MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niechec ze strony Anglikow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jarek_jan

Post #1 Ocena: 0

2009-03-25 18:04:22 (16 lat temu)

jarek_jan

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2009

Cytat:

2009-03-25 17:14:44, tlenka napisał(a):
http://www.topix.com/forum/world/united-kingdom/TAKBV4AG6JIF53T1F/p306

No i coz, co niektorzy nawet tak o Nas mysla!!

Przykro to czytac :(
Jarek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ChrisCov

Post #2 Ocena: 0

2009-03-25 18:07:27 (16 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2009-03-25 17:43:30, jarek_jan napisał(a):
Cytat:

2009-03-25 17:05:32, ChrisCov napisał(a):
Czytałeś może kiedyś ogłoszenia na www.mojecoventry.pl, gdzie ludzie piszą, że szukają mieszkania, ale nie w dzielnicach Foleshill i Hillfields? Nawet zrób test i porównaj cenę ubezpieczenia samochodu gdzieś na Radford, Earlsdon, Cheylesmore albo Stivichall z ulicą, na której mieszkasz ty.

Troche bez sensu bo moja dzielnica jest Radford :-)

Możliwe, przecież jak dom jest położony mniej, niż 100m w linii prostej od Foleshill Road, to mam prawo nie wiedzieć, że to już nie jest Foleshill ;-):-)
A z tym kanałem to masz szczęście, że odgradza. Dobrze wiem, co się dzieje na Foleshill. Teraz mieszkam naprzeciw byłego starego stadionu, który został przeniesiony do Ricoh Arena i w miejsce którego powstało ładne, nowe osiedle. To pogranicze Stoke i Hillfields (następna ulica to już Hillfields). Po przeprowadzce w grudniu 2008 przeżyłem pierwszy szok, gdy zobaczyłem, że ubezpieczenie auta jest o 100 funtów rocznie droższe, niż na Foleshill. Myślałem, że nie ma nic gorszego, a tu jednak ;-)
Również pozdrawiam kolegę. Może się kiedyś spotkamy w "Lavie".
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2009-03-25 18:21:51 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-03-25 18:37:37 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-03-25 20:18:01 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jarek_jan

Post #6 Ocena: 0

2009-03-26 09:36:30 (16 lat temu)

jarek_jan

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2009

Cytat:

2009-03-25 20:18:01, tlenka napisał(a):
Okazuje sie niestety coraz czesciej, ze ten Narod jest po prostu falszywy... Skoro... ani razu zaden z nich nie dal mi do zrozumienia, ze mam sie wynosic... to po co tak pisza!?:-o

Powiem Ci ze moim zdaniem angielskie spoleczenstwo jest podzielone. Jest bardzo prawdopodobne, ze teksty podobne do tych pisza osoby, ktore lecza swoje kompleksy. Ludzie zbyt leniwi aby pracowac obwiniaja wszystkich wkolo byle nie siebie. Pobieranie benefitow przez wielu Polakow pewnie tez jest kwestia drazniaca. Przeczytalem, ze niktorzy wyciagaja kilka stow co miesiac placac jakies groszowe podatki. Sam bym sie wkurzyl, jesli podobnie by robili obcokrajowcy w Polsce. Jest tam napisane, ze w podobny sposob odnosili sie kiedys do Irlandczykow. Niestety w zwiazku z tym bylo pare nieszczesc. Inna sprawa, ze IRA toczyla wojne z GB a Polacy przyjechali tu tylko do pracy. Mysle, ze napewno kochaja nas przedsiebiorcy i warstwa srednia. Ludzie, ktorzy sie usmiechaja sa naprawde mili. Ale moze jestem zbytnim optymista.
Jarek

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #7 Ocena: 0

2009-03-26 10:28:24 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

"Jeszcze tej samej nocy w areszcie znalazło się pięciu bandziorów. W sumie dzięki zbiorowej akcji sąsiadów, którzy nie dość, że zaczęli dzwonić po pomoc, to jeszcze na bieżąco robili zdjęcia i nakręcili całe zajście kamerą wideo. Sam Jacek był w stanie rozpoznać tylko jednego z nich"

Gdyby jak utrzymujesz Anglicy byli nam niechętni to raczej kryliby napastników a nie pomagali w ich ujęciu (fakt że mogli nie ograniczać się do filmowania ale bardziej zdecydowanie pomóc napadniętym ale dobre i to. W Polsce nikt by nie puścił pary z ust).
Powiedzmy wreszcie jasno: to nie Anglicy są nam niechętni ale bandy rozwydrzonej nasto albo dwudziestokilkuletniej agresywnej swołoczy która zakończywszy edukację w wieku 16 lat zawsze będzie niechętna wszystkiemu co "inne" bo inność to dobry pretekst żeby komuś nakopać i o to im chodzi.

Druga kwestia wyobraźcie sobie że do waszego miasta w Polsce zjeżdzają np. Ukraińcy tak masowo że wkrótce stanowią 10% populacji. Nie chcę sobie tego wyobrażać, pewnie musieliby mieszkać w strzeżonych blokach otoczonych drutem kolczastym...
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2009-03-26 10:45:03 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

[B]2009-03-26 10:28:24, Superlover;
bandy rozwydrzonej nasto albo dwudziestokilkuletniej agresywnej swołoczy która zakończywszy edukację w wieku 16 lat zawsze będzie niechętna wszystkiemu co "inne" bo inność to dobry pretekst żeby komuś nakopać i o to im chodzi.

Druga kwestia wyobraźcie sobie że do waszego miasta w Polsce zjeżdzają np. Ukraińcy tak masowo że wkrótce stanowią 10% populacji. Nie chcę sobie tego wyobrażać, pewnie musieliby mieszkać w strzeżonych blokach otoczonych drutem kolczastym...

wlasnie zasugerowales ze poziom intelektualny polskiego spoleczenstwa raczej sie nie rozni;
a ja dodam od siebie skromnie-w miastach -nie byloby tak zle...
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-03-26 11:28:07 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #10 Ocena: 0

2009-03-26 11:56:35 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Fakt że tutaj duża część społeczństwa nie myśli tylko powtarza za Daily Hail. Jak tam napisali że Polacy wracają to od razu będą cię pytać kiedy wracasz a raczej to nie pytanie tylko stwierdzenie.
Ja nigdzie nie wracam i mam w d. kryzys. Nie takie kryzysy się przetrwało. Papier toaletowy był na kartki i jakoś człowiek przeżył :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,