Witam wszystkich,
jestem studentka Liverpool Hope University i mam do Was dosc nietypowa prosbe, a mianowicie jeden z moich wykladowcow przeprowadza obecnie badania naukowe na temat Polakow, ktorzy osiedlili sie w ostatnich latach w polnocno-zachodniej Anglii i poprosil mnie o pomoc w skontaktowaniu go z jak najwieksza liczba moich rodakow, tak zeby badana grupa bylo jak najbardziej reprezentatywna, a wyniki wiarygodne. Biedak kontaktowal sie z polskim konsulatem, angielskin Job Centre i wieloma innymi organizacjami ale ze wzgledu na przepisy o ochronie danych osobowych wszystkie odmowily pomocy, wiec jedyna jego nadzieja pozostaly kanaly nieoficjalne. A ze ja jestem jedyna Polka, ktora on mial przyjemnosc (lub nieprzyjemnosc - to zalezy od punktu widzenia ) uczyc, wiec padlo na mnie. Cala zabawa polega na wypelnieniu, krotkiego, w pelni anonimowego kwestionariusza, co nie powinno zajac wiecej niz 10 minut i moze byc przeprowadzone droga emailowa. Kwestionariusz ma na celu zbadanie postaw i przekonan osob, ktore sie tu osiedlily oraz to jaki wplyw na adaptacje do nowego otoczenia mial poziom wyksztalcenia danych osob. Kwestionariusz jest w jezyku angielskim, ale jesli trzeba moge go przetlumaczyc na polski. Bylabym ogromnie wdzieczna za pomoc. Jesli macie jakiekolwiek pytania lub bylibyscie sklonni poswiecic 10 minut dla dobra nauki bardzo prosze o kontakt na moj adres emailowy 05010817@hope.ac.uk.
Pozdrawiam serdecznie
Jools