MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca w Birmingham

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mario1920

Post #1 Ocena: 0

2009-08-07 10:35:44 (16 lat temu)

mario1920

Mężczyzna

Z nami od: 07-08-2009

Witam wszystkich w przyszłym roku mam zamiar wyjechać do UK. popracować około 3 miesięcy i przede wszystkim podszkolić język. nie znam nikogo w UK. dlatego mam pytanie związane z mieszkaniem , ile kosztowało by wynajęcie pokoju w Birmingham(na tydzień) a i czy trudno znaleźć pokój do wynajęcia ,ponieważ boje się sytuacji że dolecę do Birmingham i nie znajdę pokoju do wynajęcia i co wtedy albo hotel albo lotnisko:P(może lepiej poszukać pokoju już z polski przez jakiś portal???) mam jeszcze jedno pytanie związane tym razem tak jak w temacie z pracą interesowała by mnie w praca w jakiejś fabryce trudno znaleźć prace w tej branży??? i ostatnie pytanie czy znajomość języka musi być perfekcyjna ponieważ mój angielski nie jest jeszcze idealny ale cały czas się uczę i mam nadzieje że będzie tylko lepiej:) z góry dzięki za wszystkie pomocne wskazówki i pozdro:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jarek_jan

Post #2 Ocena: 0

2009-08-07 10:49:47 (16 lat temu)

jarek_jan

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2009

Na 3 miesiace nie znajdziesz porzadnego mieszkania / domu, ale to nie jest zla wiadomosc bo za prace w fabryce przy minimum wage trudno byloby Ci cos odlozyc. Raczej polecam ogloszenia na accommodationforstudents.com lub gumtree czesto tam sie zdarzaja osoby ktore wyjezdzaja na kilka miesiecy i mozna zajac wtedy ich lokal, lub wynajac pokoj. W ciemno nie przyjezdzaj bo zostanie Ci hotel jak nie znasz nikogo w Birmingham. Znajomosc jezyka nie musi byc perfekcyjna. Malo kto taka posiada. Jesli potrafisz porozmawiac swobodnie po ang to spokojnie to wystarczy do pracy w fabryce. Chyba, ze trafisz na kilka osob ze slynnym akcentem :)
Jarek

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #3 Ocena: 0

2009-08-07 11:01:57 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Na temat pracy nie ma chyba co sie zbytnio rozwodzic skoro planujesz przyjazd w przyszlym roku. Dzisiaj jest tak, za pare miesiecy moze byc w druga strone. Na chwile obecna nie wyglada to zbyt ciekawie (jak podejrzewam rowniez w innych czesciach kraju).

Wynajac pokoj nie bedzie chyba trudno, jest pare ogloszen u nas, jesli bedziesz przyjezdzal moge podeslac Ci rowniez jakies z szyby z polskiego sklepu;-)
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

mario1920

Post #4 Ocena: 0

2009-08-07 17:40:34 (16 lat temu)

mario1920

Mężczyzna

Z nami od: 07-08-2009

heh wielkie dzięki za odpowiedz, stokesay na pewna skorzystam z twojej propozycji z tymi ogłoszeniami ze sklepu :P jak niczego nie znajdę przez neta. mam jeszcze pytanie czy Birmingham to bardziej przemysłowe miasto czy raczej dla turystów??? orientujesz się może ile powinienem zaoszczędzić pieniędzy na taki wyjazd chodzi mi głownie oto żeby przetrwać zanim nie znajdę pracy wielkie THX za odpowiedz ;-)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,