MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Fajne dzielnice w Manchester

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Vezyrek

Post #1 Ocena: 0

2007-10-04 20:41 (18 lat temu)

Vezyrek

Mężczyzna

Z nami od: 01-08-2006

A ja bym proponowal Prestwich,zamieszkac gdzies blisko Heaton Parku. Bardzo fajna i w miare spokojna dzielnica z prawie samymi domkami jednorodzinnymi.Blisko do Tesco i metrolinka, do centrum jedzie sie okolo 15 minut metrolinkiem lub 30 minut autobusem. Wiele osob ma tutaj psiaki i koty i mieszkancy a raczej moi sasiedzi sa naprawde przemili.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2011-04-19 19:54:37 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aggiex

Post #3 Ocena: 0

2011-04-27 00:14:26 (14 lat temu)

aggiex

Kobieta

Z nami od: 29-11-2009

Whalley Range jest OK, jest tam duzy park. W Chorlton jest ladnie, ale drogo, w Didsbury to samo. Ja mieszkam w chwili obecnej na pograniczu Longsight i Victoria Park. Mamy kilka parkow pod bokiem (Birchfields Park, Platt Fields Park, Withworth Park, Swinton Park etc). Nie polecam Longsight, Levenshulme, a juz na pewno nie Moss Side. W Rusholme jest znosnie, ale glosno, choc to zalezy od miejsca). Na polnocnym Manchesterze nie znam sie, rzadko bywam, wiec nie wypowiadam sie. Powinnas zastanowic sie czy chcesz miec latwy dojazd do centrum czy zalezy Ci bardziej na zieleni itd. Ja chcialam miec blisko do pracy, bo koncze pozno, stad tez ta okolica. Bede jednak przeprowadzala sie wkrotce, jesli masz jeszcze jakies pytania czy cos to daj znac. Moze jakos sie zgadamy albo choc cos podpowiem jesli tylko bede mogla. Poza tym uwielbiam psy, wiec moge Ci Twego podopiecznego od czasu do czasu wyprowadzic na spacer jak juz sie tu do nas przeprowadzisz ;)

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: +2

2011-04-27 00:16:19 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Ona po tych czterech latach już pewnie sama wie...

Do góry stronyOffline

Malahai1983

Post #5 Ocena: +1

2011-04-27 08:15:39 (14 lat temu)

Malahai1983

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2009

Ja bym na Twoim miejscu trzymał się z dala od Whalley Range, nie mam z tą dzielnicą dobrych wspomnień. Bardzo tanie mieszkania ale i bardzo wątpliwe towarzystwo.

Od kiedy jestem w Manchesterze to mieszkałem na 4-5 różnych dzielnicach i zdecydowanie najlepiej wypada Chorlton. Fakt, że z cenami mieszkań tam różnie, ale klimat ma nie do przebicia, no i nie jest tam tak głośno i niebezpiecznie jak na Didsbury w weekendy (bo nie ma aż tylu pubów i knajp). Zresztą, to dzielnica w dużej części studencka, a oni tutaj raczej z tych spokojnych :-) Polecić też mogę Irlam, chociaż to trochę dalej od centrum (45 minut autobusem, ale tylko 10-12 metrolinkiem). Spokojnie, zielono i dużo miejsca dla psa do biegania.
'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2011-04-27 09:32:24 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Hale, Hale Barns, Bowdon, Altrincham, Didsbury.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

defcon1

Post #7 Ocena: 0

2011-04-27 09:44:06 (14 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Mialem ten sam problem jako ze niedawno sie do Manchesteru przeprowadzilem. Tu jest watek ktory zalozylem z podobnym pytaniem, moze Ci pomoze. Osobiscie polecam Castlefield. Zielono, spokojnie i bardzo blisko centrum.

Innych dzielnic nie znam z doswiadczenia choc z tego co slyszalem od tubylcow polecane tutaj juz Didsbury jest jak najbardziej przyjemna dzielnica.

Miejsce gdzie na pewno nie chcesz mieszkac to Moss Side.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #8 Ocena: +1

2011-04-27 09:45:43 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

No i post napisany cztery lata temu odżył:))

Do góry stronyOffline

defcon1

Post #9 Ocena: 0

2011-04-27 09:54:44 (14 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Dopiero teraz zobaczylem kiedy pierwszy post zostal napisany :) . Ale generalnie temat moze sie przydac.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

fleszer

Post #10 Ocena: 0

2011-05-02 21:35:38 (14 lat temu)

fleszer

Mężczyzna

Z nami od: 25-12-2009

ogolnie poludniowy manchester jest lepszy i drozszy. Najlepsze dzielnice to didsbury i heaton moor , heaton mersey i inne heatony. Sa drogie ale ciche i najmniej zbrodni

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,