| Autor |
(Odpowiedzi: 42) |
| adambham |
Post #1 2008-01-06 00:25 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 26-08-2007 Sk±d: walsall |
Hej,
Mam pytanko, jak sprawdziæ czy jest aktywna linia telefoniczna? Posiadam numer telefonu i nowy kabel. Chodzi o to, ¿e chcia³bym za³o¿yæ internet w O2 ale potrzebna jest aktywna linia. I jak to sprawdziæ, czy muszê dzwoniæ do BT ? I czy p³aci siê za aktywacjê?
Pozdrawiam wszystkich i proszê o podpowied¼.
|
|

|

|
|
| Szubus |
Post #2 2008-01-06 01:30 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 18-04-2006 Sk±d: london |
hi
wkladasz aparat do gniazda (telefonicznego oczywiscie) i sprawdzasz czy jest syngal. Aktywacjia freeko. ale sprawdz czy o2 nie przejmie ci lini bo kare za zerwanie z bt zaplacisz. a wogole to sprawdz bethere, a pozniej talk talk polecam.
pozd
|
|

|

|
|
| adambham |
Post #3 2008-01-06 14:32 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 26-08-2007 Sk±d: walsall |
Z BT nie podpisywa³em umowy wcze¶niej. Tak wiêc rachunków te¿ nie otrzymujê. Dziêki za odpowied¼. Pozdrawiam
|
|

|

|
|
| vitek |
Post #4 2008-01-06 14:55 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Sk±d: Yorks |
Skoro tak to oczywi¶cie nie masz aktywnego telefonu.
Po prostu pod³±cz telefon i spróbuj gdziekolwiek zadzwoniæ, jak ci siê uda to telefon jest aktywny (ale ci siê nie uda). Sam sygna³ w s³uchawce nie ¶wiadczy jeszcze o tym ¿e linia jest aktywna. 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
|

|

|
|
| kati-kat |
Post #5 2008-01-06 15:51 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 19-09-2007 Sk±d: Brixworth, northamptonshire |
Cytat:
2008-01-06 14:32, adambham napisa³(a):
Z BT nie podpisywa³em umowy wcze¶niej. Tak wiêc rachunków te¿ nie otrzymujê. Dziêki za odpowied¼. Pozdrawiam
ja z BT tez nie podpisywalam zadnej umowy, aktywowali mi linie przeszlam na talk talk a po miesiacu dostalam pismo z bt o zaplate 209 funtow za zerwanie kontraktu ktory nigdy nie istnial? jakies podpowiedzi? co noc sprawiasz,ze zasypiam z usmiechem na ustach ;)
|
|

|

|
|
| roztocz |
Post #6 2008-01-06 23:21 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Sk±d: Greenford |
tel do BT z prosba o aktywacje lini jest rownoznaczy z zawarciem kontraktu, glupie ale tak jest
Nigdy nie dyskutuj z idiot±. Najpierw sprowadzi ciê do swojego poziomu, a potem ... wygra do¶wiadczeniem
|
|

|
 |
|
| vitek |
Post #7 2008-01-07 00:35 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Sk±d: Yorks |
Aby BT lub inny dostawca us³ug móg³ domagaæ siê pieniêdzy za z³amanie warunków kontraktu musia³by najpierw dostarczyæ te warunki na pi¶mie (mo¿e byæ na monitorze), inaczej mog± sobie pogwizdaæ 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
|

|

|
|
| roztocz |
Post #8 2008-01-07 08:43 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Sk±d: Greenford |
oni nie domagaja sie pieniedzy za zlamanie warunkow umowy ale za odlaczenie wczesniej podlaczonej lini, przejecie lini przez talk talk jest rownoznaczne z jej odlonczeniem, nie zebym ich bronil tez chcialem wziasc talk talk ale wlasnie z powodu tej oplaty zrezygnowalem Nigdy nie dyskutuj z idiot±. Najpierw sprowadzi ciê do swojego poziomu, a potem ... wygra do¶wiadczeniem
|
|

|
 |
|
| kati-kat |
Post #9 2008-01-07 09:55 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 19-09-2007 Sk±d: Brixworth, northamptonshire |
sorrki zmienilam temat... ale wykozystam to jesli macie jakies pojecie.
zadzwonilismy do bt, poniewaz tego wymagali w talk talk. zeby zainstalowac internet... w TT pan powiedzial : poproscie o opcje 1 bo tylko na tej nasz internet dziala...czy jakos tak...inaczej TT odrzuci zamowienie bo cos tam...
ok dzwimy do bt,chcemy opcje 1, tak nie ma problemu...telefon dziala, internet dziala...po 4 dnich przychodzi rachunek na ponad 50funtow...i na nim opcja 2!!
dzwonimy wiec do bt (wiecie jak to jest 3h czekamia az ktos laskawie podniesie dupe i odbierze telefon) i mowimy ze chcemy opcje JEDEN nie DWA!! i co z tym rachunkiem jesli nie bedziemy korzystac z bt tylko z TT? oni na to zeby zaplacic, ze przyjdzie wyrownanie...no wiec ok,zaplacilam...
za 2-3 tyg przychodzi pismo,ze zerwalismy z nimi umowe...KTOREJ NIGDY NIE BYLO!! i kaza nam placic 209...zz jakimis groszami... co noc sprawiasz,ze zasypiam z usmiechem na ustach ;)
|
|

|

|
|
| autofan |
Post #10 2008-01-07 11:39 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 15-11-2007 |
Skad pomysl ze jak podlaczysz tel. do gniazdka to bedziesz mogl dzwonic?Istnienie gniazdka telefonicznego swiadczy tylko,iz masz mozliwosc zawarcia umowy z dostawca uslug telefonicznych.Jesli skontaktujesz sie z BT aktywuja ci numer w ciagu 24h(u mnie trwalo to 12h).Nastepnie wybierasz dostawce uslug internetowych podpisujesz umowe i to wszystko.Ja podpisalem umowe z Virgin media,z BT otrzymalem tylko list informujacy mnie ze jest im przykro ze nie chce korzystac z ich uslug.Nie mam pojecia skad te informacje o karach .Dziwne,moze po prosu nie czyta sie zawieranych umow? pozdrawiam
|
|

|
 |
|