Za nim napisałam tego posta przeglądnęłam forum ale nigdzie nie znalazłam dobrej aktualnej odpowiedzi na moje pytania.
Razem z narzeczonym i naszym jamnikiem planujemy wyjazd do Anglii. Nieodwołalnie i prawdopodobnie na zawsze.
Myślimy o miastach w których zapłacimy mniej za mieszkanie niż w Londynie, przynajmniej na starcie. Np. Birmingham czy np. Nottingham – generalnie tam gdzie znajdzie się praca.
Nasz wyjazd w zasadzie to nie problem, chodzi o psa.
Wiem już że potrzebuje: szczepienia na wściekliznę - miesiąc wcześniej, paszportu+ opłatę za paszport, chipa, i w ciągu wjazdu do Anglii pies musi być odrobaczany w okresie 24h. to już jakoś poskładałam i powinno się udać nawet samolotem.
Pytanie do osób którym udało się lecieć samolotem i zamieszkać z psem w Anglii.
Czy były jakieś komplikacje? Np. przewoźnik np.: LOT odmówił przewozu? Ile wagowo ważył pupil i czy leciał z wami czy w bagażowym – jeśli z wami to gdzie zakupiliście pojemnik dla niego, i czy trudno było zaklepać miejsce na pokładzie? Jak wygląda sprawa wynajęcia Mieszkania lub domku z psem?
Pytanie ogólne jak wystartować czy naprawdę jest trudno? Czy macie jakieś porady odnośnie wyboru: miasta pracy?
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.