Str 1.6 z 9 |
|
---|---|
masta_killa | Post #1 Ocena: 0 2007-09-28 10:39 (18 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2007 |
Ja tez ja przestraszyłam policją (napisałam, że mam kumpla policjanta i on stwierdził, że to jest dziwne i podejrzane)i przestała pisać!
|
sirgregh | Post #2 Ocena: 0 2007-10-01 09:18 (18 lat temu) |
Z nami od: 05-03-2007 |
To jest przegiecie. Odswiezylem swoje ogloszenie w/s mieszkania, dzis rano sprawdzam w pracy maila i jest 10 odpowiedzi. Z czego tylko 1 od kogos kto naprawde chce wynajac mieszkanie. Jedno jest ze zdjeciem jakiejs laski, ktora po prostu chce zebym odpisal jesli jestem zainteresowany, tylko nie bardzo wiem czym.
Pozostale sa od oszusta(oszustów?) z patentem na Western Union. Znowu pisze, ze ma super mieszkanie. Pamietajcie zeby nie wdawac sie w korespondencje z: - Collins Braimoh, collins_braimoh02@yahoo.com - "Donna Benson" <cutedonna102@yahoo.co.uk> - "raymond wales" <rymndwales@yahoo.com> - "linda jones" <lindajo_ct_xx@yahoo.com> Co za ludzie. To nie ludzie to wilki. Osobiscie ponabijalbym na pale dla przykladu. |
lorry_driver | Post #3 Ocena: 0 2007-10-01 10:49 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2006 Skąd: KIRKCALDY |
Tego typu oszustwa są robione na beszczela, ale spotkałem się z innego rodzaju oszustwami, ja miałem taki telefon i kilku moich znajomych. Dzwoni ktoś najczęściej na numer stacjonarny lub na komórkę (wtedy numer jest zastrzeżony), przedstawia się gościu (z ciapackim akcentem) że jest przedstawicielem twojego operatora komórkowego (zna wszystkie twoje dane numer karty datę ważności dane operatora) mówi że jesteś dobrym klientem firmy i w zamian za to dostaniesz free telefon ale musi on zweryfikować Twoje dane żądając od Ciebie różnych danych a w szcególności ostatnich trzech cyfr z tyłu karty. Jeśli mu nie chcesz podac jest bardzo upierdliwy dzwoni czasani po kilka razy. Ciężko go spławić, ale numeru do siebie nie chce podać. Nie dajcie się zwieść !!!!
Pozdrawiam ![]() byle do piątku i weekend !!!
|
sirgregh | Post #4 Ocena: 0 2007-10-01 14:36 (18 lat temu) |
Chcialem cos zrobic w tym temacie i udalo mi sie naciagnac jednego z tych zlodziei na podanie mi swojej komorki. Dzwonilem na policje ale ich to nic nie obchodzi. Zadzwonilem wiec do goscia, który przedstawial sie jako dziennikarz Raymond Wales. Pogadalem z nim o mieszkaniu (chlopak mial silny afrykanski akcent i b. skromne slownictwo) a potem powiedzialem ze jestem z policji. Zgial sie jak scyzoryk.
Ta historia nie ma moralu ale zeby nas Polaków (rodaków K. Kononowicza) mial oszukiwac jakis .... to juz wstyd. |
vitek | Post #5 Ocena: 0 2007-10-01 15:14 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Bardzo się tą sprawą podniecasz.
Moim zdaniem tylko idiota da się oszukać. A zwłaszcza jak jest chory z pazerności. Normalnym ludziom nic nie grozi. Policja nic nie zrobi dopóki nie zostaniesz oszukany, za sam fakt że ktoś jest czarny i ma ubogie słownictwo nie mogą go zamknąć ![]() The Mythbuster
|
|
|
sirgregh | Post #6 Ocena: 0 2007-10-01 16:05 (18 lat temu) |
A szkoda.
Podniecilem sie, bo zamiast szukac mieszkania marnuje czas na rozmowy ze zlodziejami. Dobra, juz sie nie podniecam, koncze temat. ![]() |
kowalczyk | Post #7 Ocena: 0 2007-10-06 18:27 (18 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2007 Skąd: Manchester |
ALE ŻENADA !!!! Położyłeś mnie na łopatki VITEK, Twoim zdaniem, to, że ktoś chce wynając mieszkanie, w dodatku ładne i po normalnej cenie- JEST IDIOTĄ ???!!!! To chyba jakiś żart z Twpjej strony !! A Ty zapewne wziąłbyś każde mieszkanie, byle by było, nieważne za jaką cenę, tak ? No ciekawe... Poza tym nazywasz kogoś chorym z pazerności, a nawet nie masz pojęcia czy ktoś przypadkiem nie potrzbuje faktycznie pieniędzy bo np. ma rodzinę i chce zaoszczęsdzic tu w Anglii, a ludzie zwracają uwagę na to zwłaszcza przy wynajmie mieszkań !!!!!!!!!!! Chłopie weź się zastanów nad tym, co napisałeś.
|
elmirka | Post #8 Ocena: 0 2008-06-14 21:57:06 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Odswieżam temat- dobrze, ze na niego trafiłam..
Od wczoraj koresponduję z gościem, który przedstawia sie jako Thomas Danka (nawet podał mi nr tel.) Oferuje mi 1 bedroom flat z duzym livingiem za 500 funtow na m/c w bardzo dobrej lokalizcji._ mieszkańcy Londynu wiedzą, że to raczej nie mozliwe za taką cene- co mnie właśnie zastanowiło.. No i jak juz się chciałam umówić na obejrzenie, to walnął mi własnie gadke o western union, zebym przelała kasę na znajomego a jemu przesłała skan potwierdzenia przelewu, bo ze został kilka razy oszukany i takie tam. Nie pomogło nawet, ze mu przesłałam bank statment (mam nadzieję, ze nie zrobiłam błedu..) Wszystko to wydało mi się własnie podejrzane, ale nie znam się na western union. Także chyba faktycznie postraszę go policją czy coś.. Jak dobrze, że jest Moja Wyspa ![]() |
tom8104 | Post #9 Ocena: 0 2008-06-14 22:10:46 (17 lat temu) |
Z nami od: 08-10-2007 |
Widze temat zrobil sie bardzo popularny z tym Westernem. Mojego znajomego w ten spossob nabrali w Dani a wczoraj sam dostalem maila od kobitki ktora za pol ceny oferuje mi do sprzedania auto tylko mam jej wyslac zaliczke bo ona jest w Hiszpani i chce byc pewna ze jestem zainteresowany.....
![]() |
Post #10 Ocena: 0 2008-06-14 23:40:23 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|