MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

CHILD TRUST FUND

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mirabelka77

Post #1 Ocena: 0

2007-05-03 22:10 (18 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

Z nami od: 25-04-2007

wlasnie ze wysylaj go sami a poza tym jezeli twoje dziecko skonczy roczek a wasze dochody nie przekrocza ok.14 tys.£ to dziecku przeleja automatycznie na konto nastepne 250£ i tez nie trzeba sie o to prosic.
Inland Rev wielki brat wie wszystko:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pajero1984

Post #2 Ocena: 0

2007-05-04 19:49 (18 lat temu)

pajero1984

Z nami od: 30-04-2007

hejka frelcia dobrze zrobie tak jak mi radzisz w moim przypadku mam do odczekania jeszcze tydzien zobaczymy ludzie roznie gadaja kazdy poprostu podaje swoj przyklad tak jak bylo w jego przypadku dzieki za rade pozdr.
SYLWIA

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

pajero1984

Post #3 Ocena: 0

2007-05-04 19:58 (18 lat temu)

pajero1984

frelcia jeszcze jedno pytanie odnosnie WTC I CHTC co mimozesz o tym napisac ile mozna otrzymac itp ja wyslalam papiery tydzien temu i wciaz czekam za odpowiedzia dzieki:-P
SYLWIA

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

frelcia

Post #4 Ocena: 0

2007-05-04 21:30 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

WTC jest zalezne od zarobków. Jesli Ty pracowalas i twój maz pracuje i lacznie wasz zarobek przekroczyl £18000., to prawdopodobnie WTC wam sie nie nalezy. Ale zawsze mozna spróbowac wyslac aplikacje. Kasa która dostaniesz jesli ci juz przyznaja uzalezniona jest wlasnie od zarobku, czym mniej go masz tym wiecej kasy dostaniesz. Pamietaj tez ze zawsze musisz ich informowac jesli zarobek sie powiekszy lub pomniejszy.
Natomiast CHTC jest równiez uzalezniony od zarobku, ale co do tego niejestem pewna na 100%. Zajze do sciagi i odpowiem jutro.
A na otrzymanie tego mozesz czekac nawet do 6 miesiecy, ale nie martw sie oni wyplacaja kase od daty zlozenia aplikacji.
Zdaza sie nawet ze nadplacaja naewt okres od twojego przybycia tutaj do Angli. Wazne jest abys miala NI bo jesli go nie masz jeszcze to wszystko sie bardzo wydluzy.

Pozdrawiam

[ Wiadomość edytowana przez : frelcia on 04-05-2007 21:34 ]

:-)

Do góry stronyOffline

pajero1984

Post #5 Ocena: 0

2007-05-06 11:00 (18 lat temu)

pajero1984

czesc frelcia dzieki za wszystkie wazne informacje a moze wiesz cos wiecej na temat housing benefit ?podobno mozna sie o to starac dopiero po otrzymaniu wtc i chtc prawda ?jeszcze raz wielkie dzieki :-P:-D:-)
SYLWIA

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

frelcia

Post #6 Ocena: 0

2007-05-06 20:25 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Czesc Staranie sie o HOUSING BENEFIT oraz COUNCIL TAX BENEFIT nie wymaga posiadania WTC czy tez CHTC. Idac do District Council popros o aplikacje i wypelnij ja i poprostu odeslij.
Tam tez bedzie pytanie o pobieranie przez ciebie jakichkolwiek benefitów, ale nie sa one wymagane.
Pamietaj tez ze obecnie jesli wynajmujesz dom od prywatnego Landlorda sprawdz czy on nie ma zastrzezen co do zlozenia twojej aplikacje na HB oraz CTB. Zazwyczaj w ogloszeniach Landlord wstawia wzmianke "NO DSS". Znaczy to ze on sobie nie zyczy zadnych benefitów na dom, poniewaz by musial placic cos w stylu podatku.

[ Wiadomość edytowana przez : frelcia on 06-05-2007 20:26 ]

Do góry stronyOffline

pajero1984

Post #7 Ocena: 0

2007-05-08 14:42 (18 lat temu)

pajero1984

hej frelcia jeszcze raz dzieki za potrzebne informacje i jeszcze male pytanko czy moge sie starac o housing benefit teraz kiedy jestem w trakcie czekania na wtc i chtc ? czy musze poczekac az otrzymam housing ?bo przeciez w housingu mnie zapytaja czy pobieram jakies benefity i czy wtedy moge powiedziec za oczekuje na wtc i chtc ?jak narazi epobierac child benefit aha i powrot do twowjej wczesniejszej odpwiedzi dla mnie jak to sie dzieje ze oni placa w niektorych przypadkach wtc i chtc od poczatku bycia w anglii ?ale to chyba tyczy sie tych co od poczatku pracowali tutaj legalnie prawda ?bo moj partner pracuje legalnie dpoiero od dwoch miesiecy jakbys mogla to prosze udziel mi infformacji na ten temat dzieki dzieki dzieki milego dzionka i pozdrowionka :-P:-P:-P:-P
SYLWIA

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

frelcia

Post #8 Ocena: 0

2007-05-08 23:00 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Czesc. Gdy bedziesz wypelniac aplikacje na HB tam jest pytanie na temat: Czy juz pobierasz WTC lub CHTC? albo czy jestes w trakcie zlozenia aplikacji? Napisz prawde bo oni i tak to sprawdza, Tak jak wczesniej mówilam, nie musisz pobierac WTC aby dostac HB.

Wracajac do poprzedniego poruszanego tematu to moim zdaniem to jest blad INLAND REVENUE ze wyplacili znajomemu kase od czasu przybycia do Anglii, WTC jest wyplacane od daty zlozenia aplikacji, a nie inaczej, i prawdopodobnie jak przyjdzie w tym roku zapytanie o zarobki to bedzie musial te pieniadze zwrócic.

A w twoim przypadku jak najbardziej licza sie tylko dni przepracowane legalnie w Anglii tzn. od czasu zarejestrowania w HOME OFFICE. Takze jesli twój maz nie ma potwierdzonych bodajdze 183dni bodajze (lub 12 miesiecy- musze to sprawdzic bo zapomnialam) legalnej pracy do nie macie szans na dostanie WTC.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

pajero1984

Post #9 Ocena: 0

2007-05-09 08:29 (18 lat temu)

pajero1984

czesc
i znow ci bardzo dziekuje za odpowiedzi na moje pytania ale z WTC to nie wiem czy jest tak ze trzeba przepracowac rok lub 183 dni z tego co wiem to trzeba spelaniac taki warunek aby miec przepracowane w tygodniu wiecej niz 30godzin wiec chodzi o to aby przepracowac odpowiednia liczbe godzin w tygodniu a nie w roku a moj partner pracuje 40 godzin tygodniowo i do tego trzeba miec ukonczone 25 lat.A z tym wyplacaniem pieniedzy od momentu przybycia na wyspe to naprawde glupota po co to jak i tak napewno bedzie to trzeba zwrocic bo kto co komu da tak sobie moze na lepszy poczatek zycie w Anglii?smieszne no ale nie wiesz co sie dzieje z tym twoim znajomym ? aja nadal czekam za odpwiedziami za child trust fund i WTC I CHTC pozdrawiam :-]
SYLWIA

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,