Str 2 z 3 |
|
---|---|
pajero1984 | Post #1 Ocena: 0 2007-05-25 14:21 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-04-2007 Skąd: Manchester |
a jeszcze pytanie do richmonda czy to w obowiazku wprowadzajacych sie jest powiadomienie urzedu ze wlasnie sie tam wprowadzili ?czy raczej w obowiazku lanlorda ?wydaje mi sie jednak ze landlorda to on powinien zglosic
SYLWIA
|
mirabelka77 | Post #2 Ocena: 0 2007-05-25 14:22 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2007 Skąd: londyn |
jezeli oni chca skladac wniosek o council tax benefit to musza im miec z czego to naliczyc,czyli beda chcieli umowe najmu aby sprawdzic ile tam mieszkaja aby im naliczyc nalezny council a potem naliczyc im nalezny benefit,wiec albo dogadaja sie z landlordem i zmienia date w umowie albo beda musieli to zaplacic.inna sprawa ze moga napisac prosbe o rozlozenie tego na raty, lub benefit bedzie na tyle duzy ze pokryje dlug ale council na dalsze miesiace beda placic normalny.tak jest w praktyce moja sasiadka to przechodzila,council Barnet London, moze w innych jest inaczej albo maja wiekszy bajzel
![]() |
pajero1984 | Post #3 Ocena: 0 2007-05-25 14:29 (18 lat temu) |
a mozecie mi jeszcze powiedzic w ktorym miejscu w aplikacji housing benefit pytaja o council tax przegladalam aplikacje w internecie i nic takiego nie widzialam dzieki
SYLWIA
|
mirabelka77 | Post #4 Ocena: 0 2007-05-25 14:36 (18 lat temu) |
aplikacja o housing jest jednoczesnie aplikacja o council tax benefit,oni najpierw musza sprawdzic ile placisz councilu miesiecznie i jak bardzo obciaza to Twoj domowy budzet aby naliczyc nalezny benefit.nie wymagaja podania tej kwoty od Ciebie sami to sprawdzaja.te kwoty nie biora sie znikad, beda zadac umowy o mieszkanie i jezeli tam jest data (a musi byc) od kiedy mieszkasz to moga do tego dojsc,warto ryzykowac utrate benefitow?
![]() |
pajero1984 | Post #5 Ocena: 0 2007-05-25 14:36 (18 lat temu) |
mirabelka czyli moga przyznac benefit nawet jesli nie beda mieli zaplaconego councilu ?tzn .benefit okaze sie na tyle duzy ze odciagna z zasilku odpowiednia kwote tak ?czyli moga isc do swego urzedu i zlozyc aplikacje
SYLWIA
|
|
|
pajero1984 | Post #6 Ocena: 0 2007-05-25 14:38 (18 lat temu) |
mirabelka powiedz mi co ty bys zrobila na miejscu moich znajomych ?
SYLWIA
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2007-05-25 14:38 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Pajero: zwykle w umowie o wynajem jest dokladnie napisane co nalezy do obowiazkow wlasciciela, a co do obowiazkow lokatora. Zwykle obowiazkiem lokatora jest przepisanie rachunkow za media, telefon itp na swoje nazwisko, oplacanie council tax, tv licence itp.
Tutaj ogolna informacja o placeniu council ta ![]() Sa tam wymienione sytuacje w jakis wlasciciel jest zobowiazany placic council tax, w pozostalych przypadkach placi lokator. A to co zrobia Twoi znajomi to zalezy tylko i wylacznie od ich uczciwosci. Toffy: wysokosc council tax zalezy do tego w jakich widelkach jest sklasyfikowana nieruchomosc, np: band A, B, C, D itd. Na stronie kazdej gminy mozna sprawdzic wysokosc council tax dla danego sklasyfikowania. Do tego kazda gmina ma swoje stawki. Przypisanie danej nieruchomosci do odpowiednich widelek odbylo sie na podstawie wyceny w roku 1991. Nowe nieruchomosci sa wyceniane na biezaco. Nie wiem czy widziales/as taki urzad od srodka jak pracuje, ja widzialam, bo moja firma swiadczy uslugi informatyczne dla kilku, i wcale nie maja tam legendarnego burdelu. Carpe diem.
|
boozer | Post #8 Ocena: 0 2007-05-25 14:42 (18 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2007 |
w kazdym councilu jest straszny balagan,to napewno.ale jezeli ktos popelni jakis blad i bedzie im zalegal to napewno wszystko sprawdza.za niektorymi osobami rachunki podrozuja po calej anglii.
|
mirabelka77 | Post #9 Ocena: 0 2007-05-25 14:47 (18 lat temu) |
Pajero ja Ci powiem jak to wygladalo u moich sasiadow,nie placili councilu przez 10 m-cy z tych samych powodow co Twoi znajomi, zlozyli wniosek o benefity i dostali odpowiedz ze maja tyle i tyle zaledlego tax-u do zaplaty i jak zaplaca CALOSC! to wtedy moga sie starac o benefit.Tak jak mowi Richmond to obowiazek lokatora placic rachunli i niestety to zaniedbanie ze strony Twoich i moich znajomych,za bledy sie placi niestety. Pytasz co ja bym zrobila? ja naleze do tych osob ktore placa(niestety?
![]() |
pajero1984 | Post #10 Ocena: 0 2007-05-25 14:52 (18 lat temu) |
ok jeszcze raz dzieki tak wlasnie myslalam ze to nie umknie moim znajomych no nic beda musieli tam pojsc i powiedziec prawde bo im dluzej beda zwlekac tym gorzej bedzie jeszcze wiecej do zaplaty dzieki i pozdrawiam wszystkich
SYLWIA
|