziałem nie tylko na Southall, ale też np na Micham.
Byłem tyleż zdziwiony co zszokowany że w tym garażu mieszka kilka osób.
I teraz zagadka, ile czeszą za wynajęcie zasyfiałego miejsca w garażu czy innej dziupli na miotly, jako nocleg?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

darmund

Post #10 Ocena: 0

2012-12-28 11:05:47 (12 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Cytat:

2012-12-28 10:48:13, krakn napisał(a):
A wiecie że te przekręty na 'agencjach" organizujacych fałszywe wyjazdy do marna podróba indyjskiego przekrętu.

Indianie organizują wyjazdy z indi, obiecują tak smo prawo pracy, prace, zamieszkanie, obywatelstwo.

I teraz uwaga
KOSZT to jedyne 10 000 funtów
więc te polskie kilkaset zł to dziecinada :)

Ale to nic, dlikwent ląduje zazwyczaj na Southalu.
palą swoje dokumenty, więc nawet jak by sie dobrowolnie zdecydowali na powrót to ustalenie tożsamości zajmie wiele miesięcy.

Ale to nie koniec.
Lądują tu oszukani bez środkow do zycia, więc noce spędzają pod mostami, w różnych zaułkach, dziurach, kanałach, albo spią w nocnych autobusach.

Ci którym się uda złapać prace, wynajmują dziuple, np garaże przybudówki. zawsze zastanawiałem się kto tam mieszka, a to widziałem nie tylko na Southall, ale też np na Micham.
Byłem tyleż zdziwiony co zszokowany że w tym garażu mieszka kilka osób.
I teraz zagadka, ile czeszą za wynajęcie zasyfiałego miejsca w garażu czy innej dziupli na miotly, jako nocleg?

Tak ze 150 na tydzien od łepka.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,