|
---|---|
jarek_jan | Post #1 Ocena: 0 2009-03-25 15:31:04 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2009 Skąd: coventry |
Dzis przeczytalem artykul artykul i musze przyznac, ze to przerazajace. Sam mieszkam w dosc dobrym miejscu Coventry ale poniewaz jest blisko centrum w weekendy czasem wieczorem trafiaja sie grupy pijanej mlodziezy. Czy w waszej okolicy (lub innej ale o tym slyszeliscie) zdarzaja sie takie przypadki? Dziwi mnie, ze mimo, ze juz wczesniej pobili tam dziewczyne ta rodzina sie nie przeprowadzila. Wczesniej byl artykul na MW o smiesznie niskich karach za pobicie Polakow. Brzmi to niepokojaco, zwlaszcza w miejscach gdzie duzo ludzi traci prace.
Jarek
|
Post #2 Ocena: 0 2009-03-25 15:57:22 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jolantina | Post #3 Ocena: 0 2009-03-25 16:11:40 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Te atrykuły, jak i z 30 poprzednicj na ten temat mocno każą mi się zastanowić nad wyprowadzką...mam 6-letniego synka, cenię sobie spokój jak mamy na naszej wsi, w której nie ma żadnego Polaka ale i żadnej pracy, więc nie stanowimy dla mieszkańców zagrożenia. Jak na razie ich sympatia jest pomieszana z olewaniem. Ale z powodu coraz cięższej sytuacji finansowej w pracy męża zdecydowaliśmy o moim powrocie do pracy, do której mam 29 mil i żadnego bezpośredniego połączenia...ale jak mam trafić na takie sąsiedztwo to chyba jednak wolę:-Y sie bujać po nocce godzinę autem, niż martwić się codzień o bezpieczeństwo synka...
Diabla oszukac nie grzech
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2009-03-25 16:18:24 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
trafne porownanie z pierwszymi pogromami Zydow;tez mi sie tak skojarzylo jak czytalam pierwszy artykul
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ChrisCov | Post #5 Ocena: 0 2009-03-25 17:05:32 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat: 2009-03-25 15:31:04, jarek_jan napisał(a): Dzis przeczytalem artykul artykul i musze przyznac, ze to przerazajace. Sam mieszkam w dosc dobrym miejscu Coventry ale poniewaz jest blisko centrum w weekendy czasem wieczorem trafiaja sie grupy pijanej mlodziezy. Prawie się popłakałem ze śmiechu. Mieszkam od września 2007 w Coventry i okolice Foleshill Road (tam gdzie mieszkasz ty, a sam jeszcze pół roku temu mieszkałem na Foleshill Road, koło "ślimaka", czyli ronda z niebieską wstążką) należą do najniebezpieczniejszych w Coventry. Czytałeś może kiedyś ogłoszenia na www.mojecoventry.pl, gdzie ludzie piszą, że szukają mieszkania, ale nie w dzielnicach Foleshill i Hillfields? Nawet zrób test i porównaj cenę ubezpieczenia samochodu gdzieś na Radford, Earlsdon, Cheylesmore albo Stivichall z ulicą, na której mieszkasz ty. No ludziska w piątki i soboty chleją, po czym wracają z centrum i potrafią być głośni. Sam chodzę prawie w każdą sobotę do "Lavy", bo można się nieźle zabawić, choć jestem zawsze spokojny. Na razie nic mnie tu złego nie spotkało ze strony Anglików. Znam za to znajomego Araba (mówi facet biegle w 7 jezykach, w tym po polsku), któremu jacyś Anglicy wywalili drzwi frontowe od mieszkania i wylądował w szpitalu ze wstrząsem mózgu za zwrócenie im uwagi, że zachowują się za głośno. Natomiast innemu znajomemu wybito szybę, najpierw w aucie, a potem w domu. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
|
|
ChrisCov | Post #6 Ocena: 0 2009-03-25 17:11:27 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat: 2009-03-25 16:11:40, jolantina napisał(a): [...]ale jak mam trafić na takie sąsiedztwo to chyba jednak wolę:-Y sie bujać po nocce godzinę autem, niż martwić się codzień o bezpieczeństwo synka... Masz sporo racji, ale wciąż są dzielnice, w których takie rzeczy się nie dzieją. Problemem są dzielnice z dużą ilością pubów oraz mieszkań socjalnych. W chwili obecnej ze względu na kryzys wyjechało sporo ludzi, więc jest dużo pustych mieszkań i naprawdę idzie wybrać coś ciekawego. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
Post #7 Ocena: 0 2009-03-25 17:14:44 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jarek_jan | Post #8 Ocena: 0 2009-03-25 17:23:14 (16 lat temu) |
Mieszkam na osiedlu Canal Basin i zapewniam Cie, ze to spokojne osiedle. Zapraszam na spacer w ladna pogode i zobaczenie na wlasne oczy. Jest odgrodzone od centrum i od Foleshill kanalem. Zmartwie Cie ale w bazie danych ubezpieczycieli rowniez figuruje jako miejsce niskiego ryzyka, dzieki czemu place nizsze ubezpieczenie. Rowniez w ostatniej gazetce osiedlowej byla mapka policji z ktorej wynika, ze w tym miejscu jest bardzo malo incydentow. W poblizu mam tez darmowy strzezony parking (Electric Wharf) ale dlatego, ze nie spotkalem sie z zadnymi incydentami samochod zostawiam tam tylko jak wyjezdzam na dluzej niz 4-5 dni. Niestety mieszkania tu troche kosztuja ale warto placic za mnostwo zieleni, czysciutkie ulice i brak elementu na ulicach. Jestem bardzo zadowolony z tego miejsca ale moj post napisalem nie dla tego, ze uwazam, ze Coventry to spokojne miejsce ale wlasnie dlatego, ze sie zaniepokoilem tym co bylo opisane w artykule. Nie ma tez znaczenie jak bezpieczne jest moje osiedle skoro zawsze grupa idiotow po paru piwkach lub czyms innym moze przypadkiem sie tam znalezc i nie spodoba im sie jakiej narodowosci jestem. Fajnie, ze na forum jest ktos z Cov. Pozdrawiam
Jarek
|
Post #9 Ocena: 0 2009-03-25 17:42:44 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jarek_jan | Post #10 Ocena: 0 2009-03-25 17:43:30 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-03-25 17:05:32, ChrisCov napisał(a): Czytałeś może kiedyś ogłoszenia na www.mojecoventry.pl, gdzie ludzie piszą, że szukają mieszkania, ale nie w dzielnicach Foleshill i Hillfields? Nawet zrób test i porównaj cenę ubezpieczenia samochodu gdzieś na Radford, Earlsdon, Cheylesmore albo Stivichall z ulicą, na której mieszkasz ty. Troche bez sensu bo moja dzielnica jest Radford ![]() Jarek
|