MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Darmowe porady FREDDA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

Str 9 z 106

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

monika12

Post #1 Ocena: 0

2007-03-18 19:13 (18 lat temu)

monika12

Z nami od: 17-01-2007

Hi Fred!
Może orientujesz się gdzie w Manchester jest klub lub szkoła tańca dla dzieci.Chciałabym zapisać córkę ale nic nie moge znależc.Z góry dziekuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

NoMoreDrama

Post #2 Ocena: 0

2007-03-19 07:37 (18 lat temu)

NoMoreDrama

Z nami od: 19-03-2007

witam wszystkich;)wyjezdzam w czerwcu szukac pracy jak chyba kazdy z naszych rodakow.Mam 18lat dlatego tez jade z chlopakiem poniewaz sama sie boje;/duzo sie nasluchalam od rodziny jak tam ciezko i niebezpiecznie...ale niestety nikt nie chce mi udzielic wskazowek,jest takie powiedzenie ze z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciach:D ale do rzeczy... chcialabym sie dowiedziec gdzie moge wynajac tanie mieszkanie w bezpiecznym miejscu;) i gdzie moglabym zaczac szukac pracy ;) moj angielski jest w stopniu komunikatywnym wiec nie mam sie czym zbytnio szczycic.Jednak sytuacja zaistaniala zmusza mnie do wyjazdu;/Mieszkacie tam wiec sie orientujecie z gory dziekuje za odpowiedzi;)i pozdrawiam

Jezeli by ktos sie orientowal...to chcialabym sie rowniez dowiedziec cos o dzialalnosci stowarzyszenia Andersowcow.Moj dziadek byl zasluzony w Armii legionow polskich w Anglii wlasnie u Andresa. Wujek tak wyjechal i podobno mu pomogli w zalatwieniu formalnosci zwiazanych z pobytem ale to bylo kupe lat temu.

Jednak prosze o info jezeli takowe macie ;)

Do góry stronyOffline

FREDD

Post #3 Ocena: 0

2007-03-19 18:57 (18 lat temu)

FREDD

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2006

szkoły Sallsy sa na Princess road i do okoła Pikadyly
Co do wyjazdyu 18 letniej
w manchester nawet jak pracujesz to na bezpieczna dzielnice cie nie stac
Jesli juz to szukajcie przez agencje but na poczatku nie macie szans dopiero jak popracujecie i co nieco uzbieracie a przedewszystkim bedziecie wiarygodni dla banku ale to dluga droga
Jesli bedziecie mieli jakies problemy z praca a przewiduje ze tak to napiszcie podam wam jakies adresy
w manchester bylo fajnie dwa lata temu przed wielka emigracja
teraz nawet musicie sie liczyc ze pojawia sie dzicy z balkan
bulgarzy itp
jesli macie kogos w manchester to ok jesli nie to lepiej nie jedzcie
zreszta sami sie przekonacie
pozdrawiam FREDD:-]
FREDD

Do góry stronyOffline

NoMoreDrama

Post #4 Ocena: 0

2007-03-19 19:11 (18 lat temu)

NoMoreDrama

dzieki wielkie za odp :) juz myslalam ze nikt sie nie odezwie;)na razie zbieramy informacje wiec jestesmy na marnym etapie...ale do czerwca jeszcze troche czasu jest.Mam nadzieje ze jak ruszymy w swiat to nam sie uda :) w razie czego skorzystam z oferowanej pomocy i sie odezwe..Pozdrawiam z Częstochowy :D to podobno swiete miasto wiec licze rowniez na pomoc sil nadprzyrodzonych :D

Do góry stronyOffline

NoMoreDrama

Post #5 Ocena: 0

2007-03-19 19:18 (18 lat temu)

NoMoreDrama

a jezeli chodzi o rodzine to mam 2 braci-kuzynów w Londynie;) Z tego co wiem jeden pracuje na lotnisku a drugi sie trudni informatyka;) jednak zaden z nich nie jest chetny do pomocy;/ widac gonia za własnym szczesciem;)

Do góry stronyOffline

kuba_3356

Post #6 Ocena: 0

2007-03-19 20:42 (18 lat temu)

kuba_3356

Z nami od: 18-03-2007

czy mógłbyś mi podać kilka adresów?
nie mam nikogo w Manchesterze ale w sumie grupką zawsze będzie raźniej, z góry jestem wdzięczny :>

Do góry stronyOffline

Darus

Post #7 Ocena: 0

2007-03-19 20:48 (18 lat temu)

Darus

Mężczyzna

Witam serdecznie,
mam problem z Revenue,od 2.5 roku jestem w GB i mialem na poczatku karte CIS.Jednak nigdy na nia nie pracowalem a po ok miesiacu jej posiadania odeslalem ja z powrotem do Revenue poniewaz podjalem prace juz nie jako self-employer.Od tamtego czasu rok rocznie dostaje do wypelnienia tax return.Nie place National Insurance contributions bo to zostalo wyjasnione zaraz na poczatku po rezygnacji z self-employer.Jednak nie wiem jak skutecznie uswiadomic Revenue ze juz dawno przestalem byc self-employer,nie pomagaja telefony bo niby jak sprawdzaja w rejestrze to maja to zaznaczone ale mimo to w marcu znowu przyslali tax return.Za wszelka pomoc z gory dziekuje,pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

FREDD

Post #8 Ocena: 0

2007-03-21 20:11 (18 lat temu)

FREDD

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2006

I
Podaje dzis jeden address
Trafford Park
St. Modwen Road
Kingfield heath LTD
od 9am pytaj o Susan senior supervisor
II
Co do samozatrudnienia i Reveniu podejdz do koscioła i w kole polskim pytaj o prawnika on ći pomoze
ja nie spotkałem sie z takim problemem jaki opisałeś nie poterafie Ci pomoc

Pozdrawiam FREDD8-)
FREDD

Do góry stronyOffline

kuba_3356

Post #9 Ocena: 0

2007-03-21 20:33 (18 lat temu)

kuba_3356

Fredd, czy moglibyśmy pogadać ,,na żywo'', chodzi mi o jakis komunikator?
:)

Do góry stronyOffline

dkstudio

Post #10 Ocena: 0

2007-03-22 11:15 (18 lat temu)

dkstudio

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2007

Witaj
Ukradziono mi wszystkie papiery lacznie z polskim paszportem i dowodem, policja zostala zawiadomiona i dostalam zaswiadczenie, mam ksera moich dokumentow, wyciagnelam je z pracy.
Czy moge z tymi papierami pojechac do Polski i tam szybciej wyrobic nowy paszport czy dowod osobisty.
Czy cos Wiesz jak mam postepowac, prosze o jakies porady.
Monika
Pozaetatowy fotoreporter Krzysztof (orłoś)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 9 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,