MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polskie pieczywo w Manchesterze ??

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Masson

Post #1 Ocena: 0

2007-07-27 15:07 (18 lat temu)

Masson

Z nami od: 27-07-2007

hejka rodacy , mam do was prośbe o opinie na temat pieczywa w Manchesterze lub okolicach ... gdzie sie zaopatrujecie ? ja osobiscie przepadam za ciemnym którego tu mało no i oczywiście drozdzówki ,tez mało spotykane?
czy polecacie jakies konkretne sklep/wyroby?
dzieki
pozdrawiam wszystkich w deszczowej anglii:-D:-D:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Awa

Post #2 Ocena: 0

2007-07-27 15:39 (18 lat temu)

Awa

Z nami od: 02-08-2006

Jest slawna na caly kraj piekarnia Barbakan w Chorlton albo Didsbury, nie pamietam, z pewnoscia znajdziesz w Google.
Najlepsze ciemne pieczywo sprzedaja w Marks & Spencer (Foodhall, jest w centrum), znajdziesz od razowego do nieziemskich 'Irish brown soda' albo 'wheaten' (malenkie bochenki w zielonym opakowaniu, chyba tez je mozna dostac w Waitrose ale nie mam pojecia, gdzie jest najblizszy) od ktorych sie mozna ciezko uzaleznic - wiem, ze to herezja i wszyscy powinnismy narzekac na smak pieczywa w uk, ale w zyciu nie jadlam tak smakowitego chleba!
Awa

Do góry stronyOffline

Masson

Post #3 Ocena: 0

2007-07-27 17:38 (18 lat temu)

Masson

o dzieki ,takiego pieczywka jeszcze nieprobowałem szczerze mówiąc :)
:-D

Do góry stronyOffline

ryszard-51

Post #4 Ocena: 0

2007-08-05 21:46 (18 lat temu)

ryszard-51

Mężczyzna

Z nami od: 14-05-2007

bzdura widocznie Masz w tym udzial probowalem

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Masson

Post #5 Ocena: 0

2007-08-05 23:02 (18 lat temu)

Masson

kolezanka czy ja? i udział w czym :> :-?

Do góry stronyOffline

Awa

Post #6 Ocena: 0

2007-08-07 19:19 (18 lat temu)

Awa

No Masson, to chyba do mnie Ryszard pil, paranoja rodakow nie zna granic, he, he... Nie wiem w czym mam miec udzial, bo czytalam, ze Barbakan zostalo zalozone przez Polakow jakies 20 lat temu wiec musialabym byc niezwykle finansowo obeznanym dzieciorem, a co do akcji M&S to bym bardzo, bardzo chciala miec udzial, bo poszly w gore jak jakies lasice. Jezeli dalej mnie podejrzewasz Ryszardzie, to moze sobie sobie UPIECZESZ taki soda bread (nie mam udzialow w producentach piekarnikow!) bo ja w koncu tak zrobilam. Poniewaz nie uzywa sie drozdzy, tylko sode (to tzw. chleb biedakow) mozna jesc go na goraco i taki wlasnie smakuje najlepiej, potem ew. do tostera. Ale kazdy lubi co innego i mu wolno, chyba ze zabronine? Wyluzuj sie, naprawde.
Awa

Do góry stronyOffline

Masson

Post #7 Ocena: 0

2007-08-08 17:23 (18 lat temu)

Masson

hihi!! :)
ja ostatnio natrafiłem w jednym polskim sklepie na wysmienite polskie razowe bułeczki ze słonecznikiem!!!!!!pycha ,naprawde super polskie :)) polecam :-)

Do góry stronyOffline

Toffy

Post #8 Ocena: 0

2007-08-08 22:05 (18 lat temu)

Toffy

Kobieta

Z nami od: 20-02-2007

A ja tam nie narzekam na pieczywo angielskie i wcale a wcale nie kupuje polskiego chleba. Raz mi sie zdarzylo kupic polski chleb w polskim sklepie i podziekowalam. Bardzo lubie chleb z piekarni gregga, nie wiem czy nazwy ma takie same, ale ja przewaznie kupuje tigger bloomer albo mancheter. Nie pogardze rowniez chlebem z pobliskiej piekarni "bez nazwy" jest ogromny i kosztuje tylko 1,12.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Awa

Post #9 Ocena: 0

2007-08-09 20:55 (18 lat temu)

Awa

A kysz, a kysz!!! Prosze sie ustawiac w kolejce do okamieniowania, jak tak mozna plugawic swietosc narodowa :)) Moze jeszcze ci smakuja, nie daj Boze, wloskie chleby, takie z papryka tudziez suszonymi pomidorami? Albo, tfu, tfu, francuskie bagietki?
Awa

Do góry stronyOffline

Toffy

Post #10 Ocena: 0

2007-08-10 10:45 (18 lat temu)

Toffy

Kobieta

Z nami od: 20-02-2007

Mniam francuskie bagietki sa pycha :-D, uwielbiam jeszcze cieple z tesco albo z asdy.:-]. A tak na poważnie chleb ich smakuje tak samo jak polski niczym sie nie rożni. Oczywiście pisze o takim świeżutkim z polskiej piekarni, a nie z polskiego sklepu.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,