Str 2 z 3 |
|
---|---|
betulkaa | Post #1 Ocena: 0 2007-06-28 15:35 (18 lat temu) |
Z nami od: 24-06-2007 |
markus maksius masisus czy .... wie!!!! :D
|
maksus | Post #2 Ocena: 0 2007-06-30 00:09 (18 lat temu) |
Z nami od: 16-04-2007 Skąd: Birmingham |
betulkaa, butla...pula!
![]() |
Post #3 Ocena: 0 2007-06-30 00:22 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wloczykij74 | Post #4 Ocena: 0 2007-08-09 20:03 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-08-2007 |
Chlopie gdzie ty zyjesz jaka Polska mnie wychowal tez jestem ze slaska i co tam jest nic ludzie jada gdzie lepiej (chyba im nie zazdroscisz??) A jak sobie nie da rady to moze ktos bedzie chcial im pomoc?? Jka nie sprobujesz to sie nie dowiesz . Pozdro
![]() |
ksiezniczka | Post #5 Ocena: 0 2007-10-26 08:03 (18 lat temu) |
Z nami od: 16-01-2007 |
Opiekunka- wiem co masz na mysli i zgadzam sie z Toba.
|
|
|
Anette | Post #6 Ocena: 0 2007-10-26 08:20 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2007 |
trzeba miec niesamowita odwage i samozaparcie by bez jezyka tu wytrwac(albo zupelnie nie zdawac sobie sprawy co Cie czeka)beda Ci wydawac polecenia-nie rozumiesz-stres,beda do Ciebie mowic gdzie masz isc-stres,zakonczysz prace i nie wiesz czy masz jutro przyjsc,bo nie rozumiesz-stres...tragedia.Jak trafisz do fabryki gdzie sa inni Polacy mozesz ich wciaz lapac za rekaw i pytac co do Ciebie mowili,czasem pomoga...ja bym sie nigdy na to nie zdecydowala,chyba ,ze jedziesz na gotowe,ktos Ci zalatwil,bedzie tam,pomoze.Moze daj sobie troche czasu i przejdz najpierw szybki kurs z angielskiego?mniejsze ryzyko ze stracisz i wrocisz do kraju o niczym,tak przykro gdy ludzie ostatnie pieniadze wydaja na bilet a potem nimi tu pomiataja albo musza wrocic do domu..
|
jojomaster | Post #7 Ocena: 0 2007-10-26 10:45 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
poswiecenie WSZYSTKIEGO to nie ambicja tylko chciwosc... ale teraz to naprawde nie ma po co przyjezdzac jak sie nie zna jezyka (przynajmniej swobodna rozmowa). nawet na glupie sprzatanie w hotelu (gdzie jeszcze rok temu przyjmowali jak leci) nie ma co liczyc. i denerwuja mnie komentarze typu ''fstydze sie za polakuf i rze jestem polakiem''... najpierw do szkoly (podstawowej) bo sam wstyd sobie robisz :/
|
ksiezniczka | Post #8 Ocena: 0 2007-10-27 10:05 (18 lat temu) |
Nie potrafie zrozumiec dlaczego powiedzenie " wstydze sie takiego zachowania" wywoluje tyle kontrowersji !!! Jestem Polka i nie wstydze sie tego ( mam nawet polska flage przy imieniu w pracy i na szybie samochodu) , ale wstyd mi za wszystkich tych , ktorzy przyjezdzaja malo tego ze bez podstaw jezyka , to bez podstaw dobrego wychowania. Nie potrafie zniesc wiecznie nadasanych i niezadowolonych min , codziennych opowiesci typu " angielscy debile, pier...angole itp itd" !!! Wiem jak wszystkim moze byc ciezko bo sama tu jestem , ale nigdy za wlasna sytuacje nie obwinialam innych.
Wedlug mnie wyjazd za granice jest aktem odwagi , ale przydaloby sie niejednemu przypomniec ze nie jest tu sam i opinia niestety " sie niesie " . Na koniec dodam ze nie raz mialam okazje rozmawiac z ludzmi z tzw przed(po)wojennej emigracji i tez sa zalamani faktem ze opinia , pracowitego, uczciwego i na wysokim poziomie Polaka, tak drastycznie teraz sie zmienia - i to za sprawa paru nowo przybylych frustratow. Dziekuje i pozdrawiam. |
Post #9 Ocena: 0 2007-10-27 10:37 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ksiezniczka | Post #10 Ocena: 0 2007-10-27 12:35 (18 lat temu) |
Dodam jeszcze tylko do swej wypowiedzi komentarz na temat " co zrobilby Anglik bedac w Polsce " ,- pewnie nic , ale to nie oni sie wybieraja do innego kraju bez jezyka za praca !!!! To nie Anglicy przyjechali do nas tylko my do nich i to nie oni maja sie dostosowac do nas tylko my !!! Dlaczego tak ciezko zrozumiec nam odmiennosc ??!! Nawet jesli uwazam ze Dwa krany sa idiotyczne to nie przeklinam Anglikow za to , bo kazdy kraj ma swoje obyczaje i jesli jestem Z WLASNEGO WYBORU MIESZKANCEM TEGO KRAJU - TO MUSZE to SZANOWAC !!!!!!!
|