MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Para i pies wyjeżdżają do Anglii.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Tymiina

Post #1 Ocena: 0

2012-10-30 14:43:23 (13 lat temu)

Tymiina

Kobieta

Z nami od: 30-10-2012

Witam.
Za nim napisałam tego posta przeglądnęłam forum ale nigdzie nie znalazłam dobrej aktualnej odpowiedzi na moje pytania.

Razem z narzeczonym i naszym jamnikiem planujemy wyjazd do Anglii. Nieodwołalnie i prawdopodobnie na zawsze.

Myślimy o miastach w których zapłacimy mniej za mieszkanie niż w Londynie, przynajmniej na starcie. Np. Birmingham czy np. Nottingham – generalnie tam gdzie znajdzie się praca.

Nasz wyjazd w zasadzie to nie problem, chodzi o psa.

Wiem już że potrzebuje: szczepienia na wściekliznę - miesiąc wcześniej, paszportu+ opłatę za paszport, chipa, i w ciągu wjazdu do Anglii pies musi być odrobaczany w okresie 24h. to już jakoś poskładałam i powinno się udać nawet samolotem.

Pytanie do osób którym udało się lecieć samolotem i zamieszkać z psem w Anglii.

Czy były jakieś komplikacje? Np. przewoźnik np.: LOT odmówił przewozu? Ile wagowo ważył pupil i czy leciał z wami czy w bagażowym – jeśli z wami to gdzie zakupiliście pojemnik dla niego, i czy trudno było zaklepać miejsce na pokładzie? Jak wygląda sprawa wynajęcia Mieszkania lub domku z psem?

Pytanie ogólne jak wystartować czy naprawdę jest trudno? Czy macie jakieś porady odnośnie wyboru: miasta pracy?

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje. ;)
/ Pomocna dłoń zawsze mile widziana ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2012-10-30 14:50:02 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-10-30 14:43:23, Tymiina napisał(a):
Witam.
Za nim napisałam tego posta przeglądnęłam forum ale nigdzie nie znalazłam dobrej aktualnej odpowiedzi na moje pytania.

O'RLY? 8-)

Do góry stronyOffline

Tymiina

Post #3 Ocena: 0

2012-10-30 15:12:58 (13 lat temu)

Tymiina

Kobieta

Noi właśnie nie ma odpowiedzi na wszystkie moje pytania.

"Czy były jakieś komplikacje? Np. przewoźnik np.: LOT odmówił przewozu? Ile wagowo ważył pupil i czy leciał z wami czy w bagażowym – jeśli z wami to gdzie zakupiliście pojemnik dla niego, i czy trudno było zaklepać miejsce na pokładzie? Jak wygląda sprawa wynajęcia Mieszkania lub domku z psem?

Pytanie ogólne jak wystartować czy naprawdę jest trudno? Czy macie jakieś porady odnośnie wyboru: miasta pracy?"

Naprawdę w tym temacie nie ma tych informacji których bym chciała. Dodatkowo zadałam takie pytania które przy takim temacie zazwyczaj się powtarzają żeby otrzymać pełen opis sytuacji a nie odpowiedzi na to co już wiem i o co nie pytam. Swoją drogą "O'RLY?" taka odpowiedź z linkiem jest średnio miła - zwłaszcza kiedy nie przeczytało się dokładnie mojego posta i nie zauważyło że pytam też o inne rzeczy na które nie znalazłam odpowiedzi. Jednakże dziękuje za tą jakże wyczerpującą odpowiedź i poświęcenie czasu.

[ Ostatnio edytowany przez: Tymiina 30-10-2012 15:13 ]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2012-10-30 15:22:04 (13 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2012-10-30 15:12:58, Tymiina napisał(a):
Noi właśnie nie ma odpowiedzi na wszystkie moje pytania.

"Czy były jakieś komplikacje? Np. przewoźnik np.: LOT odmówił przewozu? Ile wagowo ważył pupil i czy leciał z wami czy w bagażowym – jeśli z wami to gdzie zakupiliście pojemnik dla niego, i czy trudno było zaklepać miejsce na pokładzie? Jak wygląda sprawa wynajęcia Mieszkania lub domku z psem?

Pytanie ogólne jak wystartować czy naprawdę jest trudno? Czy macie jakieś porady odnośnie wyboru: miasta pracy?"

