MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca-Manchester

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 7 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Erypik

Post #1 Ocena: 0

2013-10-13 11:03:01 (12 lat temu)

Erypik

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2013

Cześć Polacy

2 miesiące mineły jak z bicza strzelił,co prawda pierwsze dwa tygodnie sie dluzyly bo mielismy wiele nieciekwacyh zajsc ale poczatki sa zawsze ciezkie.Najwazniejsza zasada,nie zrazaj sie ,badz cierpliwy i nie podchodz emocjonalnie do wielu spraw.Wez zycie w swoje rece,mysl rozsadnie a Anglia stanie sie dla Ciebie odpowiednim miejscem,a za jakisz czas nawet twoim domem.

Moi drodzy
Przylecieliśmy do Manchesteru i spedzilismy tam tylko pierwsze dwa tygodnie.Mielismy pecha i wynajelismy pokoj u ciekawych typkow z luzackim podejsciem do zycia.Ich filozofia zycia splywala wraz ze strumieniem rozlewanej czystej przezroczystej.:-].Codziennie alkochol,co drugi wieczor biby do samego rana.I ciagle nagabywanie,
chodz sie napij !.Dla normalnych,ambitnych ludzi jest to dramat.Bo ich sposob bycia psychicznie nas rozlegulowal,i zdezorganizowal.Po dwóch tygodniach ucieklismy od tych kmiotów.
Strasznie sie zrazilismy do tego miasta.

Obralismy sobie za cel Notthingam.Tutaj tez na poczatku byly problemy z wynajeciem za malo kwote,bo co Landlord to cygan.Nie spal bym spokojnie,wiedzac ze jestem na chacie u cyganow.Troche sie
spinalismy,tym ze ciezko wynajac cos w bezpiecznym miejscu z dala od pijakow,cyganow,kryminalistow.Na szczeszcie przez pierwsze pare dni mielsimy gdzie przenocowac.Pierwsza noc hostel,a pozniej znajomego kolegi.

Po tych wszystkich ekscesach.Kolega oznajmil ze wraca do Polski,niespodobalo mu sie to miejsce.Kasa sie kurczyla,a on byl juz umeczony ta tulaczka z miejsca do miejsca.Ja stwierdzielm ze zostaje.Weszlem na angielska strone spare room i tam znalazlem pokoj do wynajecia.

Teraz mieszkam z anglikiem.Super koles,pokoj mam jak marzenie.Juz na nastepny dzien po przeprowadzce,znalazlem prace.Akurat z tym mialem najmniejszy problem:-] .Po miesiacu zmienilem prace na jeszcze lepsza,bo tam musialem zasuwac na nockach.Zarabiam 7.50 na godzine,transport raz mam,raz nie mam ale niezrazam sie.Przejazdzka Autobusem do miejsca pracy to tez mile spedzony czas,za oknem takie ladne krajobrazy.:-)

Przetrwalem najgorsze i teraz jestem zadowolony,odmieniony i ciesze sie bardzo z pobytu w Angli.

W listopadzie ide na kurs zawodowy CNC.Przymierzam sie zdac Ielts.Angielski ucze sie ,i jest coraz lepiej.Dodatkow cieszy mnie fakt ze tutaj kupujesz karnet do kina na miesac z a 15 funtow,i mozesz bez konca lazic na rozne filmy.Coraz bardziej podoba mi sie to miejsce.:-).

Jeszcze chcialbym na koniec dodac,ze wiekszosc polakow w angli strasznie marncuja swoj czas,potencjal.Alkochol,imprezy.Przynajmnie ja takich spotykam na drodze.A tu jest mnostwo mozliwosci na rozwoj,na podwyzszenie standardu.

Daje mi to kopa do zycia i nie spoczne na laurach.

[ Ostatnio edytowany przez: Erypik 13-10-2013 11:04 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-10-13 13:02:27 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Inesss

Post #3 Ocena: 0

2013-10-13 20:55:33 (12 lat temu)

Inesss

Kobieta

Z nami od: 16-02-2013

Ciesze sie ze znajduja sie tutaj ludzie, ktorzy faktycznie chca cos osiagnac. Powidzenia:)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2013-10-14 09:33:26 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

IELTS, bo plany na studia?
Bo w pracy czy w przypadkow kursow rozliczaja faktyczna znajomosc jezyka i taki certyfikat nie jest wymagany na ogol.

Do góry stronyOnline

Erypik

Post #5 Ocena: 0

2013-10-15 09:46:56 (12 lat temu)

Erypik

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2013

Tak,przymierzam sie tu studiowac.Tylko teraz z czasem nie bardzo,bo pracuje 6 dni w tygodniu.Chce porobic jakies kursy fachowe,oraz w ramach hobby studiowac w
http://www.nottingham.ac.uk/cfm/studywithus/masters/student-profiles.aspx
zaocznie oczywiscie.Nie lapmy kilka srok za ogon.Najpierw kurs CNC,bo damy to jakas podstawe do zalapania sie do lepszej pracy.W Tamworth organizuja taki kurs.Nie jest on dlugi,bo trwa zaledwie 5 dni.Dosatjesz certyfikat i juz mozesz aplikowac po fabrykach jako pomocnik programista.Wiadomo ze praktyke po tym masz marna,ale juz jakies pojecie jest.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2013-10-15 10:38:03 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Jak studia maja byc hobby, to dluga i kosztowna droge wybierasz.
Latwiej moze byc studiowac we wlasnym zakresie, materialy sa dostepne, wyklady uniwersyteckie sa czesto otwarte, nie ma potrzeby egzaminu jezykowego.

Do góry stronyOnline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2013-10-15 10:51:34 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Nie spodobao ci się to miejsce (Manchester), bo sobie wynająłeś pokój z jakimiś żulami? Trzeba było po prostu zamieszkać w normalnym miejscu.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2013-10-15 10:55:13 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Wiesz co, jak sie natniesz, posiedzisz w paskudnym miejscu, to juz sie nie chce szukac w tym samym czegos lepszego.
Czasem latwiejsza jest zupelna zmiana i start od nowa.

Do góry stronyOnline

Post #9 Ocena: 0

2013-10-15 11:02:59 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

uchachana1

Post #10 Ocena: 0

2013-10-15 14:41:44 (12 lat temu)

uchachana1

Kobieta

Z nami od: 12-10-2013

Hej
Mam pytanie odnośnie pracy w Manchesterze .Czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z pracą na tą chwilę ??Czy ciężko z pracą przed świętami ?? Dodam ,że mieszkam w UK 5 lat więc nie mam problemu z językiem.
To samo odnośnie pokoi?? Czy trudno o pokój ??
Mam zamiar jechać do Manchesteru w ciemno, więc wolę zapytać zanim wsiąde w pociąg :D Może ktoś coś poradzi :)
Pozdrawiam :-]

[ Ostatnio edytowany przez: uchachana1 15-10-2013 15:09 ]

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,