MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Council tax

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pajero1984

Post #1 Ocena: 0

2007-05-25 14:21 (18 lat temu)

pajero1984

Z nami od: 30-04-2007

a jeszcze pytanie do richmonda czy to w obowiazku wprowadzajacych sie jest powiadomienie urzedu ze wlasnie sie tam wprowadzili ?czy raczej w obowiazku lanlorda ?wydaje mi sie jednak ze landlorda to on powinien zglosic
SYLWIA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

mirabelka77

Post #2 Ocena: 0

2007-05-25 14:22 (18 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

Z nami od: 25-04-2007

jezeli oni chca skladac wniosek o council tax benefit to musza im miec z czego to naliczyc,czyli beda chcieli umowe najmu aby sprawdzic ile tam mieszkaja aby im naliczyc nalezny council a potem naliczyc im nalezny benefit,wiec albo dogadaja sie z landlordem i zmienia date w umowie albo beda musieli to zaplacic.inna sprawa ze moga napisac prosbe o rozlozenie tego na raty, lub benefit bedzie na tyle duzy ze pokryje dlug ale council na dalsze miesiace beda placic normalny.tak jest w praktyce moja sasiadka to przechodzila,council Barnet London, moze w innych jest inaczej albo maja wiekszy bajzel;-)

Do góry stronyOffline

pajero1984

Post #3 Ocena: 0

2007-05-25 14:29 (18 lat temu)

pajero1984

a mozecie mi jeszcze powiedzic w ktorym miejscu w aplikacji housing benefit pytaja o council tax przegladalam aplikacje w internecie i nic takiego nie widzialam dzieki
SYLWIA

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

mirabelka77

Post #4 Ocena: 0

2007-05-25 14:36 (18 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

aplikacja o housing jest jednoczesnie aplikacja o council tax benefit,oni najpierw musza sprawdzic ile placisz councilu miesiecznie i jak bardzo obciaza to Twoj domowy budzet aby naliczyc nalezny benefit.nie wymagaja podania tej kwoty od Ciebie sami to sprawdzaja.te kwoty nie biora sie znikad, beda zadac umowy o mieszkanie i jezeli tam jest data (a musi byc) od kiedy mieszkasz to moga do tego dojsc,warto ryzykowac utrate benefitow?:-o

Do góry stronyOffline

pajero1984

Post #5 Ocena: 0

2007-05-25 14:36 (18 lat temu)

pajero1984

mirabelka czyli moga przyznac benefit nawet jesli nie beda mieli zaplaconego councilu ?tzn .benefit okaze sie na tyle duzy ze odciagna z zasilku odpowiednia kwote tak ?czyli moga isc do swego urzedu i zlozyc aplikacje
SYLWIA

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

pajero1984

Post #6 Ocena: 0

2007-05-25 14:38 (18 lat temu)

pajero1984

mirabelka powiedz mi co ty bys zrobila na miejscu moich znajomych ?
SYLWIA

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2007-05-25 14:38 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Pajero: zwykle w umowie o wynajem jest dokladnie napisane co nalezy do obowiazkow wlasciciela, a co do obowiazkow lokatora. Zwykle obowiazkiem lokatora jest przepisanie rachunkow za media, telefon itp na swoje nazwisko, oplacanie council tax, tv licence itp.

Tutaj ogolna informacja o placeniu council tax: http://www.adviceguide.org.uk/index/life/tax/council_tax.htm
Sa tam wymienione sytuacje w jakis wlasciciel jest zobowiazany placic council tax, w pozostalych przypadkach placi lokator.

A to co zrobia Twoi znajomi to zalezy tylko i wylacznie od ich uczciwosci.

Toffy: wysokosc council tax zalezy do tego w jakich widelkach jest sklasyfikowana nieruchomosc, np: band A, B, C, D itd. Na stronie kazdej gminy mozna sprawdzic wysokosc council tax dla danego sklasyfikowania. Do tego kazda gmina ma swoje stawki.
Przypisanie danej nieruchomosci do odpowiednich widelek odbylo sie na podstawie wyceny w roku 1991. Nowe nieruchomosci sa wyceniane na biezaco.

Nie wiem czy widziales/as taki urzad od srodka jak pracuje, ja widzialam, bo moja firma swiadczy uslugi informatyczne dla kilku, i wcale nie maja tam legendarnego burdelu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

boozer

Post #8 Ocena: 0

2007-05-25 14:42 (18 lat temu)

boozer

Z nami od: 21-05-2007

w kazdym councilu jest straszny balagan,to napewno.ale jezeli ktos popelni jakis blad i bedzie im zalegal to napewno wszystko sprawdza.za niektorymi osobami rachunki podrozuja po calej anglii.

Do góry stronyOffline

mirabelka77

Post #9 Ocena: 0

2007-05-25 14:47 (18 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

Pajero ja Ci powiem jak to wygladalo u moich sasiadow,nie placili councilu przez 10 m-cy z tych samych powodow co Twoi znajomi, zlozyli wniosek o benefity i dostali odpowiedz ze maja tyle i tyle zaledlego tax-u do zaplaty i jak zaplaca CALOSC! to wtedy moga sie starac o benefit.Tak jak mowi Richmond to obowiazek lokatora placic rachunli i niestety to zaniedbanie ze strony Twoich i moich znajomych,za bledy sie placi niestety. Pytasz co ja bym zrobila? ja naleze do tych osob ktore placa(niestety?;-)) wiec ja bym zaplacila.

Do góry stronyOffline

pajero1984

Post #10 Ocena: 0

2007-05-25 14:52 (18 lat temu)

pajero1984

ok jeszcze raz dzieki tak wlasnie myslalam ze to nie umknie moim znajomych no nic beda musieli tam pojsc i powiedziec prawde bo im dluzej beda zwlekac tym gorzej bedzie jeszcze wiecej do zaplaty dzieki i pozdrawiam wszystkich
SYLWIA

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,