MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Uwaga oszust!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 6 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

alia2012

Post #1 Ocena: 0

2012-10-22 17:56:27 (13 lat temu)

alia2012

Kobieta

Z nami od: 22-10-2012

No wiedziałam, wykorzystał moją obecną sytuację. Ale w rezultacie nie dałam się oszukać. Czekam na maila lub telefon, bo sprawa jest bardzo świeża. Dzisiaj rano miałam wpłacić kase. I napisałam mojemu "lubemu" żeby sobie sam zapłacił. Firmie kurierskiej też powiedziałam żeby Pan John sobie zapłacił sam, skoro zapłacił już 5 tyś dol, to i 1500 go nie zbawi. Napisałam mu że jest strasznym dupkiem. Opisuję tu swoją historię tylko dlatego że chcę przestrzec inne kobitki. Choć historia inna, ale schemat bardzo podobny.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ferina

Post #2 Ocena: 0

2012-10-22 19:34:54 (13 lat temu)

ferina

Kobieta

To prawda, mój mąż miał podobną sytuację ;//// to jest wręcz nagminne ;/

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: +1

2012-10-22 19:42:57 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

alia2012

Post #4 Ocena: 0

2012-10-23 14:35:16 (13 lat temu)

alia2012

Kobieta

Pan John zadzwonił wczoraj wieczorem i powiedział że koniecznie musze zapłacić za przesyłkę (to takie ważne dla niego). Przecież w miłości liczy się zaufanie. Powiedział że muszę pożyczyć pieniądze od znajomych lub rodziny, że w paczce są pieniądze z których oddam pożyczone. Nie dochodzą do niego żadne argumenty. Dzisiaj napisałam mu maila, że mam znajomego w policji i że INTERPOL sprawdzi wiarygodność jego i firmy kurierskiej. Ciekawe co wymyśli? Firma kurierska dzwoniła również dzisiaj rano i powiedzieli że wystarczy jak zapłacę chociaż 50% czyli 800 dolców zielonych. Nie dadzą za wygraną.:-M]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-10-23 18:44:24 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-10-23 21:03:15 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2012-10-23 21:42:50 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2012-10-23 14:35:16, alia2012 napisał(a):
Pan John zadzwonił wczoraj wieczorem i powiedział że koniecznie musze zapłacić za przesyłkę (to takie ważne dla niego). Przecież w miłości liczy się zaufanie. Powiedział że muszę pożyczyć pieniądze od znajomych lub rodziny, że w paczce są pieniądze z których oddam pożyczone. Nie dochodzą do niego żadne argumenty. Dzisiaj napisałam mu maila, że mam znajomego w policji i że INTERPOL sprawdzi wiarygodność jego i firmy kurierskiej. Ciekawe co wymyśli? Firma kurierska dzwoniła również dzisiaj rano i powiedzieli że wystarczy jak zapłacę chociaż 50% czyli 800 dolców zielonych. Nie dadzą za wygraną.:-M]

Zglos probe wyludzenia na policje, a do tego nachalnosc "firmy" kurierskiej, ktora wydaje sie byc powiazana. Zadzwon na 101.

Mozesz tez wejsc na strone internetowa Policji http://www.gmp.police.uk/mainsite/pages/contactushome.htm, na gornym pasku- Your Neighbourhood, i wybierz dzielnice, rejon, i bedziesz miala informacje o Policji w twoim rejonie, nawet mozesz wyslac wiadomosc z domu.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-10-23 22:11:50 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2012-10-24 04:10:52 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-10-23 22:11:50, izap721 napisał(a):
Rozjasniliscie mi sytuacje mojego meza. Co jakis czas przychodza do niego maile ze ma zaplacic za jakas paczke,czepia sie mnie,ze znowu cos kupilam a ja wielkie oczy robie I mowie ze to nie moje tym razem :-8 Jutro juz chyba mi uwierzy,jak pokaze mu ten temat *THUMBS UP*

codziennie mam zestaw takich emaili, najczęściej niby z ebay

nawet nie otwieram tego tylko spłukuje do kibla
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

justin1976

Post #10 Ocena: 0

2012-10-24 10:09:34 (13 lat temu)

justin1976

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

No to i ja się dopiszę. Jakieś dwa lata temu szukaliśmy nowego samochodu (na poprzednim zaparkował w niezbyt ładny spsób motocyklista i poszedł sobie na złom). Przeglądaliśmy oferty a http://www.autotrader.co.uk. Wiadomo, że czasami trafiają się okazje, bo czasami ktoś potrzebuje sprzedać samochód szybko. No i my znaleźliśmy takie ogłoszenie. Oferta jak na taki samochód (rocznik i przebieg) była bardzo kusząca. Podobno kobietce skończył się kontrakt i miała wracać do Hiszpanii na dniach. No to mój mężuś napisał na podany adres email.I tutaj wszystko przestało się tak atrakcyjnie prezentować. Tłumaczyła się, że musiała wyjechać z UK szybciej i samochód zabrała ze sobą, ale jeśli jesteśmy zainteresowani, to ona specjalną firmą prześle nam ten samochód. Będziemy mieli 7 dni na sprawdzenie go i dopiero po tym czasie zapłacimy za niego. Problem był w tym, że trzeba było zapłacić koszty za przewóz. Część miała pokryć ona, a część my. Co niby miało być depozytem na poczet samochodu, a w razie odstąpnia od umówy miały być te pieniądze zwrócone. Z tego co pamiętam to było coś w okolicach 600 funtów.
Coś nam to wszystko za bardzo śmierdziało i zakończyliśmy tą głupią koresponedncję. Co jest śmieszniejsze, to ostatnio znowu zaczeliśmy się rozglądać za nowym środkiem transportu i znaleźliśmy kilka podobnych ofert. Nawet imię sprzedającej takie samo...
Dziwne, że policja nie może takich ludzi namierzyć...

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,