MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Cesarka w UK (B'ham)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2011-08-26 22:21:26 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-08-26 22:12:46, agnys1977 napisał(a):
Super ze Twoja zona nie miala komplikacji. Pozdrawiam Ciebie,zonke i dzidziusia :)

No wystarczył ten strach i komplikacje przed tym jak się połapali ze ma łożysko przednie. Na skanie w 20 tygodniu nic nie wykryli. Dopiero jak trafiła do szpitala z krwotokiem to dzięki bogu wyszło. Inaczej mogłoby być bardzo źle.
Będzie dobrze, mnie się wydaje że ja bardziej jednak cierpiałem przy artroskopii kolana heheh

Dzieki za pozdrowienia

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodziunia

Post #2 Ocena: 0

2011-08-26 22:22:45 (14 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

ja tez mialam cesarke. ponad 4 lata temu. nieplanowana. wiec bez zniecuzlenia, od razu mnie uspili. po godzinie mnie wybudzili. dostalam troszke pic i lezalam-a raczej spalam. dlugo. malego mi przystawialy do piersi przez dobe bo ja ciagle spalam. potem dostalam cos na wzmocnienie i przeciwbolowo morfine i znow zasnelam :-]:-] na drugi dzien wieczorem wstalam wykapalam sie, przewiezli mnie na inny oddzial. lezalam jeszcze 6 dni z pwoodu mojego nadcisnienia.ormalnie po cesarce lezy sie dobe, maxymalnie dwie. synek byl caly czas ze mna. karmilam piersia, pielegniarki byly przemile i bardzo pomocne. na 6 dobe poszlismy do domu. mnie nie bolalo, nie mialam problemow. aha i brzuch mi zszyli takim jakby spinaczami do kartek :-]:-]:-] tak to wygladalo. po jakims czasie jak blizna sie zrosla to te metalowe preciki mi wyjeli i po sprawie. urodzilam w srode, we wtorek nas wypuscili i w srode poszlismy na 5-godzinny spacer :-]:-]:-] nie boj sie. wszytsko bedzie ok :-D

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

agnys1977

Post #3 Ocena: 0

2011-08-26 22:32:44 (14 lat temu)

agnys1977

Kobieta

Z nami od: 26-08-2011

Cytat:

2011-08-26 22:21:26, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2011-08-26 22:12:46, agnys1977 napisał(a):
Super ze Twoja zona nie miala komplikacji. Pozdrawiam Ciebie,zonke i dzidziusia :)

No wystarczył ten strach i komplikacje przed tym jak się połapali ze ma łożysko przednie. Na skanie w 20 tygodniu nic nie wykryli. Dopiero jak trafiła do szpitala z krwotokiem to dzięki bogu wyszło. Inaczej mogłoby być bardzo źle.
Będzie dobrze, mnie się wydaje że ja bardziej jednak cierpiałem przy artroskopii kolana heheh

Dzieki za pozdrowienia
no bolu sie nie da porownac wiec nie bede wydawac opini na ten temat :)ja na szczescie jeszcze nie krwawie (chociaz ciagle o to pytaja jak jestem w szpitalu - kilka razy mialam skurcze regularne i raz sie zdarzylo ze mala nie ruszala sie przez 1.5 dnia - ale monitoruja wtedy jej serduszko i jest ok :) )

Do góry stronyOffline

agnys1977

Post #4 Ocena: 0

2011-08-26 22:37:22 (14 lat temu)

agnys1977

Kobieta

Cytat:

