MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gaga526

Post #1 Ocena: 0

2007-01-07 17:26 (18 lat temu)

Gaga526

Z nami od: 27-08-2006

Jesli bedziesz cos na ten temat wiedzial to prosze pomoz. Mam takich milych duzo od siebie mlodszych sasiadow. On urodzil sie w Northampton ale z pochodzenia jest pol czechem pol anglikiem (matka). Jego dziewczyna to mila Torunianka ktora od 5 lat jest w Anglii. Teraz chca sie pobrac i wesele zrobic u siebie w ogrodzie w stylu bardziej polskim. Poniewaz nie maja za duzo pieniedzy powiedzialam ze pomoge przyrzadzic im niektore potrawy i poradzilam im zeby wiekszosc jedzenia i czesc alkoholu przywiezli samochodem z Polski (chlopak parcuje jako kierowca i ma do dyspozycji wiekszy samochod). Oni sie bardzo do tego pomyslu zapalili ale ani ja ani oni nie wiedza czy to jest legalne i na jakich zasadach on obywatel brytyjski moze przewiezc jedzenie do Anglii. Wiemy ze jesli zadeklareuje ze to na swoje wesele to go jakos tam przepuszcza. Moze wiesz cos na temat tych przepisow i legalnosci calego przedsiewziecia? a moze ktos juz tak robil i podzieli sie doswiadczeniem? Z gory dziekuje. Gaga. :-)

[ Wiadomość edytowana przez : Gaga526 on 07-01-2007 17:33 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AGALON

Post #2 Ocena: 0

2007-01-07 22:24 (18 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Nigdy nie slyszalam aby byl problem z przywiezieniem polskiego jedzenia do UK!!!! Moj szwagier ostatnio przywiozl 4 torby i nigdy sie nikt nie pytal czy to sa dla nas te torby czy dla niego a tym bardziej o jakies "dowody" dla kogo!
JEsli mlodzi obawiaja sie o kontrole radze zatrzymac przy sobie paragony z zakupow, ale watpie aby sie ktos przyczepil o jedzonko ;-)
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

spqr

Post #3 Ocena: 0

2007-01-11 16:21 (18 lat temu)

spqr

Z nami od: 11-01-2007

ok
spqr

Do góry stronyOffline

justyna26

Post #4 Ocena: 0

2007-01-11 17:24 (18 lat temu)

justyna26

Z nami od: 07-01-2007

hej ;

pracuje w dziale exportu. I wszystkie pallety jakie wysylam do krajow EU nie potrzebuja zadnych faktur, czasami przewoznik poprosi mnie o sporzadzenie listy produktow jakie zawiera paleta. Moim zdaniem spoko mozecie wszystko sprowadzic do UK (nie wiem jak to jest z alkoholem i tytoniem ale sporzywka luzik :) )

narka justa
justa

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,