MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Darmowe porady FREDDA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 48 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 47 | 48 | 49 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

Str 48 z 106

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-06-04 12:46:20 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosiach

Post #2 Ocena: 0

2008-06-04 22:18:14 (17 lat temu)

gosiach

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Moi drodzy znów zwracam się do Was z gorącą prośbą.
Jestem załamana nie wiem co zrobić gdzie się zwrócić o pomoc.Dzisiaj mój mąż został pobity przez anglika kijem bejsbolowym, leży w szpitalu. Ma roztrzaskany łokieć i prawdopodobnie złamaną nogę. Jutro czeka go operacja a potem długotrwała rekonwalescencja. Tego drania co go pobił na szczęście policja złapała. Nie wiem co zrobić czy zwrócić się do konsulatu, czy mąż ma prawo wystąpić z oskarżeniem. Proszę powiedźcie co mam robić.
Gosia

Do góry stronyOffline

vitek

Post #3 Ocena: 0

2008-06-05 00:46:28 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Nie musi występować z oskarżeniem, zrobi to prokuratura. Raczej powinien zadbać o odpowiednie odszkodowanie - może wyznaczyć je sędzia na rozprawie karnej, a jeżeli nie to trzeba będzie przez adwokata wystąpić z powództwem cywilnym. Nie wiadomo na ile sprawca jest wypłacalny - jeżeli słabo jest to istnieje rządowy fundusz na odszkodowania dla ofiar przestępstw. Ale na razie niech mąż dochodzi do zdrowia. Bardzo mi przykro jak słyszę takie rzeczy
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2008-06-05 08:29:59 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gosiach

Post #5 Ocena: 0

2008-06-05 11:52:53 (17 lat temu)

gosiach

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Dziękuję za pomoc i wsparcie.
Dla mnie teraz jest najważniejsze zdrowie męża, ale on bardzo przeżywa całą tę sytuację. Obawia się utraty pracy a w/g opinii lekarzy szybko nie będzie jej mógł podjąć. Ma roztrzaskany łokieć i uszkodzoną nogę-pękniecie kości łydki. Muszę dowiedzieć się co zrobić w takiej sytuacji, do kogo się zwrócić i jakie trzeba załatwić formalności aby później dochodzić swoich praw. Chcę go uspokoić, bo czuję że cała ta sytuacja może doprowadzić do depresji. Całą sprawę utrudnia fakt że jestem w Polsce i tylko tu (na forum) mogę znaleźć pomoc. Na dodatek nie znam angielskiego i to jeszcze bardziej komplikuje sprawę. Dlatego jeszcze raz bardzo proszę, jeżeli ktoś wie jakie trzeba podjąć kroki w takiej sytuacji lub zna kancelarię adwokacką (najlepiej polskojęzyczną) która zajmuje się takimi sprawami niech poda mi namiary.
Z góry bardzo dziękuję za każdą pomoc w tej sprawie. Wiem że na pewno ktoś mi pomoże bo są tu (na forum) naprawdę wspaniali ludzie, którzy już mi pomogli w innych sprawach.
Pozdrawiam Gosia

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2008-06-14 08:06:40 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

FREDD

Post #7 Ocena: 0

2008-06-16 20:58:54 (17 lat temu)

FREDD

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2006

Kochani przepraszam was ale mam drobne klopoty ze zmiana pracy i dlatego nie odpowiadam na bierzaco
Przepraszam po trzykroć w najblizszą niedziele odpopwiem na pytania jesli tylko bedę potrafił
FREDD

Do góry stronyOffline

joala8

Post #8 Ocena: 0

2008-06-16 21:14:48 (17 lat temu)

joala8

Kobieta

Z nami od: 11-01-2008

Fredd ja z taką prozaiczną sprawą (patrząć na prawdziwe problemy innych osób) Otóż syn moich znajomych jest zdolnym piłkarzem (15lat)Chciałby przyjechać do UK i trenować - czy przy słynnym klubie u Was działa jakaś młodzieżówka i jakie są szanse by się tam dostał. On teraz jest w Polsce.Pozdrawiam Super że chce Ci się pomagać innym!!!
et

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Jess31

Post #9 Ocena: 0

2008-06-17 21:03:39 (17 lat temu)

Jess31

Kobieta

Z nami od: 17-06-2008

Witaj FREDD

pytanie nr. 1 (na serio)
a. czy sa instytucje w GB, ktore przyznaja nagrody lub wyroznienia obywatelom takim jak ty, czyli krotko mowiac pomagajacych ludziom za free.
b. jezeli sa to jakie
c. i gdzie

pytanie nr. 2 (pol serio)
a. preferujesz piwko, wino a moze nieco bardziej wyskokowe trunki?
b. pytanie b. po odpowiedzi na pytanie a.
c. czy Szanowny FREDD wyrazi chec wziecia udzialu w pytaniu a. - pod PYTANIEM DO UZYTKOWNIKOW FORUM lol

PYTANIE DO UZYTKOWNIKOW forum, a konkretniej uzytkownikow korzystajacych z darmowych PORAD FREDDA
a. czy nie uwazacie ze nalezaloby FREDDA (i ma sie rozumiec FREDDA partnerke, lub zone lub dziewczyne) zaprosic chociazby na drinka w ramach PODZIEKOWANIA?
b. lub w inny sposob podziekowac?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2008-06-20 16:08:08 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 48 z 106 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 47 | 48 | 49 ... 104 | 105 | 106 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,