Naprawdę w tym temacie nie ma tych informacji których bym chciała. Dodatkowo zadałam takie pytania które przy takim temacie zazwyczaj się powtarzają żeby otrzymać pełen opis sytuacji a nie odpowiedzi na to co już wiem i o co nie pytam. Swoją drogą "O'RLY?" taka odpowiedź z linkiem jest średnio miła - zwłaszcza kiedy nie przeczytało się dokładnie mojego posta i nie zauważyło że pytam też o inne rzeczy na które nie znalazłam odpowiedzi. Jednakże dziękuje za tą jakże wyczerpującą odpowiedź i poświęcenie czasu.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Tymiina</i> 30-10-2012 15:13 ]

na pierwsze pytanie jest, bo sam dawalem...
bilet kupujesz albo w LOT na przewoz psa w kabinie co kosztuje ok. 50euro lub w LOT CARGO, gdzie za 5kg (zwierz plus opakowanie) placisz ok. 1000zl
klatke kupisz w pierwszym sklepie zoologicznym, wystarczy sie tam zapytac

co do pytan o zycie i start (rowniez wynajem mieszkania/pokoju) to tematow jest od groma i nie chce mi sie ich nawet linkowac, skoro Tobie nie chce sie nawet przeczytac zalinkowanego tematu... 8-)

Do góry stronyOffline

Tymiina

Post #5 Ocena: 0

2012-10-30 15:29:40 (13 lat temu)

Tymiina

Kobieta

Przeczytałam cały za linkowany temat. Tylko ja właśnie szukam sprawdzonych osób które wyjechały PL do Anglii i leciały samolotem razem z pupilem - czy bez, bo z tego co wiem jak się leci z pupilem to klatka jest jakaś inna - coś w rodzaju walizki dla psa. No i w jednym temacie pisało że do 8 kilo może ze mną być w kabinie a od 8kg cargo. żadna osobo w tamtym temacie o tym nie pisała wiec uzupełniam swoje wątpliwości. Faktycznie mogłam się o te wątpliwości zapytać w tamtym temacie, jednak jakimś przypadkiem nie znalazłam go i zostałam od razu potraktowana jak troll. Jednak skoro od razu jestem atakowana o nie przeczytanie nawet tematu zapodanego gdzie wyraźnie widać w mojej odpowiedzi że temat przeczytałam ” Naprawdę w tym temacie nie ma tych informacji których bym chciała., to chyba już o nic się pytać nie będę a temat zostawię dla potomnych którzy by chcieli się czegokolwiek zapytać co by wiedzieli że to nie najlepsza myśl jaka wpadła im do głowy.

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #6 Ocena: 0

2012-10-30 15:34:47 (13 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

A nie możesz zapytac bezpośrednio u przewoźnika jak wygląda sprawa przewozu psa?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-10-30 15:38:07 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-10-30 15:34:47, Mieszko napisał(a):
A nie możesz zapytac bezpośrednio u przewoźnika jak wygląda sprawa przewozu psa?

Słuszna uwaga, bo to się ciągle zmienia.
I nawet na niektórych rejsach mogą zabrać na innym nie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2012-10-30 15:42:02 (13 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

jedynym przewoznikiem, ktory moze przywiezc jakiekolwiek zwierze jest LOT (Lufthansa, BA itp.), tak wiec tanie linie odpadaja...

ogolnie, to dosc droga sprawa, szczegolnie gdy nie wylatuje z Warszawy (najwiekszy wybor)

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #9 Ocena: 0

2012-10-30 15:45:51 (13 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2012-10-30 15:42:02, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

jedynym przewoznikiem, ktory moze przywiezc jakiekolwiek zwierze jest LOT (Lufthansa, BA itp.), tak wiec tanie linie odpadaja...

ogolnie, to dosc droga sprawa, szczegolnie gdy nie wylatuje z Warszawy (najwiekszy wybor)

Prawdę mówiąc nie mam pojęcie, które linie przewożą zwierzęta i ile to kosztuje. Wydaje mi się jednak, że najbardziej wiarygodnym źródłem są właśnie przewoźnicy. A nie forum. I chyba najprostszym i najszybszym sposobem jest wzięcie telefonu do ręki i zadzwonienie.

Do góry stronyOffline

Tymiina

Post #10 Ocena: 0

2012-10-30 17:15:17 (13 lat temu)

Tymiina

Kobieta

Na takiej zasadzie to każdego można odesłać do telefonu czy google i forum w zasadzie przestaje mieć racje bytu. Oczywiście że mam zamiar zadzwonić do przewoźnika ale póki nawet nie zdecydowaliśmy do jakiego miasta się wybieramy to dosyć trudno z góry zakładać że wiem do kogo mam zadzwonić. Dlatego pytam jakie ludzie mieli z tym doświadczenie.
I co do warszawy - to co prawda jesteśmy z Wro ale chyba zdecyduje się na pociąg do Wa-wy i odlot stamtąd zamiast lot z Wrocławia. Z psem będę leciała sama, partner poleci wcześniej tanimi liniami co by troszkę oszczędzić.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,