Str 2 z 3 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2010-08-05 19:43:40 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Pozostaje wobec tego dzwonic dzien w dzien, dopytujac sie o status sprawy.
Swoja droga uparlabym sie wyjasnic 'zaginiony' czek, a prace mozna poukladac, by sie wymieniac opieka nad dziecmi, bez angazowania opieki. |
nitka_1976 | Post #2 Ocena: 0 2010-08-05 19:51:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2008 Skąd: Wolver |
Trzymaj kciuki oby się udało...Może od września chociaż na pół etatu...Miała bym gdzies te ich "dodatki" gdybyśmy mogli oboje zarobić tyle żeby nam starczało.A zaginionego czeku nie daruję bo to jest 175funi...Dzisiaj juz dzwoniłam i jutro tez będę dzwonić.Dzisiaj mi powiedzieli że musza się skontaktować z działem finansowym...Taka wymówka...Ciekawe co powiedzą jutro...Pozdrawiam
|
eselifduo | Post #3 Ocena: 0 2013-06-06 09:30:13 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2013 Skąd: Mansfield |
witajcie jestem tu nowa i pozwólcie ze podepnę sie pod tą rozmowe mam pytanie ja z dziecmi jestem w pl ale juz za miesiac zamierzamy przeprowadzic sie do meza ktory pracuje w uk. W lutym złozylismy aplikacje o working tax i child tax credit 1 czerwca mąż dostał pozytywna decyzje kwoty zasiłków jakie beda wplywac na konto problem w tym ze data wpływu pieniedzy na konto byla 25 maj a pieniazków nadal nie ma na koncie. Chciałam zapytac czy ktos miał juz taką sytuacje, czy moze dzwonic do nich nie chce wyjsc na jakąś nadgorliwa ale lubie miec sprawe przypilnowana i jasna. Gdziesz przeczytałam ze pierwsze pieniadze ze zwrotem wysyłaja w czeku ale czy jest to mozliwe skoro napisali date w plyniecia pieniedzy na konto. Gdyby ktos pomogł rozwiac moje watpliwosci byłabym wdzieczna. pozdrawiam serdecznie
|
Aquarius | Post #4 Ocena: 0 2013-06-06 09:44:29 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 12-05-2009 Skąd: Wolverhampton |
Ja to się na tym nie znam bo nigdy od Krolowej zlamanego funta nie dostalem, nie liczac wypracowanej miesiecznej wyplaty ale czy można się o to wszystko starac skoro jest się w Polsce??? zawsze myslalem, ze dotyczy to tylko mieszkajacych na terenie UK...
|
kroliczek432 | Post #5 Ocena: 0 2013-06-06 09:51:10 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-07-2009 Skąd: manchester |
Zapewne dopatrzyli sie po drodze oszustwa, wiec wstrzymali wplate.
Niech maz poczeka, przysla list. |
|
|
Aquarius | Post #6 Ocena: 0 2013-06-06 09:55:49 (12 lat temu) |
...nie zebym był swinia ale czlowiek jeszcze się na dobre nie zadomowil a już walki robi... normalnie rece opadaja...
|
Dwunasty | Post #7 Ocena: 0 2013-06-06 10:00:50 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Obawiam się iż żadnego wałka w tym nie ma...
If you have a partner - and a child - outside the UK If you're working, you'll normally just get paid Working Tax Credit as a single person. Because you have a child, you may be able to get Child Tax Credit as well if: you work in the UK you have a right to reside in the UK you pay National Insurance contributions here your child lives in a country in the European Economic Area (EEA) or in Switzerland with your partner or someone else - and they depend on you to support them You can't claim for a child who lives outside the EEA or Switzerland. An exception to this is if your partner is a Crown servant posted abroad. If your partner and child join you in the UK, you'll need to let the Tax Credit Office know within one month. This is because your tax credits payments may change. http://www.hmrc.gov.uk/taxcredits/start/who-qualifies/new-arrivals-intro/family-not-in-UK.htm#2 |
autor65 | Post #8 Ocena: 0 2013-06-06 10:00:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
"...nie zebym był swinia ale czlowiek jeszcze się na dobre nie zadomowil a już walki robi... normalnie rece opadaja..."
chyba kopytka.... Jeżeli dostałaś pozytywna decyzje to wystarczy zadzwonić, poprosić o tłumacza i zapytać co i jak? Urzędnik będzie miał wszystkie informacje i powie co się stało. [ Ostatnio edytowany przez: autor65 06-06-2013 10:02 ] człowiek się zmienia za ...granicą
|
Aquarius | Post #9 Ocena: 0 2013-06-06 10:04:30 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-06-06 10:00:50, Dwunasty napisał(a): Obawiam się iż żadnego wałka w tym nie ma... If you have a partner - and a child - outside the UK If you're working, you'll normally just get paid Working Tax Credit as a single person. Because you have a child, you may be able to get Child Tax Credit as well if: you work in the UK you have a right to reside in the UK you pay National Insurance contributions here your child lives in a country in the European Economic Area (EEA) or in Switzerland with your partner or someone else - and they depend on you to support them You can't claim for a child who lives outside the EEA or Switzerland. An exception to this is if your partner is a Crown servant posted abroad. If your partner and child join you in the UK, you'll need to let the Tax Credit Office know within one month. This is because your tax credits payments may change. http://www.hmrc.gov.uk/taxcredits/start/who-qualifies/new-arrivals-intro/family-not-in-UK.htm#2 w taki razie BARDZO PRZEPRASZAM !!! |
Stokrotka2012 | Post #10 Ocena: 0 2013-06-06 10:28:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2012 Skąd: East Midlands |
Ja sie tylko dziwie odn przedszkola, ze panstwo nie bedzie doplacac jak sie nie ma CTC lub WTC, ja nie mam zadnych z tych zasilkow, syn jest w przedszkolu ponad polowe dnia codziennie, od mojego rachunku za przedszkole co m-c odliczana jest kwota funding z rządu, więc, jesli ja nie mam zasilkow i rząd dopłaca za 15h tygodniowo mojego syna w przedszkolu ktos podal bledne informacje
|