|
|
---|---|
DeNircia | Post #1 Ocena: 0 2006-07-19 03:30 (19 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2005 |
Jak wysylacie kase do polski? jest tu cos takiego oprocz drogich bankow, a moze jest i gdzie jest cos takiego jak western union???
pozdrawiam |
Gandalf de Grey | Post #2 Ocena: 0 2006-07-19 10:47 (19 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2005 |
Salve De Nircia,
Hmmm tyle juz bylo wypowiedzi i tyle postow -ale widac nigdy za wiele. Tak jest tu Western Union - z ktorego ja korzystam. Jest cholernie drogi ale konktertny i zawsze go uzywam kiedy musze przelac pieniadze na Ukraine czy na gwalt do Polski. Tanszy i ciut wolniejszy jest Polang Transfer - tam wyslylam na konto. Daje kurs z danego dnia z banku i mi wystaczy.: Polang Transfer Ale oprocz tego masz dziesiatki innych, o ktorych nie chce wspominac. Placisz tam od pieciu do funta za przelew. Niektore nawet robia to za darmo. Tylko nikt nieinfomuje jaki jest danego dnia w banku kurs i jak dlugo to idzie. W ten sposob zarabuiaja na kursie (bo na czyms musza zarabiac) i dodatkowo obracaja naszymi pieniedzmi przez jakis czas (pare dni, 48 gdzin... niewazne). Wole placic konkretne pieniadze, nie byc oszukiwanym na kursie (albo np najpierw wymieniaja na dolary, Euro czy cos tam jeszcze i dopiero wtedy na zlotowki - i wtedy sie traci na tej wyminie chociazby byl nawet najlepszy kurs pod sloncem... - pamietaj - zawsze trzeba na czyms zarobic!) i aby pieniadze u kontrahenta znalazly sie szybko. Poniewaz przelewam czasami ladnych pare tysiecy - zawsze moge negocjowac kurs.... Lecz jesli przelewasz male sumki - jakie paredziesiat funtow -to idz to tych co przelewaja za pare funtow - moze Ci sie oplatci, bo na roznicy kursowej tylko doplacisz pare kursow. Zdecyduj sam Pozdrawiam Gandalf de Grey ![]() |
DeNircia | Post #3 Ocena: 0 2006-07-20 17:30 (19 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2005 |
Dzieki za info, mam nadzieje ze mowa tu o Manchester, bo o to mi chodzi.
|
Gandalf de Grey | Post #4 Ocena: 0 2006-07-21 15:46 (19 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2005 |
Salve,
Dzwon a sie dogadasz. Sama baza jest w Londynie - ale dzialaja wzedzie. Good luck! Gandalf de Grey |
Marta33 | Post #5 Ocena: 0 2006-07-22 11:37 (19 lat temu) |
Z nami od: 22-07-2006 |
JA wysylam za posrednictwem LCC -1 i co 5 za darmo a normalnie £5(www.lcctransenvio.com), nastepnego dni asa w Polsce. zadzwon na infolinie to Ci wszytsko powiedza jak dokonac przelewu. Z bankow kiedys korzystalam ale strasznie drogo wychodzi, Western Union zdziera kase z naiwnych a o firmie wspomnianej przez poprzednika w zyciu nie slyszlam. Sprawdz, ktore firmy sa w gazetach wtedy zasze latwiej wybrac.
|
|
|
edi-archetyp | Post #6 Ocena: 0 2006-08-01 12:19 (19 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2006 Skąd: Edinburgh |
Takie drobne pieniadze to ja wysylam pocztą i bez zadnego problemu dochodza.
|
prox | Post #7 Ocena: 0 2006-08-11 18:40 (19 lat temu) |
Z nami od: 10-08-2006 |
Najlepszym rozwiązaniem są serwisy internetowe zajmujące się
płatnościami i przelewami ja korzystam z MONEYBOOKERS i chwalę sobie po pierwsze pieniądze mam na koncie po 2-4 dniach prowizja jest normalna tj. 7PLN ![]() stosunkowo szybcy. kolejny plus to ten że za ich pomocę mogę regulować płatności w internecie bez stresu że ktoś niewłaściwy pozna nr. mojej karty kredytowej itp. Na stronie http://www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/ jest wszystko dokładnie opisane zrozumiale przystępnie no i po polsku ![]() istotne. Polecam ![]() ![]() ![]() ![]() [ Wiadomość edytowana przez : prox on 11-08-2006 18:42 ] [ Wiadomość edytowana przez : prox on 11-08-2006 18:43 ] |
|