przylatuje w przyszlym miesiacacu do manchesteru w celach turystycznych na kilka tj. 5 dni. jak wyglada sprawa z biletami komunikacji miejskiej bowiem co prawda znam w miare angielski to mimo wszystko nie moge sie w niczym polapac. w londynie sprawa jest prostsza - jedna karta oyster sluzy i do autobusow i do kolejek i do metra, bilet kupuje sie na wybrana ilosc dni w wybranych strefach i tyle.
w manchesterze widze ze sa autobusy, kolej i to cale metrlonk w centrum. czy da sie wykupic jakas jedna karte/bilet kilkudniowy ktory obejmuje wszystkie badz wybrane z nich ? namieszala mi w glowie strona metrolinku gdzie zycza sobie do kupienia biletu "sezonowego" np tygodniowego dopiero po wyrobieniu jakiejs karty gdzie trzeba dostarczyc paszportowe zdjecie. a co jak np nie chce jezdzic metrolinkiem tylko autobusami albo koleja ?
krotko - czy juz na lotnisku moge kupic "COS" co pozwoli mi az do powrotu to jest przez 5 kolejnych dni jezdzic po calym miescie ?
ewentualnie jesli nie z lotniska bo to poza miastem i w tym okregu greater manchester to czy da sie kupic cos co mi pozwoli jezdzic po miescie na zasadzie biletu okresowego i czy tak jak w londynie jest JEDNA karta i jednorazowa oplata na wszystkie srodki transportu ?
[ Ostatnio edytowany przez: woyteq 14-08-2007 19:13 ]