Str 5 z 5 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2008-01-31 16:28:55 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie pozostaje nic innego jak walka na listy. Wyjasnic wszystko, ze zrezygnowaliscie z uslugi przed jej zalozeniem, oni to potwierdzili telefonicznie itp. A sam list wyslac za potwierdzeniem odbioru.
Carpe diem.
|
iona33 | Post #2 Ocena: 0 2008-01-31 16:33:08 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 31-01-2008 |
Czy jest gdzieś (poza Londynem) jakieś biuro gdzie można to wyjaśnić z człowiekiem, a nie poprzez listy, które nie wiadomo gdzie trafiają, bo telefony już przerabialiśmy...
|
Rrrr | Post #3 Ocena: 0 2008-01-31 21:50:57 (17 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
kiedys mozna bylo wyslac maila do ofcom ze skarga, ale teraz jest troche trudniej bo zmienili zasady. poczytaj tutaj:
http://www.ofcom.org.uk/complain/landline/company/cancelled/ |
Skojarzony | Post #4 Ocena: 0 2008-12-01 21:28:11 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-11-2008 |
cześć mam problem z BT a właściwie z zdiagnozowaniem usterki która uniemożliwia mi korzystanie z linii. Wprowadziłem sie do mieszkania gdzie są gniazdka BT.Złożyłem zamówienie i cierpliwie czekałem kiedy będę mógł korzystać z telefonu .Ale niestety nie doczekałem sie( właściwie dalej czekam).Linia miała być aktywna 19 listopada .Wiec rzeczywiście była aktywna -ale mój nowy stacjonarny telefon podłączony do gniazdka nic nie wykazywał( żadnego sygnału -zero nic).Ale od czego są telefony komórkowe- zadzwoniłem na mój BT numer żeby sprawdzić czy rzeczywiście linia jest aktywna czy nie ( bo przecież stacjonarny nic nie wykazywał) i niestety była aktywna ale po drugiej stronie zgłosił sie jakiś koleś twierdząc ze dodzwoniłem sie zupełnie pod inny numer.Po kilku telefonach do BT ( budka telefoniczna) dowiedzialem sie ze występuje tzw skrzyżowanie linii i dlatego dzwoniąc na mój numer BT łącze sie z innym numerem.Po kilku dniach naprawili usterkę tzn - dzwoniąc z komórki jest sygnał i nikt sie nie zgłasza po drugiej stronie.Niestety mój stacjonarny telefon bez zmian -żadnego sygnału -nic.Telefon nie "drynda" kiedy dzwonie na swój BT numer.Więc bedac głeboko przekonany ze to winna BT dzwoni do nich w sprawie tej usterki.Niestety jak to BT. "Bardzo panna przepraszamy .Przekaże sprawę do inżynierów".Po takiej rozmowie tli sie jakaś mała iskra nadziei ze BT upora sie z linia.Niestety Bt wysyła tylko sms -ze wszystko jest ok .Więc ja znowu do nich dzwonie i wyjaśniam w czym tkwi problem.Re akacja taka jak zawsze "przepraszamy i zgłaszamy do inżynierów" Po 4 godzinach znowu sms ze jest ok.I znowu dzwonie ...i tak juz 4 raz zgłaszam tą usterek. Wiec w czym tkwi problem???
1.Niesprawny nowy telefon? 2.Niesprawna linia wewnątrz mieszkania( ale przecież sygnał jest jak dzwonie z kom.) 3.Ni sprawne gniazdka ( 3 gniazdka) 4.Nieprawidłowe podłączenie po usunięciu skrzyżowania linii(patrz wyżej-wcześniejsza usterka).Sadze ze opcja 4 jest najbardziej prawdopodobna ponieważ dostałem swój pierwszy rachunek (29 list) i okazało sie ze ktoś wykonał z mojego numeru jakieś 2 połączenia. Sprawe wyjaśniłem z działem rachunków -20 list zgłosiłem ze linia nie działała -wiec jak mi mogą naliczyć jakieś rozmowy 24 jeżeli linia nie działała. Chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś z miał taki przypadek i jak go rozwiązał-no bo ile razy można dzwonić do BT i za każdym razem po kilku godzinach otrzymywać smsa ze linia działa. |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2008-12-01 22:14:58 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
a u nas było jeszcze inaczej, wprowadziliśmy sie do domu gdzie jest telefon i jakoś działa ale dziwne dźwięki były, do tego nikt nie chciał się przyznać do tego telefonu, zgłosiliśmy się do BT umowę przez tel, przyjęli i mieli aktywować, oczywiście chcieli nas skroić na 150 funtow za założenie lini, ale wybiliśmy im to z głowy, po 3 dniach numer miał być aktywny, ale tak się nie stało, po kilkunastu telefanach, bo głąby maja taka metodę ze jak nie chce im się poszukać odpowiedzi to każą czekać a potem rozłączają rozmowę!