2011-08-26 22:22:45, Dodziunia napisał(a):
ja tez mialam cesarke. ponad 4 lata temu. nieplanowana. wiec bez zniecuzlenia, od razu mnie uspili. po godzinie mnie wybudzili. dostalam troszke pic i lezalam-a raczej spalam. dlugo. malego mi przystawialy do piersi przez dobe bo ja ciagle spalam. potem dostalam cos na wzmocnienie i przeciwbolowo morfine i znow zasnelam :-]:-] na drugi dzien wieczorem wstalam wykapalam sie, przewiezli mnie na inny oddzial. lezalam jeszcze 6 dni z pwoodu mojego nadcisnienia.ormalnie po cesarce lezy sie dobe, maxymalnie dwie. synek byl caly czas ze mna. karmilam piersia, pielegniarki byly przemile i bardzo pomocne. na 6 dobe poszlismy do domu. mnie nie bolalo, nie mialam problemow. aha i brzuch mi zszyli takim jakby spinaczami do kartek :-]:-]:-] tak to wygladalo. po jakims czasie jak blizna sie zrosla to te metalowe preciki mi wyjeli i po sprawie. urodzilam w srode, we wtorek nas wypuscili i w srode poszlismy na 5-godzinny spacer :-]:-]:-] nie boj sie. wszytsko bedzie ok :-D
dzieki za odp. wole wiedziec jak najwiecej na ten temat, zeby byc przygotowana na ewentualne nieplanowane sytuacje, moze to dziwnie zabrzmi, ale jesli cos mi sie przydarzy to na pewno przypomne sobie wszystkie opinie i szczesliwe zakonczenia :) to mi doda otuchy. pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #5 Ocena: 0

2011-08-26 22:51:34 (14 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

powiem cos jeszcze.ty pewnie to wiesz, pewnie wiekszosc z was to wie, ale ja nie wiedzialam to bylo moje pierwsze taki doswiadczenie. wiec na trzeci dzien po cesarce wybralam sie do sklepu na dol(w szpitalu)-bo mi sie chcialo czekolady :-] i postanowilam ze zaloze sobie pas oporodowy-zeby szybciej mi sie ten brzuszek wstapil. no wiec scisnelam sie i wyruszylam 2pietra schodami w dól, no ale jak wrocilam to okazalo sie ze rana po cieciu w 2 miejscach sie rozeszla i metalowe haftki puscily :-]:-] bo po cesarce nie mozna tego pasa uzywac za szybko. to taka rada dla niedoswiadczonych :-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2011-08-26 23:00:51 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2011-08-26 23:09:06 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-08-26 23:00:51, BarbieGirl napisał(a):
Co szpital to inne zwyczaje.
Nastaw sie na to, ze mozesz miec coalkowicie inny przebieg ;-)

To chyba że do jakiegoś lewego mechanika trafi i jej licznik skręci co by był inny przebieg:)))

Do góry stronyOffline

ankauk

Post #8 Ocena: 0

2011-08-26 23:12:12 (14 lat temu)

ankauk

Kobieta

Z nami od: 12-05-2010

Ja niestety cesarke wspominam koszmarnie:) W zasadzie sama operacja ok, mam wysoki prog bolu wiec nie bylo zle. A rodzilam najpierw przez 20 godzin bez epiduralu, bo pomimo trzch prob nie dzialal. Zaczelo sie dopiero po. Mialam zakazenie, trafilam ponownie do szpitala:(
Ja bylam na prochach przeciwbolowych i antybiotykach przez kilka tygodni. Zaraz po cesarce dostalam zapalenia ploc- lekarka przyjechala do domu, dostlam caly stos lekow.
Jedynie co dobrze wspominam to gojenie rany. Niestey przez kilka miesiecy moje miesnie nie chcialy zaczac ponownie pracowac - dopiero zestaw cwiczen od rehabilitanta pomogl.
Ja mam super GP, ktora zapewniala mi poczucie bezpieczenstwa, byla zawsze na moje zawolanie, kierowala do specjalistow, 'na cito':)
Niestety przez cesarke nie pamietam pierwszych trzech miesiecy z zycia naszego synusia - to jego tata zajmowal sie mna i dzidzia( stracil przez to prace), ale dzisiaj niczego nie zalujemy. Wrocilam do zdrowia, i moge smialo stwierdzic, ze przykre wspomnienia wynagradza usmiech dziecka.
Uszy do gory, ponoc takie przypadki jak moj to jeden na kilkanascie tysiecy:) Wiekszosc dziwczyn przechodzi cesarke i po bardzo dobrze

