Pozdrawiam FREDD
Przegl±daj forum |
|
Strona g³ówna » Manchester » Darmowe porady FREDDA |
| Autor | (Odpowiedzi: 490) |
|---|---|
| FREDD | Post #1 2006-12-29 11:28 (2 lata temu) |
Z nami od: 28-12-2006 Sk±d: Manchester |
Jesli macie jakies pytania zwiazane z Manchestyer jak zyc i mieszkac , jak zdobyc prace. To zadawajcie je! A ja odpowiem na nie w miare mozliwosci.
Pozdrawiam FREDD FREDD
|
| zadi | Post #2 2006-12-29 13:40 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-12-2006 |
czy wiesz cos na temat domow z city council, jak je dostac, gdzie sie na ten temat mozna czegos dowiedziec
|
| FREDD | Post #3 2006-12-29 20:17 (2 lata temu) |
witaj
Wystarczy,ze podejdziesz do polskiego kosciola w manchester i w salce obok poszukasz polska pare Janusz i Anie od ktorej dostaniesz formularz jezeli nie znasz angielskiego to nie jest duzy klopot poniewaz oni pomoga ci wypelnic a jak zechcesz to wysla w twoim imieniu UWAGA najlepiej jednak jest pobrac formularz i samemu go wypelnic to moze przyspieszyc sprawe choc na rozpatrzenie czka sie dlugo czasem kilka lat bardzo duzo potrzebujacych System mieszkan z miasta jak to nazywasz nie jest dla kazdego! Owszem miasto przydziela mieszkania ale ja na twoim miejscu staralbym sie o kredyt na kupno co twoje to twoje zawsze mozesz sprzedac a roznica do kieszeni pozdrawiam FREDD FREDD
|
| FREDD | Post #4 2006-12-29 20:22 (2 lata temu) |
Szukaj info w kosciele ale tylko w niedziele od 11am do 2pm
pozdrawiam FREDD FREDD
|
| tygrysek78 | Post #5 2006-12-30 16:16 (2 lata temu) |
Z nami od: 30-12-2006 Sk±d: Manchester |
Ja mam pytanie, je¶li bêdziesz umia³ na nie odpowiedzieæ, bêdê wdziêczna.
Kilka miesiêcy temu stara³am siê o working tax credit razem z moim narzeczonym (wspólnie) i dostali¶my go. Otrzymujemy co tydzieñ oko³o 70 funtów. Pracujemy ci±gle na pe³nych etatach ale za stawki 5,50. Wiele osób twierdzi ¿e musieli oddawaæ ca³± kwote poniewa¿ przekroczyli jaki¶ próg czyli dos³ownie mówi±c ich dochody by³y za du¿e. I teraz mamy dylemat, czy my te¿ musimy oddaæ t± sumê? Wiêc jaki jest sens przyznawania takich dotacji? Kto nie musi oddawaæ? Czy wiesz mo¿e o jakim "progu" jest mowa? [ Wiadomo¶æ edytowana przez : tygrysek78 on 30-12-2006 16:19 ] |
| FREDD | Post #6 2006-12-30 20:04 (2 lata temu) |
Witaj
Istotnie w Angli tak jak na calym swiecie sa progi podatkowe i jezeli przekroczy sie taki prog tax office bedzie sie domagal zwrotu czesci przyznanych pieniedzy dlatego o wszelkich zmianach w zarobkach nalezy poinformowac tax kredit . Natomiast jak rozumiem sens pytania w trakcie zalatwiania tax kredit wy Panstwo posiadaliscie takie same wynagrodzenie jak teraz dlatego nie grozi wam zadna kara administracyjna dlatego, ze tax kredit przyznawany jest w oparciu o roczne zarobki i na rok Pozdrawiam FREDD FREDD
|
| tygrysek78 | Post #7 2006-12-31 12:46 (2 lata temu) |
Tak zgadza siê, z tym ¿e jak starali¶my siê o ten cerdit to wtedy jeszcze nie byli¶my w Anglii pe³nego roku. W zwi±zku z tym nasze roczne dochody by³y ni¿sze ni¿ w tym roku. Co w takiej sytuacji????
|
| FREDD | Post #8 2006-12-31 15:23 (2 lata temu) |
Witaj tygrysek78
Jezeli macie ta sama prace co w dniu zlozenia documentow do tax office i nie dorabiacie i nie mieliscie podwyzki to spijcie spokojnie poniewaz working tax credit przyznawany jest na rok przysz³y a jesli sa jakies zmiany musicie poinformowaæ o tym working tax credit aby ponownie byc zweryfikowanym pozdrawiam FREDD Happy New Year FREDD
|
| tygrysek78 | Post #9 2007-01-03 00:36 (2 lata temu) |
Ja w³a¶nie miesi±c temu zmieni³am prace-p³aca niewiele wy¿sza ale za to w miare sta³a. Wcze¶niej pracowa³am w restauracji wiêc nie mia³am sta³ych dochodów (z powodu ró¿nej ilo¶ci godzin w poszczególnych tygodniach). Przez kilka tygodni mia³am dodatkow± pracê (legalnie) ale przez to mia³am jeszcze mniej godzin w restauracji. Problem polega na tym ¿e nie zg³osi³am tego do HM Revenue. Czy mam to zg³osiæ teraz (razem z informacj± o zmianie pracy na now±)? pomimo ¿e ju¿ tam nie pracuje? Nie wiem co robiæ?
[ Wiadomo¶æ edytowana przez : tygrysek78 on 03-01-2007 00:37 ] |
| FREDD | Post #10 2007-01-03 12:28 (2 lata temu) |
witaj tygrysek 78
odpowiedz na twoje pytanie jest bardzo prosta o kazdej zmianie musisz informowaæ tax kredit takie sa przepisy pozdrawiam FREDD FREDD
|