w końcu udało sie uzyskać info ze u nas linia jest uszkodzona. Okazało się ze polowa domu na dole to linia BT, a sypialnie to Virgin, i coś było tak zmaszczone że były szumy i trzaski. Fachowiec załatwił sprawę numer został włączony natychmiast. następnie wysłałem sms na odpowiedni numer do O2, po czym otrzymałem odpowiedz ze linia dla O2 jest sprawna i możliwa do przejęcia, następny krok to telefon do O2 na infolinie,(numer na pudełku) masakra chyba z 15 minut gadania i podawania szczegółów, po czym otrzymałem jakieś sms z kodami, które musiałem mu podać, potem czekałem 2 dni na potwierdzenie ze net będzie włączony, potem następne dwa dni na aktywacje opłat DD, efekt taki że od momentu wysłania 1 sms i telefonu do O2 możne minąć nawet 2 tygodnie, ale u nas ma to trwać 1 tydzień w środę obiecali ze net ruszy Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
prycz | Post #6 Ocena: 0 2008-12-01 23:41:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2007 Skąd: liverpool |
mialam to samo w gniazdku telefonicznym w mieszkaniu niebyly podlaczone kabelki przyjechali z bt i podlaczyli
kundzia
|
iona33 | Post #7 Ocena: 0 2008-12-02 14:49:36 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 31-01-2008 |
Nasza "przygoda" z BT zakończyła się kilka miesięcy temu po długiej i bolesnej walce. Sprawa oparła się już o firmę windykacyjną. Pomimo całej sterty korespondencji (listy polecone) na przeróżne adresy BT (również do centrum korespondencji) nie przynosiły efektów. O ironio, dopiero dzięki kontaktowi z firmą windykacyjną i firmą otelo, udało się rozwiązać problem. Historia opisana wcześniej została zakończona przez BT wysłaniem nam rachunku za telefon pomniejszonego o wartość zadłużenia! Przypomnę, że linia nigdy nie została podłączona. Żadnych przeprosin ani zwrotu ściągniętej z konta opłaty za instalację. Z tyłu rachnku jest podana strona otelo. Tam (już teraz jest zakładka w języku polskim) są podane namiary na kontakt. Trzeba opisać problem. Nas skierowali do kolejnego działu (adresu) BT gdzie wreszcie ktoś przyjął reklamację. Wysłalismy i list i maila. Rozmowy z BT przez telefon niczego nie rozwiązują, trzeba ich atakować listami.
|
Skojarzony | Post #8 Ocena: 0 2008-12-09 22:33:59 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-11-2008 |
Cześć Chciałbym się dowiedzieć czy jest sens zakładania szybkiego netu w mieszkaniu w którym aktualnie mieszkam.Lini BT w końcu działa i czas na założenie netu .Ale jakiego dostawce wybrać?
Oto moje parametry dotyczące dostępności netu poniżej sprawdzane na stronie DSLZONE UK is ADSL enabled up to 2 Mbps Your line is capable of 1.0 Mbps. ADSL is available on your line. is SDSL enabled Your line is capable of 0 Mbps. SDSL is available on your line. You are around 2.59 kilometres from your exchange A to informacja z BE We've estimated that your maximum download speed is 3.5 meg .This is based on information BT gave us about your BT line Czy mając takie dane ( BE , BT,DSL ZONE UK) będę miał szybki net -net prawdopodobnie będzie dzielony na 2 osoby ( do spółki ze współmieszkańcem) interesuje mnie chyba opcja z be " Be unlimited " z racji niewiążącego kontraktu ( min 3 miechy). Ale na tej lini to ja nie wykorzystam 24 MB szybkości.Wiec pozostaje opcja Be Value.Prosiłbym o porady odnośnie netu .Tak się składa za w tym mieszkaniu mieszka kilka osób i linia jest na mnie ale nie chce brać 12 miesięcznego kontraktu na neta i anglik który mieszka z nami zadeklarował się ze może wziąć ten ten na siebie.Czy można będąc właścicielem lini wziąć net na inna osobę ??? |