Do góry stronyOffline

agnys1977

Post #9 Ocena: 0

2011-08-26 23:12:14 (14 lat temu)

agnys1977

Kobieta

Cytat:

2011-08-26 22:51:34, Dodziunia napisał(a):
powiem cos jeszcze.ty pewnie to wiesz, pewnie wiekszosc z was to wie, ale ja nie wiedzialam to bylo moje pierwsze taki doswiadczenie. wiec na trzeci dzien po cesarce wybralam sie do sklepu na dol(w szpitalu)-bo mi sie chcialo czekolady :-] i postanowilam ze zaloze sobie pas oporodowy-zeby szybciej mi sie ten brzuszek wstapil. no wiec scisnelam sie i wyruszylam 2pietra schodami w dól, no ale jak wrocilam to okazalo sie ze rana po cieciu w 2 miejscach sie rozeszla i metalowe haftki puscily :-]:-] bo po cesarce nie mozna tego pasa uzywac za szybko. to taka rada dla niedoswiadczonych :-]:-]:-]
nie wiedzialam, takze dobrze ze napisalas to, bo przypuszczam ze wpadlabym na ten sam pomysl. to w sumie jak pielegnowac ta rane, smarowac czyms, obmywac czyms itp? jaki czas mniej wiecej musi minac zeby zaczac dbac o powrot do formy (cwiczenia, pas itd) ?

Do góry stronyOffline

agnys1977

Post #10 Ocena: 0

2011-08-26 23:17:57 (14 lat temu)

agnys1977

Kobieta

Cytat:

2011-08-26 23:12:12, ankauk napisał(a):
Ja niestety cesarke wspominam koszmarnie:) W zasadzie sama operacja ok, mam wysoki prog bolu wiec nie bylo zle. A rodzilam najpierw przez 20 godzin bez epiduralu, bo pomimo trzch prob nie dzialal. Zaczelo sie dopiero po. Mialam zakazenie, trafilam ponownie do szpitala:(
Ja bylam na prochach przeciwbolowych i antybiotykach przez kilka tygodni. Zaraz po cesarce dostalam zapalenia ploc- lekarka przyjechala do domu, dostlam caly stos lekow.
Jedynie co dobrze wspominam to gojenie rany. Niestey przez kilka miesiecy moje miesnie nie chcialy zaczac ponownie pracowac - dopiero zestaw cwiczen od rehabilitanta pomogl.
Ja mam super GP, ktora zapewniala mi poczucie bezpieczenstwa, byla zawsze na moje zawolanie, kierowala do specjalistow, 'na cito':)
Niestety przez cesarke nie pamietam pierwszych trzech miesiecy z zycia naszego synusia - to jego tata zajmowal sie mna i dzidzia( stracil przez to prace), ale dzisiaj niczego nie zalujemy. Wrocilam do zdrowia, i moge smialo stwierdzic, ze przykre wspomnienia wynagradza usmiech dziecka.
Uszy do gory, ponoc takie przypadki jak moj to jeden na kilkanascie tysiecy:) Wiekszosc dziwczyn przechodzi cesarke i po bardzo dobrze
no to jest smutna historia, przykro mi, ale tak jak juz pisalam wczesniej, najwazniejsze sa szczesliwe zakonczenia no i to, ze mama i dzidzius sa zdrowi, a dodam jeszcze, ze bardzo duza role w tym wszystkim odgrywa partner, bo przede wszystkim od niego oczekujemy pomocy i wsparcia, trzeba im zaufac ze sobie poradza i dac sobie pomoc, to na pewno dla nich zaszczyt :) prawda dwunasty?? :):)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,