MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Agencja mieszkaniowa-problem

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nautic

Post #1 Ocena: 0

2012-10-15 19:46:53 (13 lat temu)

nautic

Mężczyzna

Z nami od: 15-10-2012

Witam. Chciałbym sie podzielić pewną historia która przytrafila mi sie ok. 3 tygodni temu i trwa do dziś. Szukałem mieszkania do wynajęcia aż trafiłem przez rightmove do jednej szanujacej sie agencji w Cannock która miała w ofercie mieszkanie które mnie zainteresowalo. Wplacilem 300 funtow administration fee, wszystko przeszło bo sprawdzili moje zarobki i referencje od poprzedniej agencji. Dostałem mail że wszystko ok po czym na tydzień przed przeprowadzka telefon że landlord sie wycofał. Zaoferowali mi inne mieszkanie, jednak standard dużo gorszy i nie przyjąłem go, po czym zapewnienie że to nie była moja wina i oddadzą mi 300 funtow wkrótce. Minęło już dwa tygodnie, w tym czasie dzwonilem do nich trzy razy. Ostatnio usłyszałem że to nie jest takie proste bo próbują odzyskać pieniądze od landlorda a potem mi oddadza. Moja cierpliwość sie jednak kończy. Co doradzacie? Iść z tym na policję czy do prawnika? bo czuje sie oszukany. Dodam jeszcze że po tym jak landlord sie wycofal, mieszkanie tydzień później pojawiło sie ponownie do wynajęcia. Wiec podejrzewam że zostałem odrzucony przez moja narodowość (akcent) po tym jak landlord osobiście zadzwonił do mnie na tydzień przed przeprowadzka zapytać sie mnie co zrobić z szafa i stolikiem pod telewizor. Może ktoś był w podobnej sytuacji?
Agencja jest dość znana w Cannock, mają kilka oddziałów w okolicy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2012-10-15 19:54:56 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Napisz wezwanie do zaplaty. Ciebie nie obchodzi czy agencja odzyskala pieniadze od landlorda czy nie, to nie Twoj problem.

Piszesz wezwanie do zaplaty w ciagu powiedzmy 7 dnich roboczych i dodajesz, ze jak pieniadze nie zostana zwrocone w tym terminie to wystapic z pozwem do small claim court.

To nie jest sprawa dla policji. Oczywiscie mozesz poradzic sie prawnika, ale pewnie wtedy niewiele zostanie z tych 300 funtow. Poszukaj na necie o small claim court.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

nautic

Post #3 Ocena: 0

2012-10-15 21:04:20 (13 lat temu)

nautic

Mężczyzna

Z nami od: 15-10-2012

Dzięki Richmond za szybką odpowiedź. List już wydrukowany i zaadresowany. Jutro wysylam i czekam siedem dni. Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,