|
|
---|---|
mario1920 | Post #1 Ocena: 0 2009-08-07 10:35:44 (16 lat temu) |
Z nami od: 07-08-2009 Skąd: interesuje mnie birmingham |
Witam wszystkich w przyszłym roku mam zamiar wyjechać do UK. popracować około 3 miesięcy i przede wszystkim podszkolić język. nie znam nikogo w UK. dlatego mam pytanie związane z mieszkaniem , ile kosztowało by wynajęcie pokoju w Birmingham(na tydzień) a i czy trudno znaleźć pokój do wynajęcia ,ponieważ boje się sytuacji że dolecę do Birmingham i nie znajdę pokoju do wynajęcia i co wtedy albo hotel albo lotnisko
![]() ![]() ![]() |
jarek_jan | Post #2 Ocena: 0 2009-08-07 10:49:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2009 Skąd: coventry |
Na 3 miesiace nie znajdziesz porzadnego mieszkania / domu, ale to nie jest zla wiadomosc bo za prace w fabryce przy minimum wage trudno byloby Ci cos odlozyc. Raczej polecam ogloszenia na accommodationforstudents.com lub gumtree czesto tam sie zdarzaja osoby ktore wyjezdzaja na kilka miesiecy i mozna zajac wtedy ich lokal, lub wynajac pokoj. W ciemno nie przyjezdzaj bo zostanie Ci hotel jak nie znasz nikogo w Birmingham. Znajomosc jezyka nie musi byc perfekcyjna. Malo kto taka posiada. Jesli potrafisz porozmawiac swobodnie po ang to spokojnie to wystarczy do pracy w fabryce. Chyba, ze trafisz na kilka osob ze slynnym akcentem
![]() Jarek
|
stokesay | Post #3 Ocena: 0 2009-08-07 11:01:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Na temat pracy nie ma chyba co sie zbytnio rozwodzic skoro planujesz przyjazd w przyszlym roku. Dzisiaj jest tak, za pare miesiecy moze byc w druga strone. Na chwile obecna nie wyglada to zbyt ciekawie (jak podejrzewam rowniez w innych czesciach kraju).
Wynajac pokoj nie bedzie chyba trudno, jest pare ogloszen u nas, jesli bedziesz przyjezdzal moge podeslac Ci rowniez jakies z szyby z polskiego sklepu ![]() Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
mario1920 | Post #4 Ocena: 0 2009-08-07 17:40:34 (16 lat temu) |
Z nami od: 07-08-2009 Skąd: interesuje mnie birmingham |
heh wielkie dzięki za odpowiedz, stokesay na pewna skorzystam z twojej propozycji z tymi ogłoszeniami ze sklepu
![]() ![]() |
|