Str 48 z 106 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2008-06-04 12:46:20 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gosiach | Post #2 Ocena: 0 2008-06-04 22:18:14 (17 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 |
Moi drodzy znów zwracam się do Was z gorącą prośbą.
Jestem załamana nie wiem co zrobić gdzie się zwrócić o pomoc.Dzisiaj mój mąż został pobity przez anglika kijem bejsbolowym, leży w szpitalu. Ma roztrzaskany łokieć i prawdopodobnie złamaną nogę. Jutro czeka go operacja a potem długotrwała rekonwalescencja. Tego drania co go pobił na szczęście policja złapała. Nie wiem co zrobić czy zwrócić się do konsulatu, czy mąż ma prawo wystąpić z oskarżeniem. Proszę powiedźcie co mam robić. Gosia |
vitek | Post #3 Ocena: 0 2008-06-05 00:46:28 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Nie musi występować z oskarżeniem, zrobi to prokuratura. Raczej powinien zadbać o odpowiednie odszkodowanie - może wyznaczyć je sędzia na rozprawie karnej, a jeżeli nie to trzeba będzie przez adwokata wystąpić z powództwem cywilnym. Nie wiadomo na ile sprawca jest wypłacalny - jeżeli słabo jest to istnieje rządowy fundusz na odszkodowania dla ofiar przestępstw. Ale na razie niech mąż dochodzi do zdrowia. Bardzo mi przykro jak słyszę takie rzeczy
The Mythbuster
|
Post #4 Ocena: 0 2008-06-05 08:29:59 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gosiach | Post #5 Ocena: 0 2008-06-05 11:52:53 (17 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 |
Dziękuję za pomoc i wsparcie.
Dla mnie teraz jest najważniejsze zdrowie męża, ale on bardzo przeżywa całą tę sytuację. Obawia się utraty pracy a w/g opinii lekarzy szybko nie będzie jej mógł podjąć. Ma roztrzaskany łokieć i uszkodzoną nogę-pękniecie kości łydki. Muszę dowiedzieć się co zrobić w takiej sytuacji, do kogo się zwrócić i jakie trzeba załatwić formalności aby później dochodzić swoich praw. Chcę go uspokoić, bo czuję że cała ta sytuacja może doprowadzić do depresji. Całą sprawę utrudnia fakt że jestem w Polsce i tylko tu (na forum) mogę znaleźć pomoc. Na dodatek nie znam angielskiego i to jeszcze bardziej komplikuje sprawę. Dlatego jeszcze raz bardzo proszę, jeżeli ktoś wie jakie trzeba podjąć kroki w takiej sytuacji lub zna kancelarię adwokacką (najlepiej polskojęzyczną) która zajmuje się takimi sprawami niech poda mi namiary. Z góry bardzo dziękuję za każdą pomoc w tej sprawie. Wiem że na pewno ktoś mi pomoże bo są tu (na forum) naprawdę wspaniali ludzie, którzy już mi pomogli w innych sprawach. Pozdrawiam Gosia |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2008-06-14 08:06:40 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
FREDD | Post #7 Ocena: 0 2008-06-16 20:58:54 (17 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2006 Skąd: Manchester |
Kochani przepraszam was ale mam drobne klopoty ze zmiana pracy i dlatego nie odpowiadam na bierzaco
Przepraszam po trzykroć w najblizszą niedziele odpopwiem na pytania jesli tylko bedę potrafił FREDD
|
joala8 | Post #8 Ocena: 0 2008-06-16 21:14:48 (17 lat temu) |
Z nami od: 11-01-2008 Skąd: Chippenham |
Fredd ja z taką prozaiczną sprawą (patrząć na prawdziwe problemy innych osób) Otóż syn moich znajomych jest zdolnym piłkarzem (15lat)Chciałby przyjechać do UK i trenować - czy przy słynnym klubie u Was działa jakaś młodzieżówka i jakie są szanse by się tam dostał. On teraz jest w Polsce.Pozdrawiam Super że chce Ci się pomagać innym!!!
et
|
Jess31 | Post #9 Ocena: 0 2008-06-17 21:03:39 (17 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2008 Skąd: Coventry |
Witaj FREDD
pytanie nr. 1 (na serio) a. czy sa instytucje w GB, ktore przyznaja nagrody lub wyroznienia obywatelom takim jak ty, czyli krotko mowiac pomagajacych ludziom za free. b. jezeli sa to jakie c. i gdzie pytanie nr. 2 (pol serio) a. preferujesz piwko, wino a moze nieco bardziej wyskokowe trunki? b. pytanie b. po odpowiedzi na pytanie a. c. czy Szanowny FREDD wyrazi chec wziecia udzialu w pytaniu a. - pod PYTANIEM DO UZYTKOWNIKOW FORUM lol PYTANIE DO UZYTKOWNIKOW forum, a konkretniej uzytkownikow korzystajacych z darmowych PORAD FREDDA a. czy nie uwazacie ze nalezaloby FREDDA (i ma sie rozumiec FREDDA partnerke, lub zone lub dziewczyne) zaprosic chociazby na drinka w ramach PODZIEKOWANIA? b. lub w inny sposob podziekowac? |
Post #10 Ocena: 0 2008-06-20 16:08:08 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|