[ Wiadomość edytowana przez : Gaga526 on 07-01-2007 17:33 ]
|
|
---|---|
Gaga526 | Post #1 Ocena: 0 2007-01-07 17:26 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-08-2006 |
Jesli bedziesz cos na ten temat wiedzial to prosze pomoz. Mam takich milych duzo od siebie mlodszych sasiadow. On urodzil sie w Northampton ale z pochodzenia jest pol czechem pol anglikiem (matka). Jego dziewczyna to mila Torunianka ktora od 5 lat jest w Anglii. Teraz chca sie pobrac i wesele zrobic u siebie w ogrodzie w stylu bardziej polskim. Poniewaz nie maja za duzo pieniedzy powiedzialam ze pomoge przyrzadzic im niektore potrawy i poradzilam im zeby wiekszosc jedzenia i czesc alkoholu przywiezli samochodem z Polski (chlopak parcuje jako kierowca i ma do dyspozycji wiekszy samochod). Oni sie bardzo do tego pomyslu zapalili ale ani ja ani oni nie wiedza czy to jest legalne i na jakich zasadach on obywatel brytyjski moze przewiezc jedzenie do Anglii. Wiemy ze jesli zadeklareuje ze to na swoje wesele to go jakos tam przepuszcza. Moze wiesz cos na temat tych przepisow i legalnosci calego przedsiewziecia? a moze ktos juz tak robil i podzieli sie doswiadczeniem? Z gory dziekuje. Gaga.
![]() [ Wiadomość edytowana przez : Gaga526 on 07-01-2007 17:33 ] |
AGALON | Post #2 Ocena: 0 2007-01-07 22:24 (18 lat temu) |
Konto usunięte |
Nigdy nie slyszalam aby byl problem z przywiezieniem polskiego jedzenia do UK!!!! Moj szwagier ostatnio przywiozl 4 torby i nigdy sie nikt nie pytal czy to sa dla nas te torby czy dla niego a tym bardziej o jakies "dowody" dla kogo!
JEsli mlodzi obawiaja sie o kontrole radze zatrzymac przy sobie paragony z zakupow, ale watpie aby sie ktos przyczepil o jedzonko ![]() pozdrawiam |
spqr | Post #3 Ocena: 0 2007-01-11 16:21 (18 lat temu) |
Z nami od: 11-01-2007 |
ok
spqr
|
justyna26 | Post #4 Ocena: 0 2007-01-11 17:24 (18 lat temu) |
Z nami od: 07-01-2007 |
hej ;
pracuje w dziale exportu. I wszystkie pallety jakie wysylam do krajow EU nie potrzebuja zadnych faktur, czasami przewoznik poprosi mnie o sporzadzenie listy produktow jakie zawiera paleta. Moim zdaniem spoko mozecie wszystko sprowadzic do UK (nie wiem jak to jest z alkoholem i tytoniem ale sporzywka luzik ![]() narka justa justa
|
|