|
---|---|
Lechuu | Post #1 Ocena: 0 2010-11-26 16:51:26 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-11-2010 Skąd: Birmingham |
Cześć i czołem bywalcom Birmingham i nie tylko
Mam sprawę W zeszłym roku pracowałem Anglii w Birmingham i liczylem na zwrot z podatku. Przyszedł dopiero teraz ale w postaci czeku.Dokładniej właścicielka mieszkania odesłała mi czek ze zwrotem podatku. Chiałbym zrealizować a raczej anulować czek i jeśłi jest to możliwe sumę przesłać na konto brytyjskie które nadal mam aktywne w Lloyds. Dzwoniłem w tej sprawie do HM REVENUE na 30 Union Street i powiedziano że taka deklaracja nie może być zrealizowana przez telefon i jedynym sposobem jest napisać list z dyspozycją odsyłająć czek. Pytanie: Czy ktoś w ogóle robił taki manewr? Czy w takim liście prócz dyspozycji nie powinny być dowody, że ja to ja?Np potwierdzenei adresu NIN etc? Nie byłoby problemu gdybym wiedział że na pewno nie wrócę do Anglii, ale patrząc na perspektywy kończące się studia myślę że trzeba będzie wrócić z fachem w ręku i dlatego an początek przydałaby się gotówka na start, żeby leżała sobie na koncie. Proszę o pomoc i za wszelką poradę z góry dziękuję Pozdrawiam |
Post #2 Ocena: 0 2010-11-26 17:22:47 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Lechuu | Post #3 Ocena: 0 2010-11-27 11:48:50 (14 lat temu) |
No tak byłoby łatwiej ale czek jest imienny z uprzednim adresem zamieszkania w Birmingham, więc nie wiem czy to jest możliwe?osobiście chyba najlepsza opcja byłaby z Lloyds ale czy prowizja byłaby duża o skredytowania sumy czeku na konto?
|
Post #4 Ocena: 0 2010-11-27 11:56:55 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Lechuu | Post #5 Ocena: 0 2010-11-27 12:38:22 (14 lat temu) |
No ok.Ja rozumiem tylko, że ja jestem w Polsce więc fizycznie nie mogę iść do Lloydsa.Czyli mimo iż czek jest wypisany imiennie z moim angielskim byłym adresem, to każda osoba może mi zostawić czek w Lloyds?
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-11-27 12:51:47 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2010-11-27 13:03:35 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Lechuu | Post #8 Ocena: 0 2010-11-28 02:13:59 (14 lat temu) |
Dzięki serdecznie.
Adres to Kings Parade, 1 Dale End, Eastside, Birmingham B4 7LN, Jeśli chodzi o tą formę to pewnie chodzi o "Paying In Slip" Muszę się połapać jak to wypełnic.Są dwie storny.Nie wiem gdzie powinienem wypełnić jakieś dane tego czeku i gdzie sie podpisać bo są dwie strony. Jutro postaram się przesłać zdjęcia z tego formularza jednak mam nadzieję, że poradzę sobie z tym sam. Dzięki serdeczne za wskazówki za czas i za empatię (może za dużo powiedziane ale co tam) Pozdrawiam serdecznie PS:Jeśli chodzi o flaszkę to nie ma problemu:D |
krakn | Post #9 Ocena: 0 2010-11-28 03:24:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
z przodu wypełniasz, ale loyds daje ksiazeczki wpłat dla klientów,
wystarczy wpisac kwotę w rubryczke czy gotówka czy czek i podsumowac data i to wszytko a jak nie to tylko wypełniasz, nr konta, nazwisko data i wpisujesz w odpowiednia rubryke kwota jaka jest na czeku i podsumowujesz reszte zakreslasz, albo zostawiasz oni pokresla co zbedne. adres nie jest potrzebny, ludzie mi wpłacają pieniądze na konto i przecież nie wiedza jaki mam adres, podaje tylko jaki bank, sort code i nr konta, to wszytko. Wpłacić może dowolna osoba, w dowolnym oddziale banku którego konto dotyczy. czyli jak by się przeszła właścicielka mieszkania lub ktoś życzliwy do Loydsa i podała twój numer to też może wpłacić. czek mógłbyś też zrealizować w polsce, ale wtedy cie policzą za usługe Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
jankowsky | Post #10 Ocena: 0 2010-11-28 08:45:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: nottingham |
Oj polskie studia za mamusi pieniadze. Prawie magister a nie wie jak sobie z czekiem poradzic. A po studiach to chyba na linie produkcyjna, albo packer bo picker to juz wyzsza szkola jazdy. Przepraszam ale to zenujace!
|