MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Z Primary do High School

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nata_sha

Post #1 Ocena: 0

2007-04-20 15:34 (18 lat temu)

Nata_sha

Z nami od: 20-04-2007

Mieszkam w Salford. Mój 11-letni syn chodzi do ostatniej klasy (year 6, class 8) w Primary School w Salford. W lipcu będziemy przeprowadzać się na Gordon, gdzie syn będzie chodził do High School. I tu mam problem, ponieważ nie wiem czy w Manchester obowiązuje rejonizacja, czy dzieci automatycznie są przypisywane do najbliższych High School? Jak wyglądają od strony formalnej zapisy do High School? Wiem, że syn po ukończeniu Primary otrzyma opisowy certyfikat. I co dalej? Proszę o podpowiedź.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mloda-opiekunka

Post #2 Ocena: 0

2007-04-24 14:13 (18 lat temu)

mloda-opiekunka

Z nami od: 19-04-2007

czesc i w primary school powinien dostac forme od nauczycieli z propozycją szloly high school z obecnego miejsca zamieszkania którą wypelnisz i primary to wysyla i zalatwia miejsce twojego dziecka w kolejnej szkole [w moim przypadku tak bylo ,mój syn chodzi do high school od roku i mieszkamy na Solfordzie]a jesli sie masz zamiar przeprowadzic to najlepiej by bylo ażebys poszla do szkoly i porozmawiala to ci doradzą nauczyciele nie wiem czy wiesz ale jesli masz jakis problem to ci chętnie pomogą ,glowa do góry pójdz do obecnej szkoly bo skąd oni mają wiedziec że masz zamiar sie wyprowadzic? pozdrawiam -Mia:-;-)

Do góry stronyOffline

Nata_sha

Post #3 Ocena: 0

2007-04-24 18:38 (18 lat temu)

Nata_sha

Dzięki ;)

Do góry stronyOffline

Nata_sha

Post #4 Ocena: 0

2007-04-24 18:53 (18 lat temu)

Nata_sha

A tak na marginesie, to jak synowi podoba się w High School? Nie narzeka? Czy są tam jacyś Polacy? Czy dzieciaki mają jakieś zajęcia dodatkowe? Jak będziesz miała chwilkę czasu, to maźnij coś więcej, ok? Pzdr

Do góry stronyOffline

mloda-opiekunka

Post #5 Ocena: 0

2007-04-26 09:31 (18 lat temu)

mloda-opiekunka

Z nami od: 19-04-2007

Witam .W szkole syna jest okolo10-15 polaków .Nasamą szkole syn nie narzeka gorzej wygląda sprawa z polskimi dziecmi które dopiero teraz przyjechaly mówimy że angielskie dzieci są nie znosne a jednak te przyjezdne z polski przykro mi to mówic są bardzo aroganckie książkę by można pisac my jestesmy tu już dobre pare lat wiec mój syn mówi biegle po angielsku i z nauka nie ma problemu ,ale dam ci dobrą rade jesli twoje dziecko nie mówi dobrze po angielsku to najlepiej jesli w szkole do której pójdzie nie bylo polaków poniewaz dziecko szybciej sie nauczy języka nawet jesli marudzi że nie ma kolegów bo jesli są polscy koledzy w szkole ,to automatycznie dzieciak będzie stronil od angielskich dzieci bo mu tak będzie latwiej a myslę że tobie ,nam wszystkim rodzicom zalezy na tolerancji wsród dzieci i szybkiej asymilacji w nowym spoleczenstwie no i na swobodzie twojego dziecka ,tu nie chodzi o stronienie od polaków polskie dzieci fajnie ażeby byly ale te dzieciaki polskie chodza w grupkach i często są atakowane przez innych poniewaz po szkole chodzą osobno ,czesto nie znają języka a jedyny kontakt z anglikami to przekleństwa za które obrywają.Moj syn chodzi z polskimi dziecmi i też czesto lecą kamienie w jego strone a to z powodu że wlasnie idzie z nimi natomiast w szkole tylko jeden z nauczycieli wpadl na to że syn jest polakiem i byl bardzo zdziwiony bo syn bardzo dobrze mówi po angielsku.Pomaga polskim kolegom w nauce .Dodatkowe zajęcia też są w każdej szkole trzeba zapytac jakie są ,są wycieczki jednym slowem jest jak w normalnej szkole.;-)myslę że twoje dziecko tez się przyzwyczai i bedzie dobrze. pozdrawiam-MIA

Do góry stronyOffline

Nata_sha

Post #6 Ocena: 0

2007-04-26 20:25 (18 lat temu)

Nata_sha

Thanks ;-)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe