Str 6.2 z 7 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
Cookies |
Post #1 Ocena: 0 2013-08-06 20:40:39 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2013 Skąd: Loughborough |
Pozywienie kota trzymam w prozniowym opakowaniu I tak jak kot ma w misce jedzenie caly dzien I nie zje wszystkiego rano to idzie do koszaji dostaje swieze. Co do czyszczenia toalety to tak tez ja czyszcze 2-3 razy dziennie
A moj post nie byl krytyka a uwaga ze wyjazd na dwa tygodnie z czego kot bedzie mial 4-7 wizyt w tym czasie uwazam za niehumanitarne. Petsitter I jego wizyty nie sa takie kosztowne I mozna zapewnic kotu jedna wizyte dziennie. Ale to moja opinia nie musisz sie z nia zgadzac.
|

|

|
|
|
Ruda_90 |
Post #2 Ocena: 0 2013-08-07 00:30:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2013 Skąd: Londyn |
Bardzo się cieszę, że nie chodzisz do pracy i masz czas aby czyścić toalete Domestosem czy innym podobnym dziadostwem 2-3 razy dziennnie  Ja niestety nie mam takiego komfortu ponieważ pracuję od poniedziałku do soboty.. Zazdroszcze że stać Cię na petsittera i że przede wszytskim zaufasz takiej osobie. Bo ja wolała bym znaleźć zaufaną osobę na forum którą najpierw poznam niż oddawać ja w obce ręce. Chyba że wg Ciebie humanitarne będzie jak zabiore ja do Polski (jade autem czyli jakies 14 -16 godzin w samochodzie) a po tygodniu urlopu jade na drugi koniec Polski (jakieś 10 godzin w pkp), po czym wracam samolotem do Londynu. Dlatego szukam dla Niej odpowiedniej osoby ponieważ wszyscy znajomi mieszkają po drugiej stronie Londynu i pracują.. I tym razem ja z troski do Ciebie ostrzegam że czyszczenie toalety 3 razy dziennie to już chyba pedantyzm  Ale nie martw się z tego da się wyleczyć  Ja np czas który Ty poświecasz na codzienne czyszczenie kibla wole poświecić na zabawe z moja kicią lub opieką nad bezdomnym kotkiem ktory zawsze się gdzieś kręci... Życie ma się jedno i nie marnuj je na rzeczy które nie są potrzebne...
|

|

|
|
Cookies |
Post #3 Ocena: 0 2013-08-07 08:52:12 (12 lat temu) |
Ok jesli wyznajesz zasade oceniania to powiem ci cos o sobie bo nie lubie jak mnie ludzie oceniaja nie znajac mnie. Tak pracuje a mimo to zajmuje sie domem, malo tego jestem tez wolontariuszem, dokarmiam bezdomne koty ktore mi sie w okolicy paletaja. Tak lubie miec czysty dom I lubie jak moje koty maja zdrowe srodowisko. Petsitter z referwncjami, certyfikatami I treningami najpierw przychodzi na spotkanie z toba przed podpisaniem umowy masz 1-3 spotkan mozesz poznac ta osobe, sprawdzic jej referencje, taki petsitter ma tez wazny crb/dbs certyfikat. Podpisujesz z nim/nia umowe, taka osoba musi poznac zwierzaka, jego nawyki, co lubi czego nie zanim zacznie wykonywac swoja prace.
Szczerze jesli zatrudnisz wykwalifikowanego pettsittera masz lepsze zabezpieczenie niz kogos poznanego na forum.
I tak dalej podtrzymuje ze 4-7 wizyt w ciagu dwoch tygodni jest niehumanitarne. Jesli nie chcesz petsittera to zadzwon do swojego veta czasem veci oferuja oferte hotelu dla zwierzat lub moga polecic taki hotel dla zwierzat.
Mowiac niehumanitarne mam tez na mysli ze kot moze nagle zachorowac przy wizytach co 2-3 dni mozna nie zauwazyc na czas objawow I cos sie moze z kotem stac
|

|

|
|
Cookies |
Post #4 Ocena: 0 2013-08-07 08:55:26 (12 lat temu) |
Aaaaa I jeszcze dodam ze z moimi kotami bawie sie regularnie I spedzam z nimi czas malo tego nie zdecydowalabym sie na zwierzeta nie majac dla nich czasu stad mimo pracy, wolontariatu a niedlugo takze studiow I zajmowania sie domem ciagle mam dla nich czas
|

|

|
|
Ruda_90 |
Post #5 Ocena: 0 2013-08-07 09:43:22 (12 lat temu) |
Moim zdaniem najgorzej jest popaść w paranoje...... Miej to na uwadze... No to gratuluję że Twoja doba jest tak długa że masz czas pracować, myć 3 razy toalete i być wolontariuszem... Moja nie jest tak długo i nie będzie... A co do mojego zaufania komu ufam bardziej a komu mniej to moja sprawa.... I nie rozśmieszaj mnie referencjami bo wiem jak to się odbywa... Żaden dowód na to że ktoś jest dobry w tym co robi... Co to za problem napisać sobie świstek i dać nr do koleżanki czy kolegi....
|

|

|
|
|
Cookies |
Post #6 Ocena: 0 2013-08-07 16:11:57 (12 lat temu) |
Po pierwsze mozesz poprosic o spotkanie z osoba ktora referencje wystawila a po drugie latwiej zaufac komus obcemu poznanemu na forum niz certyfikowanemu petsitterowi z zaswiadczeniem o niekaralnosci plus referencjami .... dziwne to Twoje myslenie zelaszcza ze mnie oskarzasz o paranoje a Twoje wymowki odnosnie petsittera to tez zakrawa o paranoje.....
A co do sprzatania nie wiem jaka ty masz lazienke ale w moim domu umycie toalety dwa razy dziennie zajmuje lacznie moze z 15-20 minut, raz dziennie wanna I zlew plus podlogi max 30 minut dla porownania wyczyszczenie kuwety max 5 minut jakos nie widze by to zajmowalo anormalna ilosc czasu. Moja doba ma tak samo jak Twoja 24 h kwestia organizacji I priorytetow.
A jeszcze odnosnie Twojej uwagi jak ktos sie zajmie Twoim kotem mowisz ze referencje ci kazdy moze napisac etc I ze w ogole ci sie nie zajma kotem.... a przepraszam bardzo twoja opieka z opcja karmienia co 2-3 dni!!! Jaki to przyklad opieki ? A Twoi sasiedzi wiedza ze masz zwierzaka? Wiesz ze moga cie do rspca zglosic jak zobacza ze was nie ma a kot sam w domu ?
|

|

|
|
Ruda_90 |
Post #7 Ocena: 0 2013-08-07 17:06:47 (12 lat temu) |
Wiesz co, wybacz ale nie będę wdawać się z Tobą w dalsze dyskusję, bo jesteś typową Polką która popada w paranoje i narzeka na cały świat, wiem Polacy mają to we krwi.... ;] przyzwyczaiłam się już do tego.... HAHAHAHAHAHHAHA!!!!!! chcesz to podam Ci jeszcze mój adres i możesz mnie zgłaszać gdzie tylko zechcesz, chcesz????  A ja chetnie dam Ci adres do dobrego terapeuty  Mi mycie toalety (dokłądnie) zajmuje jakieś 15 min (raz dziennie) bo robie to dokładnie, ale rozumiem pewnie jestes osobą która ma powierzchowny porządek.... A co za problem aby dana osoba przyprowadziła kogoś znajomego ??? powiedz mi jaki ????? w jakim Ty świecie żyjesz kobieto! OBUDŹ SIĘ, życie to nie jest bajka.... a w 5 min to chyba możesz gówna z kuwety wyjąć ;] bo ja np codziennie myje ją srodkami do dezynfekcji i zajmuje to więcej niz 5 min, ale zalezy to od dokładności ... ;] A jak się nim nie zajmą to go wypcham i powiesze sobie na ścianie ;] zadowolona z mojej odpowiedzi.... ??? a jak chcesz to takiego wypchanego wyśle Tobie dla satysfakcji abyś miała dowody w sądzie ;] bo widze że lubisz takie akcje... kłotnie, zgłaszanie ludzi do sądów i innych instytucji... Typowa wada ODMIENNOŚĆ = ZŁO... ciewkawa jestem za ile pokoleń zniknie to z Polskiej mentalności... Mam nadzieje że nie karmisz swojego kota lyżeczką, a może jeszcze podcierasz mu tyłek ???
"BO CI Z POZORU CZYŚCI BARDZIEJ SĄ BRUDNI
RAZEM MOŻEMY PRZECIEŻ PIĘKNIE SIĘ RÓŻNIĆ
BUDOWAĆ LEPSZY ŚWIAT, A NIE TEN OBŁUDNY ..."
|

|

|
|
Cookies |
Post #8 Ocena: 0 2013-08-07 17:17:13 (12 lat temu) |
Ruda szczerze nie mam ochoty dalej z Toba polemizowac aczkolwiek kazda Twoja odpowiedz jeat gorsza od wczesniejszej I oszczedze ci pograzania sie bardziej.
Zasugerowalam ci kilka alternatyw ale ty najwyrazniej dalej oczekujesz poznania tu kogos do zajecia sie Twoim kotem wiec powodzenia tylko potem nie placz na forum piszac okradziono nas etc....
A I nie zycze sobie obrazania mnie nie znaszmnie I nie wiesz jak mam czysto w domu... przyjedz, ocen potem wydawaj sady.
|

|

|
|
Ruda_90 |
Post #9 Ocena: 0 2013-08-07 17:49:33 (12 lat temu) |
Pogrążaj, chętnie posłucham  ) ... Twoje wypowiedzi doprowadzają mnie do łez, ze śmiechu  no dalej gdzie chcesz mnie jeszcze zgłosić ??? Wolę kogos z miłością dla zwierząt niz kogoś kto robi to dla kasy bo sama zaświadczenie o niekaralności mam i sądzę ze znajomi bez problemu napisali by mi referencje... Kieruje się sercem a nie papierkową robotą.... Ale wiem że pedanci często mają z tym problem......
|

|

|
|
Dwunasty |
Post #10 Ocena: 0 2013-08-07 18:49:51 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Resztę "czułości" wymieniajcie sobie na pw.
Na poszukiwanie opiekunek do zwierząt również mamy odpowiedni dział tutaj
Na przyszłość zalecałbym więcej wzajemnego szacunku do siebie.
|

|

|
|