Str 2 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
krakn |
Post #1 Ocena: 0 2009-10-21 18:20:17 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
i nie śpieszcie się wybrzydzajcie, za te same pieniądze a nawet taniej można znaleźć prawdziwe perełki,
Ta sama kwota, dom na odludziu, z grzybem ciemno bezguście w urządzeniu, dla mnie styl artystyczny wymiot lat 70, po zżarciu LSD i śmierdzi cygarami jak zaraza
drugi dom, czysty niemal nowy, pachnący z oranżerią w nowoczesnym stylu. kuchnia wyposażona we wszystkie sprzęty łącznie ze zmywarką i suszarką, do tego biała okolica totalna cisza.
odległość od centrum mniej więcej ta sama.
tyle ze miedzy jednym a drugim widzieliśmy około 30 domów!!!
ciężka czasochłonna praca :/ ale warto  Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
Piotr1963 |
Post #2 Ocena: 0 2009-10-21 18:23:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2009 Skąd: brak |
Kiki - dzięki,  ale mialem na myśli co innego. Chodzi mi o to czy to bezpieczna dzielnica? Nie chciałbym wylądować w "trójkącie bermudzkim"".
|

|
 |
|
Piotr1963 |
Post #3 Ocena: 0 2009-10-21 18:25:23 (16 lat temu) |
To prawda, że nie warto sie spieszyć, ale ja nie mam szansy na ogladanie. Chcę wynając coś będąc jeszcze w Polsce
|

|
 |
|
krakn |
Post #4 Ocena: 0 2009-10-21 19:08:44 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
2009-10-21 18:25:23, Piotr1963 napisał(a):
To prawda, że nie warto sie spieszyć, ale ja nie mam szansy na ogladanie. Chcę wynając coś będąc jeszcze w Polsce
 hm, szczerze?
nie radzę, na fotkach co najmniej kilkadziesiąt razy nas zachwycało, po przyjeździe w realu, nawet nie chcieliśmy oglądać do końca, mimo że Beata już niemal płakała że nie ma już siły szukać.
Załąp sie na jakiś pokój pomieszkaj dwa 3 tygodnie i wtedy.
Poza tym hm
skoro ty jesteś w polsce to raczej wynajęcie przez agencje ciężko widzę, raczej będziesz musiał zaczynać od prywatnych.
my mieszkamy tu tyle lat i żadnych problemów z pieniędzmi, nigdy nie brałem kredytów, nigdy nie zalegałem z płatnościami, po prawie 4,5 roku chcieliśmy zmienić mieszkanie i udało nam się tylko dla tego, że pewien nasz znajomy poręczył za nas!
i nie pomogło że chcieliśmy wpłacić kasę za cały okres umowy (6 miesięcy + depozyt miesiąc) może byłą to wina paniki bo akurat krach itp.
Teraz nas też sprawdza jakaś firma, też zaoferowaliśmy wpłatę za cały kontrakt.
Popieprzone toto Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
El_zvis |
Post #5 Ocena: 0 2009-10-21 20:50:46 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2009 Skąd: Seul / Rijad |
Panie, a pytanie gdzie konkretnie na Northfieldzie, bo jest wielki niczym Przymorze i wiele się pod tym kryje. Generalnie Northfield, to jest na południu miasta, mało kolorowych, kulturalnie, aczkolwiek są enklawy, typu Frankley, gdzie już jest mniej ciekawie. Podróż pociągiem skraca czas podróży koleją.
|

|
 |
|
|
Piotr1963 |
Post #6 Ocena: 0 2009-10-22 09:22:33 (16 lat temu) |
Mieszkanie konkretnie jest przy The Roundabout, ale gość się jeszcze nie odezwał. Tak wogóle to zastanawiam sie teraz czy będąc jeszcze w Polsce uda się coś wynająć? Wysłałem kilka zapytań i nikt nie odpowiedział. [ Ostatnio edytowany przez: Piotr1963 22-10-2009 09:23 ]
|

|
 |
|
jestem2 |
Post #7 Ocena: 0 2010-07-10 15:09:36 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2010 Skąd: birmingham |
Ja wiem,ze najlepiej to sie mieszka na Hall Green i Solihull.
Hall green jest tansza dzielnica ale do centrum blisko wogole jest dobre polaczenie chyba z 7 autobusow sklepy polskie, agencje pracy , a solihull najlepsza dzielnica ale chyba najdrozsza
sprawdzalismy ostanio bo chcemy sie tez przeniesc .i szukamy domu,
i bedzie to na Hall Green
|

|
 |
|
littleflower |
Post #8 Ocena: 0 2011-01-21 12:38:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Wlasnie jestem w trakcie zalatwiania formalnosci do zamiany mieszkania z Housing association- chce mieszkac w Birmingham- dosyc blisko centrum, z dobrym polaczeniem do universytetu, takze w spokojnym miejscu gdzie mozna z dziecmi na spacer wyjsc,
Jakie mniej wiecej polecacie okolice?ulice?
postcody?
A jakie omijac szerokim lukiem?
Znalazlam kilka ofert zamiany z postcode B23, B26, B9, i nie wiem czy warto zaglebiac sie w detale, pomozecie? "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
Guylian |
Post #9 Ocena: 0 2011-01-21 13:16:56 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2007 Skąd: Birmingham |
Littleflower o ktory uniwerek chodzi?
Nie polecam B9 - (Bordesley Green),zielony to on tylko z nazwy, ale jest tam za to sporo szkol. Mnie sie nie podoba i tyle. B26 to Sheldon i okolice, blisko lotniska, wiecej zieleni i dobre polaczenia, ale nie najbezpieczniejsza dzielnica, chociaz gdzie jest bezpiecznie,hm?
B23 wydaje sie ok, ale oprocz centrum Erdington nie znam okolicy.Mnie sie podoba; sporo sklepow,parki,puby.
Celuj raczej w Solihull albo Hall Green, jak juz tu ludzie wspominali.
|

|
 |
|
littleflower |
Post #10 Ocena: 0 2011-01-21 13:41:17 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Birmingham city uniwersytet - tam chce dostac sie na studia.
Chcemy miec z dziecmy latwy dostep do centrum city czyli bull ring i okolice, takze tam gdzie sa mozliwosci zajec dla dzieci pozalekcyjne typu szkola tanca, rugby club, art club itp
Dzielnice taka raczej rodzinna- podobna jak mam wlasnie u siebie.
Sollihul sliczne jest ale chyba kawalek od centrum?
Nie jestem kierowca wiec tylko transport miejski wchodzi w rachube.
Wiem ze mam wymagania, ale mam czas i chce wybrac dobrze na kilka kolejnych lat a kto wie moze i do konca swego zycia wiec wybor musi byc trafiony  "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|