MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Za czym najbardziej tesknisz

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitek

Post #1 Ocena: 0

2007-09-09 23:05 (18 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Widzę że grupa nietęskniących jest liczebnie porównywalna z tęskniącymi. A już myślałem że ja jakiś dziwny jestem. Uff! :-)

Richmond pozwól że posłużę się metaforą: gdybyś był sędzią, zamykałbyś do więźnia i złodzieja, i okradzionego ;-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

4ary

Post #2 Ocena: 0

2007-09-10 17:16 (18 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Przykra sprawa ze az tyle osob zostawilo Tam za soba taka pustke, zero przyjaciol, zero wspomnien, zero tesknot. Czasem wydaje mi sie ,ze mowa jest o zupelnie innym kraju. Mimo ze mam tu wszystko co niezbedne do normalnego zycia na przyzwoitym poziomie to moglbym dlugo wymieniac czego mi brakuje i za czym tesknie.
Wszyscy teskniacy glowa do gory.
Pozdr
To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

baska4321

Post #3 Ocena: 0

2007-09-10 17:52 (18 lat temu)

baska4321

Z nami od: 30-05-2007

wlasnie.dobrze powiedziane 4ary.a ja jakmysle o Polsce i wspomieniach jakie mi towarzysza,to tak jak swieta kojarza mi sie z zapachem pomaranczy.tak wakacje kojarza mi sie z goframi z bita smietana i swiezymi pachnacymi owocami

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2007-09-10 19:25 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2007-09-10 17:16, 4ary napisał(a):
Przykra sprawa ze az tyle osob zostawilo Tam za soba taka pustke, zero przyjaciol, zero wspomnien, zero tesknot.

Nie tylko wspomnieniami sie zyje. Moge je miec, ale rownoczesnie moge nie tesknic za Polska czy tym co tam zostawilam, bo to juz nie istnieje w takiej formie. Moge wspominac dziecinstwo czy wakacje spedzone w jakis miejscach, ale juz tego nie powtorze teraz, bo to nie bedzie to samo.
Wole myslec o terazniejszosci i przyszlosci. Rodzina i znajomi odwiedzaja mnie tutaj, a ja ich. Nikt nie zerwal kontaktu z powodu wyjazdu. Z niektorymi spotykam sie czesciej niz wtedy, gdy mieszkalismy w jednym miescie 10km-15km od siebie.

Faktem jest, ze nie mam sentymentu do mojego miasta. Pisalam wczesniej dlaczego.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2007-09-10 19:40 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2007-09-10 19:44 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

4ary

Post #7 Ocena: 0

2007-09-11 18:41 (18 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Richmond czemu nie wrocilas do kamieniczki na Stare Miasto tylko szukasz tak daleko. Przeciez tutaj tez polowa to przyjezdni, ktorych nie obchodzi historia tego kraju i przyjechali wylacznie dla lepszej kasy. To takie twoje osiedle w wersji mega.
Poza tym myslalem nie o wspomnieniach z dziecinstwa tylko takich normalnych dniach .Przeciez oprocz tych zlych dni kazdy ma jakies udane chwile, ktore chcialby jeszcze raz przezyc i miejsca ktore chcialby jeszcze raz odwiedzic. Przynajmniej wydaje mi sie ze kazdy
Pozdr
To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

graza28

Post #8 Ocena: 0

2007-09-11 20:02 (18 lat temu)

graza28

Kobieta

Z nami od: 30-08-2007

A MNIE TESKNO (,POMIJAJAC RODZINKE ,PRZYJACIOL )ZA TYM ABY NORMALNIE W SWIECIE MOC SIE NAPIC ZZZZ KIMS KAWY !BO NIE LUBIE PIC JEJ SAMA(FUJ)A TU WSZYSCY IDA RANO DO PRACY I ZOSTAJE SAMA....I CO? I...PIJE SE TE KAWE TAK PRZED TYM KOMPUTEREM... I NIE SMAKUJE TAK SAMO JAK W TOWARZYSTWIE
graza28

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2007-09-11 20:48 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2007-09-11 18:41, 4ary napisał(a):
Richmond czemu nie wrocilas do kamieniczki na Stare Miasto tylko szukasz tak daleko.

Nie byla na Starym Miescie. Dlaczego nie wrocilam, bo mieszkanie z rodzicami w pewnym wieku nie jest zalecane ;)

Zgadza sie, tu sa sami przyjezdni ze wszystkich stron swiata. Roznica jest taka, ze to nie jest moje rodzinne miasto, o ktorym mialam jakies wyobrazenie, ktore z wiekiem zmienilo sie i spotkalo z brutalna rzeczywistoscia. Teraz jestem po drugiej stronie lustra :-)

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2007-09-11 21:19 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »