czy polecacie jakies konkretne sklep/wyroby?
dzieki
pozdrawiam wszystkich w deszczowej anglii



Postów: 10 |
|
---|---|
Masson | Post #1 Ocena: 0 2007-07-27 15:07 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 |
hejka rodacy , mam do was prośbe o opinie na temat pieczywa w Manchesterze lub okolicach ... gdzie sie zaopatrujecie ? ja osobiscie przepadam za ciemnym którego tu mało no i oczywiście drozdzówki ,tez mało spotykane?
czy polecacie jakies konkretne sklep/wyroby? dzieki pozdrawiam wszystkich w deszczowej anglii ![]() ![]() ![]() |
Awa | Post #2 Ocena: 0 2007-07-27 15:39 (18 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2006 Skąd: Manchester |
Jest slawna na caly kraj piekarnia Barbakan w Chorlton albo Didsbury, nie pamietam, z pewnoscia znajdziesz w Google.
Najlepsze ciemne pieczywo sprzedaja w Marks & Spencer (Foodhall, jest w centrum), znajdziesz od razowego do nieziemskich 'Irish brown soda' albo 'wheaten' (malenkie bochenki w zielonym opakowaniu, chyba tez je mozna dostac w Waitrose ale nie mam pojecia, gdzie jest najblizszy) od ktorych sie mozna ciezko uzaleznic - wiem, ze to herezja i wszyscy powinnismy narzekac na smak pieczywa w uk, ale w zyciu nie jadlam tak smakowitego chleba! Awa
|
Masson | Post #3 Ocena: 0 2007-07-27 17:38 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 |
o dzieki ,takiego pieczywka jeszcze nieprobowałem szczerze mówiąc
![]() ![]() |
ryszard-51 | Post #4 Ocena: 0 2007-08-05 21:46 (18 lat temu) |
Z nami od: 14-05-2007 Skąd: Manchester |
bzdura widocznie Masz w tym udzial probowalem
|
Masson | Post #5 Ocena: 0 2007-08-05 23:02 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 |
kolezanka czy ja? i udział w czym :>
![]() |
|
|
Awa | Post #6 Ocena: 0 2007-08-07 19:19 (18 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2006 Skąd: Manchester |
No Masson, to chyba do mnie Ryszard pil, paranoja rodakow nie zna granic, he, he... Nie wiem w czym mam miec udzial, bo czytalam, ze Barbakan zostalo zalozone przez Polakow jakies 20 lat temu wiec musialabym byc niezwykle finansowo obeznanym dzieciorem, a co do akcji M&S to bym bardzo, bardzo chciala miec udzial, bo poszly w gore jak jakies lasice. Jezeli dalej mnie podejrzewasz Ryszardzie, to moze sobie sobie UPIECZESZ taki soda bread (nie mam udzialow w producentach piekarnikow!) bo ja w koncu tak zrobilam. Poniewaz nie uzywa sie drozdzy, tylko sode (to tzw. chleb biedakow) mozna jesc go na goraco i taki wlasnie smakuje najlepiej, potem ew. do tostera. Ale kazdy lubi co innego i mu wolno, chyba ze zabronine? Wyluzuj sie, naprawde.
Awa
|
Masson | Post #7 Ocena: 0 2007-08-08 17:23 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 |
hihi!!
![]() ja ostatnio natrafiłem w jednym polskim sklepie na wysmienite polskie razowe bułeczki ze słonecznikiem!!!!!!pycha ,naprawde super polskie ![]() ![]() |
Toffy | Post #8 Ocena: 0 2007-08-08 22:05 (18 lat temu) |
Z nami od: 20-02-2007 Skąd: Manchester/Droylsden |
A ja tam nie narzekam na pieczywo angielskie i wcale a wcale nie kupuje polskiego chleba. Raz mi sie zdarzylo kupic polski chleb w polskim sklepie i podziekowalam. Bardzo lubie chleb z piekarni gregga, nie wiem czy nazwy ma takie same, ale ja przewaznie kupuje tigger bloomer albo mancheter. Nie pogardze rowniez chlebem z pobliskiej piekarni "bez nazwy" jest ogromny i kosztuje tylko 1,12.
|
Awa | Post #9 Ocena: 0 2007-08-09 20:55 (18 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2006 Skąd: Manchester |
A kysz, a kysz!!! Prosze sie ustawiac w kolejce do okamieniowania, jak tak mozna plugawic swietosc narodowa
![]() Awa
|
Toffy | Post #10 Ocena: 0 2007-08-10 10:45 (18 lat temu) |
Z nami od: 20-02-2007 Skąd: Manchester/Droylsden |
Mniam francuskie bagietki sa pycha
![]() ![]() |