MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kelner - kilka pytań :)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jajo007

Post #1 Ocena: 0

2007-03-02 09:26 (18 lat temu)

jajo007

Z nami od: 02-03-2007

Witam,
wprawdzie wybieram się do manchesteru dopiero pod koniec czerwca, ale zacząłem już się do tego w pewnym stopniu przygotowywać. Mam już mieszkanie itp.
Jednak zastanawiam się jako kto mam tam pracować heh ;)
pomyślałem, że dobrze byłoby zacząć od kelnerowania. Jednak nie wiem jak do tego podejść, wiem, że język itp, jednak co z dokumentów? Czy książeczka sanepidowska polska jest tam ważna? czy jest wogóle potrzeba? jak Waszym zdaniem powiniem się jeszcze do tego przygotować. Pomóżcie proszę, pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

tygrysek78

Post #2 Ocena: 0

2007-03-03 18:19 (18 lat temu)

tygrysek78

Kobieta

Z nami od: 30-12-2006

Pracowałam w restauracji ponad rok. Wprawdzie nie jako kelnerka (ze względu na bardzo słaby język jako asystentka kelnera tzw."runner";) ale wiem to i owo. Otóż nie musisz mieć żadnej książeczki "sanepidowskiej", to głupie ale tutaj nikt tego nie wymaga :-o. Wiem że w wielu innych restauracjach jest tak samo.

Ale jeśli masz okazje złapać inną prace to nie ryzykuj z restauracjami, to jeden wielki syf!!!! Wszyscy uciekaja jak tylko moga! Ale na poczatek jest OK, bo jak dasz sobie rade w takiej pracy to dasz rade w każdej!!!

Powodzenia.

Do góry stronyOffline

jajo007

Post #3 Ocena: 0

2007-03-04 17:43 (18 lat temu)

jajo007

tygrysek78 dziękuję za odpowiedź, cieszę się, że nie trzeba robić tego papieru, przynajmniej zaoszczędzę trochę czasu i kaski hehe :)
co do pracy tam to na razie nie widzę siebie nigdzie indziej wiec będę musiał robić jako kelner, dopiero gdy podszkolę dobrze język i wdrożę się w temat bardziej to będę chciał pracować w moim zawodzie, czyli jako pomoc stomatologa. :)
pozdrawiam polskich Wyspiarzy:-D

Do góry stronyOffline

mattii

Post #4 Ocena: 0

2007-03-06 10:15 (18 lat temu)

mattii

Z nami od: 20-02-2007

hejka! moja kumpela jest stomatologiem wiec wiem co nieco co trzeba zrobic by moc tu pracowac w tej branzy. otoz trzeba miec przepracowane w polsce conajmniej 3 lata w zawodzie by moc tu pracowac i trzeba miec zdany egzamin z angielskiego tzw jelca czy cos takiego. egzamin ten mozna zdac w polsce albo tutaj ale jest bardzo trudny i wazny tylko przez 2 lata.kosztuje ok 70 funtow. wiadomo potrzebne sa jeszcze innego typu papierki z polski i anglii ale tego juz nie wiem bo to akurat ma zalatwione ale moge sie dowiedziec jesli chcesz. nie wiem jak to sie ma do asystenta ale mysle ze tak samo bo sa strasznie wymagajacy jesli chodzi o tego typu zawody. a praca jako kelner jest ok tylko wystarczy miec szczescie w szukaniu bo w niektorych miejscach strasznie wykorzystuja. no i praca jako kelner jest jedna z lepszych jesli chcesz sie w miare szybko nauczyc angielskiego. zycze powodzenia!

Do góry stronyOffline

jajo007

Post #5 Ocena: 0

2007-03-11 09:21 (18 lat temu)

jajo007

niestety widziałem oferty i wiem o wymaganym doświadczeniu, jednak póki co jeszcze się nie martwię, bo nie znam i tak specjalistycznego angielskiego słownictwa ;)
jednak jeślibyś mógł to byłbym wdzięczny, gdybyś spytał się kumpeli czy te same zasady są dla stomatologów i pomocy dentystycznej, pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2007-03-11 21:06 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jajo007

Post #7 Ocena: 0

2007-03-11 22:27 (18 lat temu)

jajo007

w domu opieki? nie wiem, nigdy nad tym nie myślałem, ja nawet pewnie nie wiem na czym polega praca tam, hmm... muszę o tym pomyśleć, może to nie jest złe rozwiązanie, byleby jakiś taki był w manchesterze ;)

Do góry stronyOffline

tygrysek78

Post #8 Ocena: 0

2007-03-12 00:53 (18 lat temu)

tygrysek78

Kobieta

Z nami od: 30-12-2006

W Manchesterze jest mnostwo takich domow opieki, wystraczy poszukac. Ja tez pracowalam w takim domu opieki, ale jako sprzataczka, z tym ze to byl bardzo maly dom opieki, 10 pokoi. Bodajze w Birmingham jest bardzo duzy dom opieki, moj znajomy tam pracowal bardzo dlugo. Jak sie dowiem czegos wiecej to dam znac, ale nie obiecuje :-?

Do góry stronyOffline

jajo007

Post #9 Ocena: 0

2007-03-12 17:27 (18 lat temu)

jajo007

a czy do pracy w takim domu opieki potrzebne są jakieś predyspozycje? w sensie, czy trzeba mieć ukończoną jakąś szkołę, kurs czy cokolwiek w tym stylu?

Do góry stronyOffline

mattii

Post #10 Ocena: 0

2007-03-13 09:41 (18 lat temu)

mattii

Z nami od: 20-02-2007

moj kumpel pracuej w domu opieki niedaleko manchcesteru to sie go spytam. ale z tego co wiem to niezle taki ktos zarabia wiec to duzy plus. pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,