MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nowe miejsce ;)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andzia2

Post #1 Ocena: 0

2011-07-01 16:22:02 (14 lat temu)

andzia2

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

witam cieplusio
szukam mam mieszkajacych w Birmingham, gdyz dopiero co sie tu sprowadzilam i kompletnie nie mam nikogo z kim moglabym spedzic wolny czas. Jestem w Anglii od ponad roku i mieszkalam w manchesterze, caly czas pracowalam. Teraz jestem w 7 miesiacu ciazy i z moim partnerem przeprowadzilam sie do Birmingham gdzie znam raptem kilka osob dlatego tez chetnie poznam nowych ludzi,zwlaszcza mamusie lub przyszle mamusie ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pasadena

Post #2 Ocena: 0

2011-07-09 20:02:09 (14 lat temu)

pasadena

Kobieta

Z nami od: 09-07-2011

Witam i pozdrawiam.Pragniemy wraz z całą rodziną przenieść się do Birmingham.Ale mamy wiele obaw,czy jeszcze warto opóścić kraj mamy małe dzieci 6i9 lat.Chcemy zmienić swoje życie ale czy w Anglii jest jeszcze taki miód jak przed laty.Pracy jest dużo w ogłoszeniach.Z tego co piszesz jesteś tam od niedawna pomóż podjąć decyzję.Proszę.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: -5

2011-07-09 21:20:51 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kaskaaa

Post #4 Ocena: 0

2011-07-09 21:25:24 (14 lat temu)

kaskaaa

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

Cytat:

2011-07-09 21:20:51, moszka823 napisał(a):
pasadena ty jestes w polse i chcesz tutaj przyjechać czy jak, bo tutaj polacy tylko przyjeżdzają z dzieciakami albo z brzuchem po to żeby brać benefity i nic więcej no sory ale w tej anglii jest przesada powinni zrobić ograniczenia zakaz wjazdu do UK nowym,a z pracą jest tak że siedze 2,5 roku w domu inni mają pecha co do pracy a inni mają dużo szczęścia, mój mąż pracuje a w agencjach pracy mnie spławiają bo dlatego że długo nie pracuje a to referencje trzeba jaką prace miałam to sama sobie załatwiałam nikogo o to nie prosiłam tak jak pisze dużo osób nowych na www.bham.pl czy ktoś nie wie o jakiejś prac no masakra.
Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora!!!Ja tu przyjechalam 6 lat temu i nie dla benefitow tylko do pracy:-W
...

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-07-10 00:03:06 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2011-07-10 00:49:34 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

jak to mówią każdy patrzy "po sobie" :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #7 Ocena: 0

2011-07-10 00:59:04 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

michal1985

Post #8 Ocena: 0

2011-07-10 07:53:25 (14 lat temu)

michal1985

Mężczyzna

Z nami od: 16-08-2008

Cytat:

pasadena ty jestes w polse i chcesz tutaj przyjechać czy jak, bo tutaj polacy tylko przyjeżdzają z dzieciakami albo z brzuchem po to żeby brać benefity i nic więcej no sory ale w tej anglii jest przesada powinni zrobić ograniczenia zakaz wjazdu do UK nowym,a z pracą jest tak że siedze 2,5 roku w domu inni mają pecha co do pracy a inni mają dużo szczęścia, mój mąż pracuje a w agencjach pracy mnie spławiają bo dlatego że długo nie pracuje a to referencje trzeba jaką prace miałam to sama sobie załatwiałam nikogo o to nie prosiłam tak jak pisze dużo osób nowych na www.bham.pl czy ktoś nie wie o jakiejś prac no masakra.

Ze tak napisze...
1-Skoro daja(panstwo) to sie bierze, jak bija to sie ucieka.Zasada znana powszechnie od lat.:-D Czy to problem obcokrajowcow ze dostaja benefity jak anglicy??? Pracujesz legalnie.Placisz podatki to masz takie same prawa do wszelkich zasilkow jak rdzenny rudzielec z piegami :-D
2-Powiadasz ze pracy nie mozesz znalezc od 2,5 roku??? Z lenistwa chyba a nie z niemozliwosci zalapania sie gdzie kolwiek. Jak ktos chce to znajdzie byle co ale zawsze.
3.Ja na miejscu Twojego chlopa to juz dawno bym Cie w d...e kopnal. Chcesz waciki to do roboty chociaz na 16 godz.:-] ( bo rozumiem z powyzszego posta ze dzieci nie posiadasz JESZCZE)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

michal1985

Post #9 Ocena: 0

2011-07-10 07:56:27 (14 lat temu)

michal1985

Mężczyzna

Z nami od: 16-08-2008

Cytat:

Ze tak napisze...
1-Skoro daja(panstwo) to sie bierze, jak bija to sie ucieka.Zasada znana powszechnie od lat.:-D Czy to problem obcokrajowcow ze dostaja benefity jak anglicy??? Pracujesz legalnie.Placisz podatki to masz takie same prawa do wszelkich zasilkow jak rdzenny rudzielec z piegami :-D
2-Powiadasz ze pracy nie mozesz znalezc od 2,5 roku??? Z lenistwa chyba a nie z niemozliwosci zalapania sie gdzie kolwiek. Jak ktos chce to znajdzie byle co ale zawsze.
3.Ja na miejscu Twojego chlopa to juz dawno bym Cie w d...e kopnal. Chcesz waciki to do roboty chociaz na 16 godz.:-] ( bo rozumiem z powyzszego posta ze dzieci nie posiadasz JESZCZE)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2011-07-10 08:33:52 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »