Str 6 z 9 |
|
---|---|
alia2012 | Post #1 Ocena: 0 2012-10-22 17:56:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-10-2012 Skąd: Manchaster |
No wiedziałam, wykorzystał moją obecną sytuację. Ale w rezultacie nie dałam się oszukać. Czekam na maila lub telefon, bo sprawa jest bardzo świeża. Dzisiaj rano miałam wpłacić kase. I napisałam mojemu "lubemu" żeby sobie sam zapłacił. Firmie kurierskiej też powiedziałam żeby Pan John sobie zapłacił sam, skoro zapłacił już 5 tyś dol, to i 1500 go nie zbawi. Napisałam mu że jest strasznym dupkiem. Opisuję tu swoją historię tylko dlatego że chcę przestrzec inne kobitki. Choć historia inna, ale schemat bardzo podobny.
|
ferina | Post #2 Ocena: 0 2012-10-22 19:34:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-10-2012 Skąd: Doncaster |
To prawda, mój mąż miał podobną sytuację ;//// to jest wręcz nagminne ;/
|
Post #3 Ocena: +1 2012-10-22 19:42:57 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
alia2012 | Post #4 Ocena: 0 2012-10-23 14:35:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-10-2012 Skąd: Manchaster |
Pan John zadzwonił wczoraj wieczorem i powiedział że koniecznie musze zapłacić za przesyłkę (to takie ważne dla niego). Przecież w miłości liczy się zaufanie. Powiedział że muszę pożyczyć pieniądze od znajomych lub rodziny, że w paczce są pieniądze z których oddam pożyczone. Nie dochodzą do niego żadne argumenty. Dzisiaj napisałam mu maila, że mam znajomego w policji i że INTERPOL sprawdzi wiarygodność jego i firmy kurierskiej. Ciekawe co wymyśli? Firma kurierska dzwoniła również dzisiaj rano i powiedzieli że wystarczy jak zapłacę chociaż 50% czyli 800 dolców zielonych. Nie dadzą za wygraną.
![]() |
Post #5 Ocena: 0 2012-10-23 18:44:24 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-10-23 21:03:15 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2012-10-23 21:42:50 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-10-23 14:35:16, alia2012 napisał(a): Pan John zadzwonił wczoraj wieczorem i powiedział że koniecznie musze zapłacić za przesyłkę (to takie ważne dla niego). Przecież w miłości liczy się zaufanie. Powiedział że muszę pożyczyć pieniądze od znajomych lub rodziny, że w paczce są pieniądze z których oddam pożyczone. Nie dochodzą do niego żadne argumenty. Dzisiaj napisałam mu maila, że mam znajomego w policji i że INTERPOL sprawdzi wiarygodność jego i firmy kurierskiej. Ciekawe co wymyśli? Firma kurierska dzwoniła również dzisiaj rano i powiedzieli że wystarczy jak zapłacę chociaż 50% czyli 800 dolców zielonych. Nie dadzą za wygraną. ![]() Zglos probe wyludzenia na policje, a do tego nachalnosc "firmy" kurierskiej, ktora wydaje sie byc powiazana. Zadzwon na 101. Mozesz tez wejsc na strone internetowa Policji http://www.gmp.police.uk/mainsite/pages/contactushome.htm, na gornym pasku- Your Neighbourhood, i wybierz dzielnice, rejon, i bedziesz miala informacje o Policji w twoim rejonie, nawet mozesz wyslac wiadomosc z domu.
Ada
|
Post #8 Ocena: 0 2012-10-23 22:11:50 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2012-10-24 04:10:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-10-23 22:11:50, izap721 napisał(a): Rozjasniliscie mi sytuacje mojego meza. Co jakis czas przychodza do niego maile ze ma zaplacic za jakas paczke,czepia sie mnie,ze znowu cos kupilam a ja wielkie oczy robie I mowie ze to nie moje tym razem ![]() ![]() codziennie mam zestaw takich emaili, najczęściej niby z ebay nawet nie otwieram tego tylko spłukuje do kibla Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
justin1976 | Post #10 Ocena: 0 2012-10-24 10:09:34 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
No to i ja się dopiszę. Jakieś dwa lata temu szukaliśmy nowego samochodu (na poprzednim zaparkował w niezbyt ładny spsób motocyklista i poszedł sobie na złom). Przeglądaliśmy oferty a http://www.autotrader.co.uk. Wiadomo, że czasami trafiają się okazje, bo czasami ktoś potrzebuje sprzedać samochód szybko. No i my znaleźliśmy takie ogłoszenie. Oferta jak na taki samochód (rocznik i przebieg) była bardzo kusząca. Podobno kobietce skończył się kontrakt i miała wracać do Hiszpanii na dniach. No to mój mężuś napisał na podany adres email.I tutaj wszystko przestało się tak atrakcyjnie prezentować. Tłumaczyła się, że musiała wyjechać z UK szybciej i samochód zabrała ze sobą, ale jeśli jesteśmy zainteresowani, to ona specjalną firmą prześle nam ten samochód. Będziemy mieli 7 dni na sprawdzenie go i dopiero po tym czasie zapłacimy za niego. Problem był w tym, że trzeba było zapłacić koszty za przewóz. Część miała pokryć ona, a część my. Co niby miało być depozytem na poczet samochodu, a w razie odstąpnia od umówy miały być te pieniądze zwrócone. Z tego co pamiętam to było coś w okolicach 600 funtów.
Coś nam to wszystko za bardzo śmierdziało i zakończyliśmy tą głupią koresponedncję. Co jest śmieszniejsze, to ostatnio znowu zaczeliśmy się rozglądać za nowym środkiem transportu i znaleźliśmy kilka podobnych ofert. Nawet imię sprzedającej takie samo... Dziwne, że policja nie może takich ludzi namierzyć... |