MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

BT - aktywacja telefonu ?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

adambham

Post #1 Ocena: 0

2008-01-06 00:25 (17 lat temu)

adambham

Mężczyzna

Z nami od: 26-08-2007

Hej,
Mam pytanko, jak sprawdzić czy jest aktywna linia telefoniczna? Posiadam numer telefonu i nowy kabel. Chodzi o to, że chciałbym założyć internet w O2 ale potrzebna jest aktywna linia. I jak to sprawdzić, czy muszę dzwonić do BT ? I czy płaci się za aktywację?
Pozdrawiam wszystkich i proszę o podpowiedź.:-?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

Szubus

Post #2 Ocena: 0

2008-01-06 01:30 (17 lat temu)

Szubus

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2006

hi
wkladasz aparat do gniazda (telefonicznego oczywiscie) i sprawdzasz czy jest syngal. Aktywacjia freeko. ale sprawdz czy o2 nie przejmie ci lini bo kare za zerwanie z bt zaplacisz. a wogole to sprawdz bethere, a pozniej talk talk polecam.
pozd

Do góry stronyOffline

E-mailNumer Skype

adambham

Post #3 Ocena: 0

2008-01-06 14:32 (17 lat temu)

adambham

Mężczyzna

Z nami od: 26-08-2007

Z BT nie podpisywałem umowy wcześniej. Tak więc rachunków też nie otrzymuję. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
;-)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

vitek

Post #4 Ocena: 0

2008-01-06 14:55 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Skoro tak to oczywiście nie masz aktywnego telefonu.
Po prostu podłącz telefon i spróbuj gdziekolwiek zadzwonić, jak ci się uda to telefon jest aktywny (ale ci się nie uda). Sam sygnał w słuchawce nie świadczy jeszcze o tym że linia jest aktywna.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kati-kat

Post #5 Ocena: 0

2008-01-06 15:51 (17 lat temu)

kati-kat

Kobieta

Z nami od: 19-09-2007

Cytat:

2008-01-06 14:32, adambham napisał(a):
Z BT nie podpisywałem umowy wcześniej. Tak więc rachunków też nie otrzymuję. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
;-)

ja z BT tez nie podpisywalam zadnej umowy, aktywowali mi linie przeszlam na talk talk a po miesiacu dostalam pismo z bt o zaplate 209 funtow za zerwanie kontraktu ktory nigdy nie istnial? jakies podpowiedzi?
always look forward.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

roztocz

Post #6 Ocena: 0

2008-01-06 23:21 (17 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

tel do BT z prosba o aktywacje lini jest rownoznaczy z zawarciem kontraktu, glupie ale tak jest
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #7 Ocena: 0

2008-01-07 00:35 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Aby BT lub inny dostawca usług mógł domagać się pieniędzy za złamanie warunków kontraktu musiałby najpierw dostarczyć te warunki na piśmie (może być na monitorze), inaczej mogą sobie pogwizdać
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

roztocz

Post #8 Ocena: 0

2008-01-07 08:43 (17 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

oni nie domagaja sie pieniedzy za zlamanie warunkow umowy ale za odlaczenie wczesniej podlaczonej lini, przejecie lini przez talk talk jest rownoznaczne z jej odlonczeniem, nie zebym ich bronil tez chcialem wziasc talk talk ale wlasnie z powodu tej oplaty zrezygnowalem
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

kati-kat

Post #9 Ocena: 0

2008-01-07 09:55 (17 lat temu)

kati-kat

Kobieta

Z nami od: 19-09-2007

sorrki zmienilam temat... ale wykozystam to jesli macie jakies pojecie.

zadzwonilismy do bt, poniewaz tego wymagali w talk talk. zeby zainstalowac internet... w TT pan powiedzial : poproscie o opcje 1 bo tylko na tej nasz internet dziala...czy jakos tak...inaczej TT odrzuci zamowienie bo cos tam...
ok dzwimy do bt,chcemy opcje 1, tak nie ma problemu...telefon dziala, internet dziala...po 4 dnich przychodzi rachunek na ponad 50funtow...i na nim opcja 2!!

dzwonimy wiec do bt (wiecie jak to jest 3h czekamia az ktos laskawie podniesie dupe i odbierze telefon) i mowimy ze chcemy opcje JEDEN nie DWA!! i co z tym rachunkiem jesli nie bedziemy korzystac z bt tylko z TT? oni na to zeby zaplacic, ze przyjdzie wyrownanie...no wiec ok,zaplacilam...

za 2-3 tyg przychodzi pismo,ze zerwalismy z nimi umowe...KTOREJ NIGDY NIE BYLO!! i kaza nam placic 209...zz jakimis groszami...
always look forward.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

autofan

Post #10 Ocena: 0

2008-01-07 11:39 (17 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Skad pomysl ze jak podlaczysz tel. do gniazdka to bedziesz mogl dzwonic?Istnienie gniazdka telefonicznego swiadczy tylko,iz masz mozliwosc zawarcia umowy z dostawca uslug telefonicznych.Jesli skontaktujesz sie z BT aktywuja ci numer w ciagu 24h(u mnie trwalo to 12h).Nastepnie wybierasz dostawce uslug internetowych podpisujesz umowe i to wszystko.Ja podpisalem umowe z Virgin media,z BT otrzymalem tylko list informujacy mnie ze jest im przykro ze nie chce korzystac z ich uslug.Nie mam pojecia skad te informacje o karach .Dziwne,moze po prosu nie czyta sie zawieranych umow? pozdrawiam:-D
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,