Mieszkam w Middleton-okolice Manchester.Ostatnio zauważyłem coraz więcej napisów na różnych murach "Foreigner OUT-UKIP"
Pomyślałem sobie że no zaczyna się dziać nie dobrze,ale wczoraj w nocy ktoś napisał sprayem na chodniku przed moim domem:
"England.Go home.You are not welcome here"
No i teraz zaczynam się poważnie martwić.
Mieszakm z żoną w tym domu od ponad roku i mamy 3 letnią coreczkę,to dom stary,żeśmy go kupili i sobie wyremontowali,kosztowało to mase pracy,a teraz takie coś.Sąsiędzi mamy super,nie mogę na nich złego słowa powiedzieć.
Nie robimy hałasu,pracujemy na zmianę,córkę dajemy do przedszkola,nie bierzemy rózwnież żadnych benefitów(nigdy nie braliśmy)prócz child benefit.Można by powiedzieć że ciężko pracujemy i płacimy podatki.
Z samego rana zgłosiłem to na policję,mają się ze mną skontaktować i umówić na rozmowę.Do council też zadzwoniłem,obiecali że ktoś przyjdzie i że wyczyszczą ten napis.
Mam na podjeździe kamerkę cctv i ona nagrała delikwenta w białych adidaskach jak to maluje ale nie ma szans na rozpoznanie,nie widać wogóle twarzy,zbyt ciemno i za daleko.
Mam pytanie,jak myślicie mam(mamy)się obawiać gorszych rasistwskich ataków?Mieszkam w Middleton już około 7 lat i teraz pierwszy raz takie coś.Odkąd UKIP dochodzi do władzy jest dla nas emigrantów coraz gorzej.Głosować byłem na inną partię,ale mój głos to za mało.
A może by to jakoś jeszcze nagłośnić-porobić zdjęcia z murów i ten z chodnika,dać do jakiejś lokalnej gazety?
pozdrawiam.
[ Ostatnio edytowany przez: byniobenio 03-10-2014 13:39 ]